Šta je novo?

Hotel Jugoslavija [ Hotel ]

Биће им згодно да обе куле повежу канапима и да на њима суше хотелски веш, природним путем :laugh:

Somi303":ed2uawso je napisao(la):
Коју елеганцију има хотел? Но свакако би зграде могла мало боље изгледати.

Има модернистичку наглашену хоризонталност и једноставност у волуметрији. Правити од ње обрнуто П само поништава тај хоризонтални тракт. Додати па ето чак и две куле али неугрозити тај хоризонтални волумен је по мени важно за читав објекат, не ради његове прошлости, већ зарад будућег изгледа. Зато је решење са једном кулом било акценат на крају те хоризонталности, што је уосталом и у складу са модернистичким пореклом објекта. Не треба се много везивати за тај модернизам, у реду, али треба добро размислити о волуметрији и "лежању" будућег комплекса на обали Дунава. Надајмо се да ће бити драгуљ а не гомила квадрата.

https://www.google.rs/maps/@44.828111,2 ... 14RdJw!2e0

milos.tro":7pzwrkng je napisao(la):
Tekst iz današnje politike 28.2.
Treća"Jugoslavija" će imati dve kule
img336.jpg

Ovaj dizajn je davno prevazidjen i treba unajmiti neke strane arhitekte koje ce napraviti nesto moderno i savremeno.
Evo kako izgleda savremena arhitektura u svetu na koju se treba ugledati.

Ako ce se kule zvati ,,Dunavska kapija'' treba onda inspiraciju traziti u vodi, kao sto su:

Aqua Tower - Chicago
csm_arton7553_c586a98173.png

Absolute Towers - Toronto
02_Absolute-Towers3version21.jpg

Infinity Tower - Dubai
88204305.jpg

Keppel Bay - Singapore, visina oko 140m
1153.jpg

Empire Tower - Abu Dhabi
Empire-Residences-Abu-Dhabi-low-res1.bmp

MahaNakhon - Bangkok
MahaNakhon-Ritz-Carlton-Residences-Bangkok-by-Ole-Scheeren-OMA-0021.jpg

МахаНакхон је убедљиво најлепша зграда која би ове године требало да буде завршена. Али таква зграда се не би уклапала уз хотел и мислим да би нешто попут Empire торња из Дубаија највише одговарало локацији и постојећем стању.

Kule su samo visinska vizuelizacija a ne buduci izgled ako ista bude od toga

Ako investitor vec planira da gradi dve identicne kule onda je estetski mnogo prihvatljivije da budu jedna blize drugoj. Po meni prevelika je razdaljina izmedju kula.

Verujem da je svima lepse ovo:
world-trade-center-1975.jpg

od ovoga:
ny.png

Ili ako kule vec moraju da budu na krajevima postojeceg hotela onda je bolje da budu razlicite visine, recimo 120m i 160m.

Da su ih ovako gradili, ne bi ih zvali "bliznakinje", nego "stative".

АКо су их симболично назвали "Дунавске капије" онда ће бити како су замислили. Јер, како изгледа "капија"? Два стуба на крајевима и хоризонтала која их спаја. Буквално.

И то може да буде елегантно ако ангажују писменог архитекту, али свакако је најмање елегантна опција.

Neka bude kapija ali skladna. Kao sto su Genex i Istočna kapija Beograda.

Olympic Center izgleda wow :kk:

Nije cak ni u izgledu tornjeva toliko, koliko je to ruzna simetrija. Ko kantar vaga bez ikakve fokalne tacke, bez ikakve teznje i tenzije. Samo im jos ves fali da tu razapnu.

Narano da je Max15-om prihvatljivije da su kule blize, jer ovo sa Jugoslaviom nije ni priblizno 1:1.618 proporcijama da bi bilo barem prosecno. Jedna kula je dovoljna, ali opet da bude u tim zlatnim proporcijama, ako nemaju novaca za nesto drasticnije i nestasnije.

Nisam strucan, ali moj licni utisak je negativan.
Po meni su sa ovakvim resenjem kule suvise daleko da bi cinile skladnu celinu, a suvise blizu da bi ih posmatrao zasebnim objektima.

Mislim da je ovo samo 'vizualizacija namere' a da ce nam investitor kao finalni proizvod pruziti nesto skladnije i mastovitije.

Bilo bi dobro da su kule maalo više.
Moja bojazan je više kako će to da se odrazi na okolinu (saobraćajno pre svega). Ali, priznaću da sam tu subjektivan :)

"Očekuje i da će uskoro biti rešena planska dokumentacija u vezi sa saveznim MUP-om u Ulici kneza Miloša i za Hotel "Jugoslaviju", gde investitori desetak godina čekaju na određene dozvole i saglasnosti.

Mi smo to izvukli iz fioka, stavili na sto i rekli - hajde da vidimo kako možemo da pomognemo da dobijete dozvole i što pre počnete da gradite. Investicije i investitore pokušavamo da guramo napred, jer je to naša obaveza", rekao je on. "
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=971238 (ceo tekst)

milos.tro":235x6ago je napisao(la):
Mi smo to izvukli iz fioka, stavili na sto i rekli - hajde da vidimo kako možemo da pomognemo da dobijete dozvole i što pre počnete da gradite. Investicije i investitore pokušavamo da guramo napred, jer je to naša obaveza", rekao je on. "

Da li u realnom svetu neko moze da izjavi ovako nesto a da ga ne bude sramota?

Pazi ti to "izvukli iz fioke"...

spatiotecte":18vypzbj je napisao(la):
milos.tro":18vypzbj je napisao(la):

Da li u realnom svetu neko moze da izjavi ovako nesto a da ga ne bude sramota?

Pazi ti to "izvukli iz fioke"...

Pa oni ne zive u realnom svetu.
Sve njihovo i sve oko njih je njihova fikcija.
I njihovi uspesi, njihove vizije, kao i njihovi protivnici (realno ih i nemaju), sa kojima od vrha vlasti do mesnog odbora vode konstantne 'bitke'.
Posto je vecini 'mozak atrofirao' kao posledica poslusnistva i velicanja odluka 'centrale' (one man show), ovakva saopstenja su maksimalan domet.

P.S.
Koliki su bolidi, tacno bi da sam investitor trazio dodatne benificije i povlastice, da bih pokrenuo projekat sa mrtve tacke.
I verujem da bi ih dobio, koliko ovima pocinje da gori pod nogama da prikazu neki rezultat svoga vladanja :D

Pa snanjili su naknadu za uggz sa 80 000 din po kvadratu na 30 000din po kvadratu gdje ces vise

Razumem te diso, al gle ovako. Ti si kupio i planiras da investiras. Pokusavas godinama da pravis vece, vislje, ali ne uspevas (da ne ulazimo u pricu o tome opravdano ili ne).
I to tako traje i traje, a onda na scenu stupa 'ekipa' koja je od ogromnih najava realizovala 0%.
Smanji troskove, ukine konverziju i studiju voskokih objekata....
Al nestrpljivi su, jer im vreme klizi i gube uporiste.
Pod hitno im treba 'rezultat kojim ce da 'masu' razocaranom narodu.
Sto ti kao vlasnik i investitor ne bi iskoristio tu situaciju ?
Doslo i tvojih 5min. :D

laki72":91zk04ko je napisao(la):
Razumem te diso, al gle ovako. Ti si kupio i planiras da investiras. Pokusavas godinama da pravis vece, vislje, ali ne uspevas (da ne ulazimo u pricu o tome opravdano ili ne).

Пази, онај први план са две куле који је квдратуром највећи а спратношћу највиши од свих верзија пројекта је рађен на основу урбанистичко-техничких услова датих за ту парцелу. Дакле инвеститр није планирао ништа више од онога што је на датој парцели тада било дозвољено. Тек после рога креће опструкција пројекта од стране политичара и корумпираних бирократа.

Vrh