Šta je novo?

Gradski izbori 2018.

Juče oko 16:30h sam prošao pored dve škole u mom kraju i ispred obe škole je bilo parkirano više vozila sa najraznovrsnijim registarskim oznakama.

Takođe, jednog od mojih komšija su oko 18h iz vozila sa IN registracijom pitali kako da dođu do OŠ "Marko Orešković".

Eto, AV je namakao 51% izašlih, i opet će isto da uradi i na sledećim izborima. I na sledećim, i na sledećim...

Većina građana je apsolutno svesna svega toga i zato bojkotuje takve "izbore", koji su neregularni, nefer, nedemokratski, da ne nabrajam dalje...

Dakle, može li se nešto uraditi na takvim "izborima", koji su neregularni, lopovski i koji su uvreda za inteligenciju prosečnog čoveka (???).
Svakome sa imalo mozga je sve odavno jasno.

O lažnoj opoziciji da ne govorim, jer je na svakim izborima (kao i posle njih) na ovaj ili onaj način odradila dobar posao za svaku aktuelnu vlast.

Cestitam strancici Ne davimo Beograd na ,,uspehu''. :laugh: :laugh: :laugh:

A nije uspeh?

Sami, bez koalicije, bez veza sa političarima i napravili bolji rezultat od mnogih?

Pare svi dobijaju, nismo deca pa da to ne znamo.

astrodule":s0atmogv je napisao(la):
Naravno da ne.
Kao što skoro niko sa te liste neće biti odbornik.

edit: možda će i da bude, ali Vesić i Mali će biti glavn (gradski menadžer, savetnik...i
preslikana situacija sa Brnabićkom (samo što Ana zna bar nešto da radi)

Ako sam ja to dobro shvatio pobedničku taktiku SNS-a, taktika ide ovako:

- ne postaviš za nosioce liste kandidate koji su vodili grad u proteklom mandatu (i implicitno tako priznaš da su se kadrovi koje si postavio pokazali nesposobnim, jer bi ih u suprotnom obavezno stavio u prvi plan u predizbornoj kampanji za sledeći mandat)
- staviš na listu kandidate koji nikad do tad nisu bili povezani sa SNS-om ( i tako implicitno priznaš da SNS ima ogromnih problema da u svom stranačkom sastavu nađe dovoljno dobrih kadrova za gradske odbornike)
- nakon osvajanja izbora, ne postaviš kandidate nosioce predizborne liste na funkcije već kadrove kojih si se već jednom odrekao tokom predizborne kampanje

I kao vrhunac ludila, ovakva suluda taktika donese pobedu na izborima. :?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522256#p522256:2ww6mmd8 je napisao(la):
astrodule » Пон Мар 05, 2018 11:14 am[/url]":2ww6mmd8]A nije uspeh?

Sami, bez koalicije, bez veza sa političarima i napravili bolji rezultat od mnogih?

Pare svi dobijaju, nismo deca pa da to ne znamo.
Једини који могу да кажу да су постигли успех на овим изборима су СНС и то тиме што су задржали исти ниво гласова (2016 су имали 22,1% од укопног броја гласача, 2017 заједно са СПС-ом 24,9% а сада поново сами 22,9%). С обзиром на све афере ово је више него успех, вез обзира на све злоупотребе у медијима. Основни фактори за овај успех су коришћење институција за сопствено промовисање (пре свега инститиције председника Србије), лоше стање у медијима и убедљиво највеће залагање на дан избора (буквално су јурили "сигурне гласаче" да изађу на изборе).
за НДМБГД се не може рећи ни да су постигли успех ни неуспех, а реко бих ни за Шапића.
Ђилас, СПС неуспех али у границама очекиваног.
ДС тотални дебакл и то је за мене највећа импресија ових избора. Једина странка поред СПС-а која има континуитет од првих парламентарних избора изгледа да иде у историју, док опстају неке странке које су проистекле из ње.

Mora da se uzme u obzir preletanje PUPSa od SPSa do SNSa.

Ipak i oni donose neki mali procenat glasova od penzionera.

Drago mi je da je poslednji ekser zakucan u sanduk DSa koja je i osnovala naprednjake i kriva za sve sto se danas dogadja. Zapoceli su sami sve a ovi su usavrsili sve metode.

Nije se raspala samo DS već i sve stranke proistekle odvajanjem od DSa.

Kada su naprednjaci preuzeli njihovu politiku, oni nisu imali druge opcije.

loyola":2q466jkt je napisao(la):
Drago mi je da je poslednji ekser zakucan u sanduk DSa koja je i osnovala naprednjake i kriva za sve sto se danas dogadja. Zapoceli su sami sve a ovi su usavrsili sve metode.
Neeemoooj tako oštro.

Razljutićeš njihove simpatizere (a možda i članove) koji orgijaju u ovoj temi. :roll:

Inače, ja sam kao mlad i zelen, dok sam još izlazio na "izbore", glasao upravo za DS, jer je ona tada ličila na opozicionu stranku i imala je odličnu infrastrukturu.

Međutim, 1997. godine sam shvatio to što sam shvatio, i što se sve ove godine stalno i potvrđivalo, nažalost.

и, јесмо ли изненађени? наравно да нисмо. али ми је драго због ДС-а и ЛДП-а, који су коначно пукли и надам се да је то за сва времена. а и драго ми је што је смРадуле прднуо у чабар

Ono što je bio DS, sada su Đilas i Janković.

Odlaskom Đilasa DS je praktično prestao da bude ono što je bio.

Stranke su precenjene, tj, izgubile su smisao jer ljudi glasaju za osobe. Jedino možda penzosi glasaju za SPS (kao za stranku).

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522274#p522274:1xpoiiaf je napisao(la):
Vladivoje » Pon Mar 05, 2018 12:11 pm[/url]":1xpoiiaf]Odlaskom Đinđića DS je prestao da bude ono što je bio.
A šta je bio? Ne zameri Vladivoje, "fenomen Đinđić" za mene je enigma a bogami i gorka zabava, NAŽALOST.
Ako može u par redaka objašnje, do groba ću vam biti zahvalna.

До долска Ђинђића на место председника ДС ово није била аутократска странак, а чак и његовим доласко не у мери као СПО или СПС.
Погледајте само листу Оснивача ДС и видећете колико су онда били озбиљнији људи у политици него сад, без обзира да ли према некима од њих имамо симпатије или не. Мада ово важи и за ондашњи СПО па и СПС.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522213#p522213:2e7pexsr je napisao(la):
Drakche » Pon Mar 05, 2018 4:02 am[/url]":2e7pexsr]Svim clanovima foruma koji su glasali za Vucica cestitam na pobedi!n
Pridružujem se čestitkama ali teška srca. Neke vrline sam ponela iz porodice a to je da ne vređam ničija osećanja kakva god bila. Teško mi je i ja iz sve snage NE želim da razočaram moje roditelje koji "oru nebeske njive" pre nego im je bio zeman. Možda će biti zadovoljni da im se kćer odvažila. Ksenija je to
750862024.gif

Sazvezdje se nase konstantno menja.

Prvi crveni dzin tezi ka supernovi, a kasnije crnoj rupi

Drugi crveni dzin zasluzeno je postao beli patuljak

Osrednje zvezde slabasno tinjaju

Ostali beli patuljci su se redom pogasili

A jedna je zvezda vala i rodjena :)

Tresla se gora - rodio se miš! Realno, SNS mehanizam, savršeni aparat, izborna mašina uvek izbaci isti rezultat - oko 350,400k glasača. I pored tolikog pisanja na ovu temu, ljudi i dalje nisu svesni koje razmere ima ta hobotnica i piramidalna šema.

Moja pisanija na temu SPS-a i približavanja cenzusu su bila istinita. Sa još 3,4% većom izlaznošću, eto njih ispod 5%. Pošto oni odavno nisu stranka koja ima neki program, a naročito leve orijentacije, nadam se da će se trend nastaviti.

Kao neko ko je dosta branio Đilasa, a realno je imao neoporedivo bolji mandat od Malog, moram da objasnim zašto nisam glasao za listu sa njegovim imenom. Tu se skupila čitava plejada desničara koji žele da predvode novu opoziciju, a realno su svi kilavi i nikakvi. Mislim da je pogubno to što su oni sada ubedljivo najjača opozicija. Osim toga kampanja je bila izuzetno čudna i neproduktivna.

Nisam želeo da dam glas ni listi DS-SDS-Nova, jer su ljudi koji ih predvode politički potrošeni. Mnogo mi je žao zbog toga, jer DS i dalje u "srednjem sloju" ima najkvalitetnije ljude.

Na kraju sam glasao srcem za NDMBG, jer sam želeo da podržim nešto novo, i čini mi se jednu čistu, modernu i aktivnu ideju. Ta ideja je dobila sada neku bazu, samo mislim da je potrebno šire udruživanje, potpuno novi naziv i izbacivanje patke.

Još sam negde na temi pročitao da ne treba glasati srcem već razumom, ali mišljenja sam da se životni partner, automobil i političko opredeljenje biraju ipak srcem.

Baš je utešno okriviti Merkel i Putina i koga već za rezultate lokalnih izbora u Beogradu, ali ostaje činjenica da kojekakvi likovi poput zavetnika i obnavljivača kraljevine na lokalnim izborima maju viši procenat od npr. zelenih stranaka ili LDP-ove liste, na kojoj je bilo dosta kredibilnih ljudi.

I da Dveri i s njima Boško (!) imaju veći procenat od Ne davimo BG, ili pročišćene DS i Vesne Rakić Vodinelić.

I kada pređemo na krupni plan, tj. na centar spektra, tamo gde je igra velikih brojeva u pitanju, razmera SNS i Đilasa je praktično ista kao razmera na krajevima spektra, odnosno među malim brojevima.

Očito je nešto i do Srba (u ovom slučaju Beograđana)....

@Гоје лепо написано, али сматрам да је подела на левицу и десницу тотално изгубила смисао. Изворна смисао левице и деснице се односила искључиво на привредно уређење (социјалистичко вс капиталистичко). Данас се ту додају беспотребни епитети. Као, сви левичари су антирелигиозни, про лгбт, анти-национални и слчно, а сви десничари су национал шовинисти, антисемити, анти лгбт, верски фанатици ....
То је изгубило сваки смисао, сврстати себе у левицу или десницу значи учаурити се у погрешна сватања левице или деснице. А ко год дође на власт било које "оријентације" краде нас на исти начин. Поготово ми је смешан епитет "популистичке странке" за десничарске странке, колико ја схватам значење ове речи све странке су 100% популистичке.

Što se tiče DS, kako god prošli i šta god mislili o njima, ipak su po nečemu jedinstveni... to je jedina stranka koja je menjala svoje predsednike na unutarstranačkim demokratskim izborima... Šutanovac je 6. predsednik od 1989.
Sve ostale partije imaju doživotne predsednike (Sloba, Dačić, Šešelj, Drašković, Palma, Vučić) ili predsednike koji traju koliko i partija (Koštunica) ili su smenjeni nekom manipulacijom/prevarom (Nikolić).
Takođe, DS je jedina stranka koja se mirno povlačila nakon izgubljenih izbora i to dva puta 2004. i 2012.

Vrh