Pritom se postavlja logično pitanje zašto bi neko potrošio veliki novac da sruši hotel, očisti parcelu i ostavi tako praznu livadu.Сав проблем се огледа у овој реченици. Ви сте прсли са мозгом
Haha, pod kojim pseudonimom je obitavao ovde, nisam ga detektovao?Baš taj isti Dobrica, naš bivši forumaš
То се никад не поставља.Pritom se postavlja logično pitanje zašto bi neko potrošio veliki novac da sruši hotel, očisti parcelu i ostavi tako praznu livadu.
BadManHaha, pod kojim pseudonimom je obitavao ovde, nisam ga detektovao?
У том потезу, колика је сада ширина пролаза?Ali, kad sam čuo za 240.000 m2, postalo je jasno da od toga nema ništa. Ide se na hiper komercijalizaciju tipa "Promenada" sa slobodnom širinom prolazne staze od ~ 4 metra između par kilometara kafana.
У том потезу, колика је сада ширина пролаза?
TRI metra. Za ceo Beograd koji bi poželeo da prošeta ovuda. Računam stvarno slobodnu i garantovanu širinu za prolaz. Ono što je praktično i svuda upotrebljivo bez obilaženja oko žardinjera, klupa, kroz kafanske bašte ili razne vizuelne trikove u vidu mestimično isturenih terasa. Tj svuda slobodan prostor šetne staze garantovan po projektu.
Kod Galerije.
Najuži deo
Pogledajte prilog 173802
Međutim uglavnom je nešto širi. Ovo je standard. Mogu da se mimoiđu dva para ljudi i to je to. Dakle otprilike tri metra. Ranije sam znao tačnu vrednost ali davno to beše.
Pogledajte prilog 173801
Ne znam kako vi ovo posmatrate, ali meni je ovo smešno. Čak ne zaslužuje ozbiljnu priču. I sad neki slična, tobože urbanistička filozofija treba da nam trajno odredi izgled SVIH rečnih obala. I onih koje su još preostale. A ipak sam se mesecima i mesecima natezao sa pola Beobuilda koji su tvrdili kako je ova širina dovoljna. A BNV je tobože moderan i dobrodošao. Zaleđe je ruinirano, staro, i ne zaslužuje da se vidi. Okolna uzvišenja ne postoje kao nešto bitno. Ni "zaštićene" vizure. Livade su za seljake, ne za grad. Ljudi moraju da zarade ... nije ekonomično. "Minimalna gustina" ... Zid prema reci ne postoji. Provetravanje grada je mit. Na donjem nivou ima dosta prostora kome je gore tesno. Pomeranje granice privatnog i javnog zemljišta ka vodi nije problem .... itd ...itd ... Sve isto kao i sada za Hotel Jugoslavija. Međutim tada sam još imao iluzija da je dijalog koristan za sve i da može samo da pomogne. Sada međutim sve više počinjem da razmišljam da li možda ipak uvek dobijamo tačno ono što zaslužujemo. Kao kolektiv, naravno, ne kao pojedinci.
Зума, колико је широко шеталиште код Хотела Југославија које браниш?TRI metra. Za ceo Beograd koji bi poželeo da prošeta ovuda. Računam stvarno slobodnu i garantovanu širinu za prolaz. Ono što je praktično i svuda upotrebljivo bez obilaženja oko žardinjera, klupa, kroz kafanske bašte ili razne vizuelne trikove u vidu mestimično isturenih terasa. Tj svuda slobodan prostor šetne staze garantovan po projektu.
Kod Galerije.
Najuži deo
Pogledajte prilog 173802
Međutim uglavnom je nešto širi. Ovo je standard. Mogu da se mimoiđu dva para ljudi i to je to. Dakle otprilike tri metra. Ranije sam znao tačnu vrednost ali davno to beše.
Pogledajte prilog 173801
Ne znam kako vi ovo posmatrate, ali meni je ovo smešno. Čak ne zaslužuje ozbiljnu priču. I sad neki slična, tobože urbanistička filozofija treba da nam trajno odredi izgled SVIH rečnih obala. I onih koje su još preostale. A ipak sam se mesecima i mesecima natezao sa pola Beobuilda koji su tvrdili kako je ova širina dovoljna. A BNV je tobože moderan i dobrodošao. Zaleđe je ruinirano, staro, i ne zaslužuje da se vidi. Okolna uzvišenja ne postoje kao nešto bitno. Ni "zaštićene" vizure. Livade su za seljake, ne za grad. Ljudi moraju da zarade ... nije ekonomično. "Minimalna gustina" ... Zid prema reci ne postoji. Provetravanje grada je mit. Na donjem nivou ima dosta prostora kome je gore tesno. Pomeranje granice privatnog i javnog zemljišta ka vodi nije problem .... itd ...itd ... Sve isto kao i sada za Hotel Jugoslavija. Međutim tada sam još imao iluzija da je dijalog koristan za sve i da može samo da pomogne. Sada međutim sve više počinjem da razmišljam da li možda ipak uvek dobijamo tačno ono što zaslužujemo. Kao kolektiv, naravno, ne kao pojedinci.
Која је овде ширина?
Google Maps
Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.www.google.com
Зума, колико је широко шеталиште код Хотела Југославија које браниш?
Најуже пешачко уско грло крај реке у Београду већ деценијама је управо - шеталиште испред Хотела Југославија, између паркинга и споменика пилотима.
Ал` шта знамо ми што смо одрасли на 500 метара одатле.
Uvek se poredi ono što se trenutno planira i ono što bi negde moglo da bude, kad bi se radilo kako treba. A ne ono što se planira i neuređeni, ili tek privremno uređeni prostor. Dakle dve moguće budućnosti, a ne budućnost sa jedne i prošlost sa druge strane.
To je ista logika kao i Vučićevo "Da li vam je draže stecište narkomana, zmija i pacova ili Beograd na vodi"? U pitanju je čak i formalna logička greška koja ima svoje ime. Porede se pogrešne stvari, ono što želite i ono što sagovornik nije ni izrekao pa čak ni nameravao kao svoj argument. Niko nije rekao da mane dosadašnjeg uređenja obale ne bi smele da se isprave. Ali to nije isto kao i ono sa sobom nosi nova ideja o Hotelu Jugoslavija.