"Ministarstvo odbilo da Milenijum timu (ćerka firma Danube Riverside) izda lokacijske uslove za kompleks na mestu Hotela Jugoslavije. Nepotpun zahtev, pre svega deo koji se odnosi na projektante i licence. Podneli su novi zahtev."
Ma ko zna koja je tu priča. Glupost neka verovatno koju je neko od zaposlenih prevideo da stavi u dokumentaciju. Mislim ko očekuje da će sada da se prekine gradnja kula, da će neko ministarstvo odbiti da da sve potrebne saglasnosti i da će na kraju biti pobeda davida nad golijatom, mislim da nije realan."Ministarstvo odbilo da Milenijum timu (ćerka firma Danube Riverside) izda lokacijske uslove za kompleks na mestu Hotela Jugoslavije. Nepotpun zahtev, pre svega deo koji se odnosi na projektante i licence. Podneli su novi zahtev."
То није питање присталица или противника пројекта, већ поштовања законске процедуре - да ли инвеститор има дозволу за радове које изводи? Ја сам “присталица” пројекта, али сам много страственији “присталица” владавине закона.Ma ko zna koja je tu priča. Glupost neka verovatno koju je neko od zaposlenih prevideo da stavi u dokumentaciju. Mislim ko očekuje da će sada da se prekine gradnja kula, da će neko ministarstvo odbiti da da sve potrebne saglasnosti i da će na kraju biti pobeda davida nad golijatom, mislim da nije realan.
Dopuniće dokumentaciju šta god treba, i teraj dalje.
Mislim da ovakve stvari ne treba ni prenositi jer stvaraju lažnu nadu kod protivnika ovog projekta da još uvek nije sve gotovo i da ima nade da se projekat zaustavi, što je u biti nemoguće
Ne sumnjam da je Milenium tim zakonski pokriven maksimalno. Nije to kompanija od jučeЈа сам “присталица” пројекта, али сам много страственији “присталица” владавине закона.
Ovde izgleda koriste vodene topove pri rusenju. Vidi se u gornjem desnom uglu.
Ovde izgleda koriste vodene topove pri rusenju. Vidi se u gornjem desnom uglu.
Odbijanje lokacijskih uslova se odnosi na izgradnju novog objekta. Nije neobično da su odbijeni, ne pamtim kada je neki veći projekat u Beogradu dobio lokacijske iz prve. Uvek nešto faliТо није питање присталица или противника пројекта, већ поштовања законске процедуре - да ли инвеститор има дозволу за радове које изводи? Ја сам “присталица” пројекта, али сам много страственији “присталица” владавине закона.
@vucko , шта је тачно импликација овог одбијања - да ли не постоји дозвола за рушење, или је рушење у складу са законом, а одбијање се односи на градњу новог објекта?
Nisam siguran da bi ta opcija odgovarala, evo pogledaj kako je prošao Tempo toranj koji treba da se gradi na samom obodu grada, i koliko NIMBY ekipa negoduje protiv Greenline-a koji je tehnički na obodu grada. Jednostavno i na obodu grada bi se našlo dovoljno ljudi koji će biti protiv takve izgradnje.Било би најбоље да сруше хотел и направе парк, а куле да направе на некој пољани на ободу града где и треба да буду.
Roditelji još nisu dobili rezultate...
Odlično! Ja se nadam da će ovog puta isterati priču do kraja i da će ljudi koji su izazivali paniku u javnosti ovog puta snositi ozbiljne konsekvence, jer je jasno da je njihov cilj bio isključivo izazivanje panike.Nema više dileme: U vazduhu u okolini hotela Jugoslavija nema azbesta! (FOTO)
Ovime je i definitivno stavljena tačka na priču o azbestu u vazduhu na Novom Beogradu...www.espreso.co.rs
Pogledajte prilog 221947Pogledajte prilog 221948Pogledajte prilog 221949
Odlično! Ja se nadam da će ovog puta isterati priču do kraja i da će ljudi koji su izazivali paniku u javnosti ovog puta snositi ozbiljne konsekvence, jer je jasno da je njihov cilj bio isključivo izazivanje panike.
Koliko se sećam poenta je bio azbest? Već mesec dana gledam te ljude tamo ispred hotela kako negoduju radi azbesta. Nije ok da se sada ide na druge stvari, samo da bi postojao razlog da se kuka.Људи са правом негодују против тога да им сваку могућу пољану озидају лимено бетоснко стакленим пошастима од 300 метара
Било би најбоље да сруше хотел и направе парк, а куле да направе на некој пољани на ободу града где и треба да буду.
Mene je na primer cimao kolega iz firme koji je u Goce Delčeva da me pita da li bi na njegovom mestu sklonio decu negde. Ne možeš da zamisliš koliko je taj čovek bio uznemiren, iako je u pitanju inženjer sa 15g iskustva, dakle neko od koga bi očekivao da neće padati na insiniacije, nego ko će logički da zaključi da li je nešto ok ili ne. Na kraju sam mu dao 3 dana slobodno, rekoh mu idi gde god, spoji sa vikendom jer ovako nećeš moći da radiš ako ostaneš ovde dok je proces ispiranja mozga u toku (ne skida se sa Nove i N1, pa verujem da nije mogao da hendluje količinu dezinformacija tih dana). Na kraju je, posle tog mini odmora i sam shvatio da je bio nasamaren povezujući nelogičnostiTakođe, javnost je prilično bila uznemirena, što se videlo i po pisanju pojedinih članova foruma.
Али овде је већ постојала зграда, није грађено на зеленој површини.Људи са правом негодују против тога да им сваку могућу пољану озидају лимено бетоснко стакленим пошастима од 300 метара, а да при том нема метроа, школа, обданишта, парка, паркинга. Ниједан једини парк. Само неке прчваре у којима ће керови да обитавају чим престане одржавање. Сва нова микронасеља изузимајући белвил и бгд на води немају парк. Посаде три вештачке саксије и мисле да ће то да буде здраво место за живот. Оволике су гужве у граду великим делом и због тога што многи родитељи децу развозе колима до вртића, школа, активности. Зашто морају колима? Зато што им нико ништа у насељу није направио. Савремени урбанизам је пошаст. Колико је аутобуских линија додато на спајању два крака новог београда?