Šta je novo?

Hotel Jugoslavija [ Hotel ]

Zato što ne osećaju potrebu da to urade. Za njih je sve to obična trivijalnost, priča za dokone duše sa foruma. A narod je već rasuo svoje snage jalovim pokušajima da spreči rušenje, umesto da se zahteva na maksimalnoj transparentnosti procesa.

Da li možete da zamislite jedan skroz lud scenario gde država preti da preda posao nekom drugom (ko će ga pošteno dobiti na tenderu), u slučaju da investitor odbije da obezbedi podatke o bezbednom otklanjanju čitavog otpada iz Hotela?

Naravno da ne. Kada nemaš konkurenciju onda radiš šta hoćeš.

Није држава изабрала извођача, већ инвеститор.
Држава може да затвори градилиште.

Свеједно, уколико се утврди да азбеста има, држава може да затвори градилиште и поведе кривичне поступке. Да расписује тендер за извођача приватном инвеститору не може.

Najlakše je opaliti po malim udruženjima, pojedincima, svim tim ludacima i korisnim budalama u koje se olako razočarate ili odjavite. Njima se svaka reč i postupak meri i ocenjuje 100 puta i na prvu grešku svaljuje krivica. A oni su ipak na ulici i ipak se bore dok mnogi pišu i pametuju. Da ti obični ljudi nisu počeli sa ukazivanjem na npr problema zagađenja, ugroženosti Savskog nasipa ili čega god, javnost vreovatno ni danas ne bi ništa znala niti brinula ili se bunila.

Ceo taj koncept "šta ćemo ako nije bilo azbesta" je pogrešan samim tim jer se svesno ili nesvesno staje na stranu vlasti i mafijaških izvodjača. Jer ko očekuje da će oni bilo šta svesno i po propisima da rade ako nema pritiska, taj je ili naivan ili deo tog sistema od koga ima neku korist. Drugačije ne mogu da protumačim sve te koji posle svega što preživljavamo, i dalje pozivaju na poverenje na zakone, institicuje i nečiju savest.

Nažalost, u ovoj i ovakvoj državi, oko svega trebamo paničiti, pa makar oko svega pogrešili, jer ćemo umirati i biti ubijani u korist nečijeg bogaćenja.

Slažem se. A investitora smo imali samo jednog, pa nam je to što nam je.
Ajde da sačekamo, možda država i odluči da uradi nešto...

Najlakše je opaliti po malim udruženjima, pojedincima, svim tim ludacima i korisnim budalama u koje se olako razočarate ili odjavite. Njima se svaka reč i postupak meri i ocenjuje 100 puta i na prvu grešku svaljuje krivica. A oni su ipak na ulici i ipak se bore dok mnogi pišu i pametuju. Da ti obični ljudi nisu počeli sa ukazivanjem na npr problema zagađenja, ugroženosti Savskog nasipa ili čega god, javnost vreovatno ni danas ne bi ništa znala niti brinula ili se bunila.

Ceo taj koncept "šta ćemo ako nije bilo azbesta" je pogrešan samim tim jer se svesno ili nesvesno staje na stranu vlasti i mafijaških izvodjača. Jer ko očekuje da će oni bilo šta svesno i po propisima da rade ako nema pritiska, taj je ili naivan ili deo tog sistema od koga ima neku korist. Drugačije ne mogu da protumačim sve te koji posle svega što preživljavamo, i dalje pozivaju na poverenje na zakone, institicuje i nečiju savest.

Nažalost, u ovoj i ovakvoj državi, oko svega trebamo paničiti, pa makar oko svega pogrešili, jer ćemo umirati i biti ubijani u korist nečijeg bogaćenja.
Не спорим њихову корисност, чак и изузетно ценим њихово ангажовање на неким пољима као што је одбрана Савског насипа. Једноставно због неких брзоплетих изјава не могу да прихаватим здраво за готово све што кажу.

И не слажем се да треба око свега паничити. Напротив мислим да погрешно усмереним паничењем слабимо тамо где заиста треба паничити.

Они који су најгласнији бранитељи свега и свачега а за то и плаћени, нису успели да одбране ништа. Последице њиховог деловања је 0.
Када видимо те људе да бране хотел, или спречавају ширење азбеста. Знајте да се хотел одбранити неће, нити ћемо се сачувати од азбеста. Нити ће сачувати Савски мост. Нити су сачували Савамалу. Нити су очистили ваздух. Нити су спречили инвеститориски урбанизам. Листа је подугачка, а њихови џепови попуњени. А власт трља руке неспособним опонентима.

Где су те фамозне паре за противљење режиму аман више хоћу и ја да се омрсим

Ем да сметам Вучићу ем добијам паре за то где ћеш лепше

Najlakše je opaliti po malim udruženjima, pojedincima, svim tim ludacima i korisnim budalama u koje se olako razočarate ili odjavite. Njima se svaka reč i postupak meri i ocenjuje 100 puta i na prvu grešku svaljuje krivica. A oni su ipak na ulici i ipak se bore dok mnogi pišu i pametuju.
Okej, da čujem koji su rezultati njihove borbe? Za šta su se oni do sada izborili u korist naroda? Treba neko preko 5x da prevesla narod da bi taj isti narod shvatio da ipak nisu na istoj strani bez obzira šta pričaju.

Где су те фамозне паре за противљење режиму аман више хоћу и ја да се омрсим

Ем да сметам Вучићу ем добијам паре за то где ћеш лепше
20241103_230017.jpg

Para ima ali ne za sve.

Okej, da čujem koji su rezultati njihove borbe? Za šta su se oni do sada izborili u korist naroda? Treba neko preko 5x da prevesla narod da bi taj isti narod shvatio da ipak nisu na istoj strani bez obzira šta pričaju.
sry.

jel ti stvarnoverujes u ove napisane budalastine?? neki ljudi se, zamisli!!, bore za postovanje zakona. jel narod nije zakon?
ili je, jbg, vucic na strani zakona?
bice da je ovo drugo.

Они који су најгласнији бранитељи свега и свачега а за то и плаћени, нису успели да одбране ништа. Последице њиховог деловања је 0.
Када видимо те људе да бране хотел, или спречавају ширење азбеста. Знајте да се хотел одбранити неће, нити ћемо се сачувати од азбеста. Нити ће сачувати Савски мост. Нити су сачували Савамалу. Нити су очистили ваздух. Нити су спречили инвеститориски урбанизам. Листа је подугачка, а њихови џепови попуњени. А власт трља руке неспособним опонентима.
gde vas stancuju, jbt? jel se ukljucio/la u neki protest? pitam za neuspesnu opoziciju i gradjanske aktiviste.
ima ih ovde. i borili se i izborili.

Javi mi kada se izbore za nešto u korist naroda.
jel ima rio tinta? pitam za 2021/22?

jel ima 5x? posto ocito ne kontas boldove.
nemam problem, slobodno reci da je okej da se nije desilo (cisto da se podsetimo, to je odbrana izbornog rezultata 24.09.), da se vecina gradjana srbije yaje*******ala na tim izborima i da bi sve bilo dojajno. onda cu ti reci da sises kitu.

i da, niko, ali niko od predstavnika sadasnje opozicije posle 5x nije ucestvovao na bilo koji nacin u vlasti. bilo je narodnih poslanika, prvi je dosao djilas, kao gradonacelnik.

i da se razumemo, ne mislim da je opozicija dobra, naprotiv, ali za ova dva dana su ucinili vise nego za posldnjih 12 godina.

ps. 2 ministra i jedna v.d, ostavke, bez obzira sto je sve to instrumentalizovano i zna se ko je to odredio, ja to pisem kao malu pobedu u tefter.
pritisak je keva, makar da vlada radi najbolje na svetu, a ne radi ni jedna, a nasa se vodi onom starom> ja bogat - ti g***o.

Nema Rio Tinta ali ne zbog opozicije. Zapravo opozicija nema ništa protiv Rio Tinta ali to je druga tema, ne bih o tome. Ja sam uglavnom mislio na ova razna udruženja koja se kao bore za narod. Evo npr. Eko Straža piše o zagađenju vazduha a zagađenje nikad gore. Gore neko pomenuo Savski Nasip i nakon njegove "borbe" imamo ovo: https://n1info.rs/vesti/kreni-prome...-ugrozeni-nasip-ostecen-srbijavode-potvrdile/
Jako mi smeta što služe samo da unište nezadovoljstvo naroda.
Sada nakon NS imamo fokus na azbest i na ovaj cirkus oko Starog savskog mosta..
ps. 2 ministra i jedna v.d, ostavke, bez obzira sto je sve to instrumentalizovano i zna se ko je to odredio, ja to pisem kao malu pobedu u tefter.
Ako će novi ministar raditi sve isto kao i Vesić onda nismo ništa dobili ostavkom. Još da vidimo gde će ti ministri da završe.

Не може кривити удружења грађана која се противе режиму због недела режима.Сада испада да кривица за стање ствари није на институцијама које располажу нашим новцем и имају формални легитмитет да утичу на стање ствари већ на њиховим критичарима. Буквално као да кривимо ђаке који се противе наставном програму за квалитет наставног програма.

Када та удружења буду званичне владине организације које располажу нашим новцем да раде ствари онда можемо да их критикујемо за стање у ком су ствари, све остало је радикалско пребацивање лоптице. Чуј зашто имамо загађење ако еколошка удружења критикују Владу поводом стварања загађења

Spinuješ, to njihovo "kritikovanje" služi da bi privukli narod da ih prati, da preuzmu borbu od naroda i da je unište. Tako sam ih i ja pratio mada pratim povremeno i dalje da bih saznao za neke info koje ne bih nikad video na režimskim medijima (koje naravno ne pratim). Režimu se protive samo rečima pa zbog toga i ispada da su "protiv" režima. Svi su krivi.

Сектор за надзор и превентивно деловање у животнoj средини
Телефон: 011/2285-090​

email: inspekcija@eko.gov.rs

Član 9.
Republika Srbija, autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave, u okviru svoje
nadležnosti utvrđene zakonom, obezbeđuju monitoring kvaliteta vazduha.
Uslove za monitoring kvaliteta vazduha na teritoriji Republike Srbije utvrđuje Vlada, na predlog
Ministarstva.

Ministarstvo se stara o sprovođenju Programa kontrole kvaliteta vazduha u državnoj mreži

Praćenje kvaliteta vazduha u državnoj mreži, u okviru svojih nadležnosti, vrše Agencija za
zaštitu životne sredine

organizacija (Ministarstvo) nadležna za hidrološke i meteorološke poslove može, u skladu sa propisima i u skladu sa Programom kontrole kvaliteta
vazduha, uspostaviti jednu ili više zajedničkih mernih stanica
Закључак:
- Сектор за надзор и превентивно деловање у животнoj средини врши инспекцију стања
- У комуникацији са осталим секторима за ваздух, здравље и остале Богом дате погодности се врши формулација проблема и делегира министарству за даље деловање.

Закони постоји, правилници постоје, само неко треба да их спроводи.

Spinuješ, to njihovo "kritikovanje" služi da bi privukli narod da ih prati, da preuzmu borbu od naroda i da je unište. Tako sam ih i ja pratio mada pratim povremeno i dalje da bih saznao za neke info koje ne bih nikad video na režimskim medijima (koje naravno ne pratim). Režimu se protive samo rečima pa zbog toga i ispada da su "protiv" režima. Svi su krivi.

А где би иначе народ био па га они привлаче на грешну страну? Где је та народна борба коју они уништавају? Што тај народ не прави своја удружења где ће да каналише борбу на бољи начин?

Ја могу да разумем критиковање опозиције на који начин спроводи своју политику јер су они, јелте, политичари и имају дужност и професионалну обавезу да се политички боре против актуелног режима. Скупштинску опозицију за то и плаћамо. Али сваљивање кривице на разна удружена грађања за прилике у друштву је начин да се режим који је за њих одговоран опере од кривице

Fora je što su uglavnom podmetnuta ta udruženja od strane vlasti i Zapada tako da ja ne želim više da me prave budalom.
А где би иначе народ био па га они привлаче на грешну страну? Где је та народна борба коју они уништавају? Што тај народ не прави своја удружења где ће да каналише борбу на бољи начин?
Razmišljao sam o ovome i došao do zaključka da se možda u vezi nekih problema ne bi ništa promenilo bez obzira na postojanje tih udruženja tako da je svejedno. Nekako je narod isprogramiran da čeka nekog da ga povede kao da sami ne mogu da se organizuju i izbore. Imaš neki protest i sad je kao potrebno 5 raznih "udruženja" da kažu umesto naroda da neće rudnik npr. ili da hoće čistiji vazduh. Mislim ono..

Vrh