Svakako bolje od sadašnjeg stanja (mislim na prvu bez zlatnih kupola)... još kada bi se vratili detalji na fasadi sa originalnog projekta, da se ispeskiraju ploce da budu mat i ne sijaju ovako, dosta bi bilo poboljšano stanje...to je možda i izvodivo u budućnosti, kada bi bili posteni da priznamo da je ovo sada promašaj...
Ali i pored svega meni je Hram bio najlepši dok je bio u armiranom betonu
Podseća me na Sultan Ahmet Džamiju, verovatno najlepšu građevinu u vizantijskom stilu. Plava džamija je Aja Sofija sa ispravljenim greškama.
Možda je oblaganje kamenom bilo rešenje i za Hram...
Ali bojim se da ništa od toga. Bilo kakve veće izmene koje bi stvarno poboljšale izgled, bi zahtevale milione evra. Možemo samo zamisliti kolika bi bila anticrkvena kampanja građanističkog dela javnosti koji ionako mrzi sve što ima veze sa SPC.
Ali i pored svega meni je Hram bio najlepši dok je bio u armiranom betonu
Podseća me na Sultan Ahmet Džamiju, verovatno najlepšu građevinu u vizantijskom stilu. Plava džamija je Aja Sofija sa ispravljenim greškama.
Možda je oblaganje kamenom bilo rešenje i za Hram...
Ali bojim se da ništa od toga. Bilo kakve veće izmene koje bi stvarno poboljšale izgled, bi zahtevale milione evra. Možemo samo zamisliti kolika bi bila anticrkvena kampanja građanističkog dela javnosti koji ionako mrzi sve što ima veze sa SPC.