Što se ove scene u "Three days to kill" tiče, mislim da Spatio nepotrebno diže dževu. No, verujem da tamo u dalekom svetu ume da se desi "izliv patriotizma u mozak" usled nedostatka kajmaka i rakije u krvi, tako da mu je oprošteno
Reč je, zapravo, o još jednom u nizu "trči i pucaj" akcionom filmu, kakve poslednjih godina masovno producira Luc Besson (inače, zemljak dragog nam Spatiotecta). Hotel "Juga" valjda strada na samom početku filma, kada tajni agent Kevin Kostner juri neke loše momke iz Nemačke (!) koji petljaju nešto po Balkanu (ili nekoj drugoj Istočnoj Evropi koju naš grad ovde glumi). Posle toga se radnja seli u Pariz (ne zezam, stvarno
) i nema više nikakve veze sa Srbijom.
Tako da nema ni govora o nekakvom "bombardovanju" ili antisrpskom filmu. Naprotiv, mi smo čak i nešto zaradili od tog filma, angažovane su i neke naše filmadžije kao saradnici (što je jako, jako važno budući da nemaju baš mnogo posla), malo smo se hvalisali kako je Kevin Kostner u gradu (vodili su ga i na koncert Beyonce), a čak je i sam hotel Jugoslavija zaradio neki dinar (jer snimanje u njemu, naravno, nije besplatno), a ova eksplozija je samo CGI, hotelu se ništa nije desilo. Uglavnom, Beograd je u ovom filmu stradao isto kao što Njujork, LA, Pariz i ostali gradovi redovno stradaju u ovakvim akcionim filmovima, i to nema ama baš nikakve veze sa nekakvom tajnom političkom agendom.
Tenzije na forumu su već prešle crvene linije u nekoliko slučajeva, i zaista bi trebalo da se potrudimo da smirimo situaciju, umesto što idemo unaokolo sa šibicama i kofom benzina i gledamo koju ćemo temu sledeću da raspalimo