Još kad bi takvi kao ti shvatili da to što se zove BeoBuild ne znači "Bildovanje po svaku cenu" nego podrazumeva i poštovanje određenih kvalitativnih načela i propisa... I da ovaj grad i njegova uprava ipak imaju određenu dozu obaveza i odgovornosti prema svima nama koji živimo ovde i plaćamo svoje dugove državi i društvu. Te da to što neko kupi parcelu ne znači da je kupio odobrenje celog grada i stanovništva da radi šta mu se digne.
Ne znam šta se to dogodilo sa Srbima u zadnjih 10ak godina, kada i zašto su mnogi postali toliko obesni, iskompleksirani, opterećeni i nadrogirani materijalizmom, izgradnjom i jurenjem "rasta" da su spremni da podrže uništavanje svog grada. Pa i zemlje, na drugim temama.
Još veći rebus je kako toliko glavurdi, među kojima ima i ekonomista, brojkaša, preduzetnika i drugih koji "jure efikasnost" i utilitarizam, ne uspevaju da skapiraju da grad koji ima pun kufer firmi, ljudi i biznisa, ali stoji paralisan 4 sata dnevno, će na kraju imati manju produktivnost nego nešto manji grad koji nema saobraćajne zastoje. Isto važi i za pucanje infrastrukture, bezbednosti, zagađenja, kvaliteta života... sve to ide niz kanalizaciju kada ima previše ljudi, previše automobila i previše izgradnje.
Čega vam je toliko malo, da mi je znati... Kad ste postali toliko obesni i bolesni da priželjkujete stvari, grad, život i društvo kakve uopšte ne poznajete i ne razumete i koje nikad niste ni videli i osetili uživo...
Gledam nekolicinu novoispilelih Patrika Bejtmana po forumu, šta sve pišu, šta predlažu, šta sanjare, šta bi uradili svojim sunarodnicima i svom gradu... i krstim se, i pitam koje li su to patologije, asocijalni i sociopatski poremećaji, i koje odsustvo razuma da neko non stop balavi i sanjari o kulčinama, zastojima, automobilskom urbanizmu, skoku cena, rasprodaji svega, gated communities, modernom feudalizmu, isterivanju ljudi iz grada i ostalim boleštinama koje se sistematski prosipaju i propagiraju ovde od 2012.
Neću da pitam za koga radite, to mi je jasno. Ono što mi pak nije jasno jeste čega li vam je toliko malo. Pogotovu vama buržujčinama koje živite bolje, slobodnije i bahatije nego 90% ljudi.
Fuj.