Šta je novo?

Gradski izbori 2018.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522132#p522132:1fa6oovg je napisao(la):
tragac » Нед Мар 04, 2018 11:52 pm[/url]":1fa6oovg]Ovo je najveći poraz demokratije od svih poraza do sada.

Pravi Beograđani su poklekli pred strahom, podelili se, ili pobegli.

Ovo je pobeda cirkuske Srbije, one koja se seli od grada do grada kad/gde god su lokalni izbori. Ovo je pobeda autobusa u kojima su bili isti oni koji su 1989. išli na Gazimestan, 1996. na kontramiting, 1999. na mostove. Ovo je pobeda ljudi koji politiku ne shvataju ozbiljno. Ovo je pobeda Srbije, jer Vučić jeste Srbija, a Srbija Vučić. Sada živimo u defakto jednopartijskom sistemu, danas je to postalo jasno. Demokratski utemeljen jednopartijski sistem.

За то су криви себични лидери опозиције из редова бивше власти жељни да очувају своје некадашње утицаје. Највећа победа Вучића јесте у томе што му је главни противник и даље бивши ДОС са својим лидерима. Бивши ДОСовци уместо да се повуку и свој дебело ослабљен капацитет препусте новијим грађанским покретима попут НДМБГ или Белог, насупрот само су допринели расипању гласова и сами себе сахранили.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522139#p522139:1fa6oovg je napisao(la):
Авалон » Пон Мар 05, 2018 12:00 am[/url]":1fa6oovg]tragac
Где су људи требали да иду 1999,дали у Немачку ко твој Ђинђић'?Драго ми да бар једно од два зла у мањини,да ви либерали никада нећете владати Србијомјер сте ви највеће зло.

Oд отворених либерала једино су гори они који се крију иза патриотских слогана и прозивки ондашњих либерала, а у суштини у редовима држе све опортунисте из старог режима. Мали и Весић су само били неки други ешалон ДСа током његовог врхунца моћи, сад су се прешалтали у први ешалон СНСа. СНС само има радикалски декор и реторику, а служи се у потпуности истим ДС и Г17+ методама.

Бунт у народу је убијен на сваки могући начин.Поготову код младих. Запитајте се зашто већина домаћих популарних песма међу омладином има своје пандане и у Бугарској нпр. и зашто се пласира слична мода.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522171#p522171:3awf6i9p je napisao(la):
Авалон » Pon Mar 05, 2018 12:40 am[/url]":3awf6i9p]Вучићеви најверни гласачи управо су ти који немају да једу.Парадоксално да они коју и имају паре у Србији да су сви до једног против Вучића, а они најсиромашни увек гласају за Снс.Не знам ваљда ове сматрају блиским њима, од ових који изгледају превише урбано за њих.
Ne budi siguran i ne veruj u to što ti kažu, lažu. Što bi bili protiv ako im je dobro? Nego treba se deklarisati kao neko ko razmišlja urbano jer zaboga, opozicija je uvek "vukla" za sobom studente i intelektualnu elitu (?!). Kompleksi su to.

Bender, sve dobro pišeš, ali previdjaš nešto kad kažeš-Zapadu je bitno da u glavnim stvarima ne talasamo, a ostalo je na nama. Zapadu je glavni cilj trenutno da se reši Kosovo. A samo jedna opcija u Srbiji to može da reši. Dobro znam stanje u Hr i zato povlačim paralele stanja u dve zemlje. Tamo je posle 2000. na vlast posle Tudjmana došao umereni sdp, kao ovde dos posle Miloševića. Za vreme vlasti tih blažih opcija u obe zemlje-desnica im je ogroman teg jer je u većini u narodu i ne može da reši teška pitanja koja nameće Evropa. Zato su tamo doveli opet hdz i Sanadera, on prvi ide sa Srbima u crkvu i izgovara Hristos se rodi na Božić. On isporučuje Gotovinu u Hag. Hrvatska ostaje mirna na to jer se to Sanaderu kao Hdz-ovcu moglo, a da je to sve radio sdp koji se smatra prosrpski-glave bi letele. Kad je sve obavio, Sanader je završio na robiji. Tako i ovde, Tadić i ds nisu imali snagu da reše Kosovo i zato su otpisani. Da je Tadić potpisao Briselski sporazum visio bi na Terazijama kao izdajnik. Ali glupom narodu je Vučić patriota i njemu se to može, to svet zna i zato je doveden na vlast. I biće tu dok to ne obavi. A kad nas Evropa tako neutralisane ubaci na svoj kolosek i uvuče u uniju, onda će se desiti to što ti kažeš-moći će na vlast da opet dodje neko umeren, naš put će u glavnim crtama biti trasiran, a mi ćemo imati odredjen stepen slobode.

Bender Rodriguez":3r89p413 je napisao(la):
Slažem se skroz. Ali nažalost, to je scena na kojoj pošteni i sposobni ljudi nemaju šansu trenutno.

Imaće šansu tek kad bismo svi mi seli u kola i prošli Srbiju objašnjavajući ljudima zašto je bitno da se dooooobro informišu o političkom sistemu i kandidatima pre nego što glasaju. Imaće šansu tek kad se promeni mentalitet u narodu i kad narod prestane da glasa za poglavice, faraone i božanstva, već počne da glasa za običnog čoveka od krvi i mesa koji se bira da obavlja neku funkciju.
A onda sledi još teža borba - uklanjanje kriminalne gangrene koja je obuhvatila sve ekstremitete na telu. I pokušaj da se ona odstrani uz što manje štete i žrtava. Što je jako teško.
E tek onda kad se ta dva obave, onda će postojati uslov za nove igrače i nove ekipe, da se pojave i uspeju u svojoj političkoj borbi.

Sad, ne kažem da treba da se odustane u startu. Ne. Ali do daljnjeg, ovako je kako je.
Slažem se skroz. :wink:
Deluje utopistički, ali to je JEDINI put koji bi doneo rezultate.

E sad, za to je potrebno mnooogggooo vremena, a mi smo vreme izgubili...

Ako mene pitaš, samo ulični pritisci. Međutim, nema ko to da organizuje, jer sindikata nema, a o lažnoj opoziciji više ne vredi pričati...

"Građansko" u Srbiji ne prolazi jer mi volimo vođe i piramidalnu hijerarhiju. Uz to u toj "građanskoj" opciji uvek ima elitizma što odvraća mnoge ljude od takvih opcija. Ja ne mislim recimo ništa loše o NDMBGD ni o Belom, ali se jednostavno ne prepoznajem u njihovoj politici. Ono što oni zastupaju jednostavno većina običnog naroda ili ne razume ili ne smatra previše bitnim. Većina naroda smatra da je rušenje u Savamali loša stvar, ali retko ko smatra najgorim potezom Vučićeve vlasti (polazno stanovište NDMBGD) jer to zahteva poznavanje pravne nauke.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522153#p522153:3a6vqij5 je napisao(la):
Vox91 » Pon Mar 05, 2018 12:13 am[/url]":3a6vqij5]Shvatite da će Vučić sići s vlasti kada sprovede zadatke zbog kojih je postavljen. Kakvo ujedinjavanje opozicije, novi lideri itd. Kad AV završi priču s Kosovom, dokrajči zemlju i zauvek joj onemogući da bude sposobna za samostalno delovanje, tada ćemo biti spremni za EU i tu se njegov posao završava. Zar iko misli da svet ne zna sve o Vučiću, kako vlada, kakvo je ovde stanje. Drže ga jer im takav odgovara, kad im više ne bude odgovarao-upumpaće pare u novog lika kojeg budu izabrali u to je to. I Milošević je bio princ Balkana, faktor mira i stabilnosti kada je to Zapadu odgovaralo, a kako je završio? Ne budite naivni. Ništa ovde običan narod neće moći da uradi, kao što nikad nije ni mogao.

Slažem se, samo se pitam ko će biti taj sledeći, neko ko će nas voditi u još veći sunovrat nacionalizma netrpeljivosti i nedaj boze rat, ili neko ko će možda nešto uraditi na bolje povodom svega.

Zapadu je glavni cilj trenutno da se reši Kosovo. A samo jedna opcija u Srbiji to može da reši.
Dobro s tim se slažem, ali hoću da kažem da se Zapad meša po pitanju ključih i spoljnih pitanja. Ne po pitanju svega u Srbiji. Zapad je kao gazda koji je postao vlasnik našeg stana. Prostor je njegov, nameštaj je njegov i velike promene ne mogu da se rade bez njegove saglasnosti. Ali to ne znači da ne smemo ama baš ništa da uredimo u tom prostoru po našoj volji.
Dakle, npr jednoj Merkelovoj je bitno da Vučić od zadataka odradi Kosovo, odnos sa zapadom, ovo ono... ali to ko će da bude gradonačelnik u Beogradu njoj nije presudno. Postaje joj presudno ako uticaj i pozicija njenog kerčeta počne da se ozbiljno ljulja, i da time ugrožava njene planove. Ali ovako dok god suštinska pitanja i procesi idu po planu, njoj je svejedno. Što znači da možemo i treba da se borimo da se čuje volja naroda kad god je to moguće, a ne se potpuno prepustimo struji. Meni je jasno da neću moći da sprečim neke velike događaje. Ali mi nije svejedno hoću li imati ekipu koja će da izgradi ovo ili ono, da vodi grad ovako ili onako, itd itd... Dakle ako već ne mogu da utičem na sve, uticaću na ono što mogu.

@Spatio, nije mi jasna tvoja logika, 3,5% izašlih znači oko 30 000 ljudi je podržalo NDMBGD. Da su bili u koaliciji sa nekim velikim tipa Đilas, i da kao u nekoj bajci tih 30 000 glasa za njega, on bi imao recimo 23%, i šta sa tim? Vučić i dalje ima 47%. A znamo da bi retko ko od njih glasao za njega ili bilo koga drugog. Nije mi jasno šta hoćeš da kažeš.

Od mene puna podrška za NDMBGD da nastave kao pre izbora sa akcijama i protestima. A biće još povoda sigurno.

Dok se ne reši Kosovo, Zapad neće dati da se ugrozi Vučićeva pozicija nigde u Srbiji. Tetošiće ga, primiće ga i engleska kraljica ako treba, ali podrška mora da se pumpa jer nama sledi referendum i promena Ustava. Ne verujem da će priznati Kosovo, biće neki diplomatski uvijen sporazum da ga obe strane mogu tumačiti kako hoće, ali moraćemo se obavezati da dignemo ruke od Kosova. Tu će biti važna pozicija Rusije, njoj ne ide u prilog da se pitanje Kosova reši jer tako gubi "ucenjivački potencijal" u Srbiji time što je brana Kosovu u UN. Strah me je šta oko toga može ispasti. Ali kad i ako se Kosovo reši, mi udjemo u Eu za 5 godina, ovde će na vlast doći neka bezopasna ikebana opet pripremljena od Zapada, poput barbike Kolinde. Ne verujem da će tada ovde vladati neko od aktuelnih lica.

Ksenija
Није мени потребно да ми неко то каже,сам видим то свакодневно.Прима социјалну помоћ нема купатило у кући катастрофално живи,и ако нема све то опет изађе на изборе и гласа за Вучића.

Bender Rodriguez

Нама одређује судбину Сад и Британија а не Немачка.Они су исто колонија ко и ми, не знам зашто их преувеличаваш.То што су најјача економија у Европи, не значи да имају и политичку моћ, потпуно су под влашћу американаца и британаца,и мрдају репом колико им Сад и Британија дозволе.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522183#p522183:n8r95lrb je napisao(la):
Vox91 » 05 Mar 2018 01:14 am[/url]":n8r95lrb]Dok se ne reši Kosovo, Zapad neće dati da se ugrozi Vučićeva pozicija nigde u Srbiji. Tetošiće ga, primiće ga i engleska kraljica ako treba, ali podrška mora da se pumpa jer nama sledi referendum i promena Ustava. Ne verujem da će priznati Kosovo, biće neki diplomatski uvijen sporazum da ga obe strane mogu tumačiti kako hoće, ali moraćemo se obavezati da dignemo ruke od Kosova. Tu će biti važna pozicija Rusije, njoj ne ide u prilog da se pitanje Kosova reši jer tako gubi "ucenjivački potencijal" u Srbiji time što je brana Kosovu u UN. Strah me je šta oko toga može ispasti. Ali kad i ako se Kosovo reši, mi udjemo u Eu za 5 godina, ovde će na vlast doći neka bezopasna ikebana opet pripremljena od Zapada, poput barbike Kolinde. Ne verujem da će tada ovde vladati neko od aktuelnih lica.
A šta Rusija dobija ucenjivanjem Srbije? Srbija nema ono što Rusiji treba, a to je izlaz na toplo more. Okruženi smo NATO zemljama i onima koje to jedva čekaju da postanu. Rusija ovde odavno nema šta da taži. Mogu slobodno da se pokupe i povedu naše domaće Rusofile sa sobom.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522182#p522182:1sua2gfs je napisao(la):
Kokos » 05 Mar 2018 01:05 am[/url]":1sua2gfs]@Spatio, nije mi jasna tvoja logika, 3,5% izašlih znači oko 30 000 ljudi je podržalo NDMBGD. Da su bili u koaliciji sa nekim velikim tipa Đilas, i da kao u nekoj bajci tih 30 000 glasa za njega, on bi imao recimo 23%, i šta sa tim? Vučić i dalje ima 47%. A znamo da bi retko ko od njih glasao za njega ili bilo koga drugog. Nije mi jasno šta hoćeš da kažeš.

Od mene puna podrška za NDMBGD da nastave kao pre izbora sa akcijama i protestima. A biće još povoda sigurno.

Kokose,
Teoretski bi imao 23% i koji mandat vise u skupstini.
Takodje bi SNS bio slabiji za koji procenat.

To opet ne znaci bog zna sta ali ovako tvoj glas kao i svi onih koji su glasali za nekog ko nije presao cenzus je delom prosledjen Vucicu.
A sad uzmi u obzir 25% glasaca koji su bacili svoje glasove malim listama pa ces videti i sam da to nije bas tako malo.

Vox91":1yi0gfoq je napisao(la):
Dok se ne reši Kosovo, Zapad neće dati da se ugrozi Vučićeva pozicija nigde u Srbiji. Tetošiće ga, primiće ga i engleska kraljica ako treba, ali podrška mora da se pumpa jer nama sledi referendum i promena Ustava. Ne verujem da će priznati Kosovo, biće neki diplomatski uvijen sporazum da ga obe strane mogu tumačiti kako hoće, ali moraćemo se obavezati da dignemo ruke od Kosova. Tu će biti važna pozicija Rusije, njoj ne ide u prilog da se pitanje Kosova reši jer tako gubi "ucenjivački potencijal" u Srbiji time što je brana Kosovu u UN. Strah me je šta oko toga može ispasti. Ali kad i ako se Kosovo reši, mi udjemo u Eu za 5 godina, ovde će na vlast doći neka bezopasna ikebana opet pripremljena od Zapada, poput barbike Kolinde. Ne verujem da će tada ovde vladati neko od aktuelnih lica.
Slažem se sa tobom u 99% svih postova.

To je to, ali moramo se batrgati, a to znači da ćemo morati "na mišiće" da se izborimo za svaku sitnicu.
Ovakvi izbori na ovakvoj političkoj sceni ništa neće rešiti, biće samo sredstvo za kupovinu vremena aktuelnim vlastima, a na taj način se ova naša agonija samo produžava i uvećava.

Kako god, ostaju samo ulični pritisci, koje mora neko da organizuje.
Za sada se ne nazire istinski organizator takvog poduhvata.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522187#p522187:mb5anlmt je napisao(la):
spatiotecte » 05 Mar 2018, 01:20[/url]":mb5anlmt]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522182#p522182:mb5anlmt je napisao(la):
Kokos » 05 Mar 2018 01:05 am[/url]":mb5anlmt]@Spatio, nije mi jasna tvoja logika, 3,5% izašlih znači oko 30 000 ljudi je podržalo NDMBGD. Da su bili u koaliciji sa nekim velikim tipa Đilas, i da kao u nekoj bajci tih 30 000 glasa za njega, on bi imao recimo 23%, i šta sa tim? Vučić i dalje ima 47%. A znamo da bi retko ko od njih glasao za njega ili bilo koga drugog. Nije mi jasno šta hoćeš da kažeš.

Kokose,

To opet ne znaci bog zna sta ali ovako tvoj glas kao i svi onih koji su glasali za nekog ko nije presao cenzus je delom prosledjen Vucicu.
A sad uzmi u obzir 25% glasaca koji su bacili svoje glasove malim listama pa ces videti i sam da to nije bas tako malo.

Tih 25% nikako nije malo, samo od 24 liste, 15 je napravljeno sa tim ciljem. U njih ne ubrajam NDMBGD.

Ono što je neophodno, da se ne bi više dešavale ovakve stvari je podići neophodan broj potpisa koji je sada 30 po odborniku na listi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522185#p522185:2bmg7w1r je napisao(la):
Авалон » Pon Mar 05, 2018 1:18 am[/url]":2bmg7w1r]Ksenija
Није мени потребно да ми неко то каже,сам видим то свакодневно.Прима социјалну помоћ нема купатило у кући катастрофално живи,и ако нема све то опет изађе на изборе и гласа за Вучића.
Niasm mislila na njih. Oni su indoktrinirani, svesno neobavešteni, lakomisleni i veruju u lažna obećanja; gledaju režimske TV kanale i ne pada im na pamet da razmišljaju jesu li možda u zabludi i kada će bolje živeti. Takvi obično kažu - samo da rata ne bude a da nisu ni svesni da biološki rat odavno traje. Pa čak i da prihvate tu činjenicu neće optužiti aktuelnu vlast.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522190#p522190:1e3tr5hb je napisao(la):
Kokos » 05 Mar 2018 01:26 am[/url]":1e3tr5hb]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522187#p522187:1e3tr5hb je napisao(la):
spatiotecte » 05 Mar 2018, 01:20[/url]":1e3tr5hb]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522182#p522182:1e3tr5hb je napisao(la):
Kokos » 05 Mar 2018 01:05 am[/url]":1e3tr5hb]@Spatio, nije mi jasna tvoja logika, 3,5% izašlih znači oko 30 000 ljudi je podržalo NDMBGD. Da su bili u koaliciji sa nekim velikim tipa Đilas, i da kao u nekoj bajci tih 30 000 glasa za njega, on bi imao recimo 23%, i šta sa tim? Vučić i dalje ima 47%. A znamo da bi retko ko od njih glasao za njega ili bilo koga drugog. Nije mi jasno šta hoćeš da kažeš.

Kokose,

Tih 25% nikako nije malo, samo od 24 liste, 15 je napravljeno sa tim ciljem. U njih ne ubrajam NDMBGD.

Ono što je neophodno, da se ne bi više dešavale ovakve stvari je podići neophodan broj potpisa koji je sada 30 po odborniku na listi.

Pa nije malo uopste Kokose!
Zamisli taj procenat preliven u nekog od opozicionih kandidata koji je presao cenzus, tu vec dobijas drugu struju u zemlji.
Ovako smo i dalje u situaciji apsolutnog monopola jednopartijskog sistema.

Bender Rodriguez
Није ти баш добар пример.Кад слушам Меркелову ја знам да је то став американаца а не Немачке.
Искрено ми много иде величање те Немачке на живац.
Немачка није ни међу десет у свету по платама ,а величају се ко да имају највише.Немци сањају да оду у Швајцарку, Скандинавију или Америку јер су им тамо бољи услови.

Ksenija
Ти си мислила на подгузне муве који гласају за власт и својих личних интереса,а ја сам мислио на оне које искрено гласају за Снс.
Те на које си ти мислила би сутра гласали и за Ђиласа ако би он освојио власт, они не могу да се рачунају као просечан гласач Снс, већ ове на које сам ја мислио.Поистовећују своју муку са Вучићем, јер га сматрају блиским себи од осталих.

Pa Amerika preko Nemačke drži Evropu pod kontrolom. Amerika se pre svega bavi Kinom i Rusijom, Evropa je nemačko dvorište. Najviše sam razočaran Francuskom, kakve karikature ta zemlja dobija za predsednike i prstom ne mrdaju. Nemaju svoje ja od Miterana. Šta tek mi balkanska sitnurija da radimo. Obične smo kolonije i tu nema nikakve pomoći, nisam pesimista ali tako je. Tragač-Rusiji je kao i svakoj sili stalo da proširuje svoj uticaj. Na Balkanu smo joj samo mi ostali, na žalost, istočni blok dobro zna kako im je bilo 50 godina iza zavese, tako da su izračunali da im je Evropa manje zlo. Mi nismo živeli pod Rusima pa smo im danas naklonjeniji i ta priča može još samo u Srbiji da im prodje. Žao mi je i Rusije. Ne uspevaju kroz istoriju da srede državu, Zapad bi ih najradije izbrisao sa karte. Ali mi sa Rusijom ne bismo tek imali nikakvu budućnost. Milošević je bio nevidjena bu****. Prvi je trebalo u Srbiji da raspiše višestranačke izbore i da odbaci komunizam. Prvi da ode kod Amera još 1988. i da mi s njima sklopimo dogovor. Mi i Ameri nismo imali razloga da budemo na suprotnim stranama. Trebalo im je dati i bazu ovde ako treba, pa puna ih je Evropa. Ali Milošević je ostao poslednji komunista Evrope, okrenuo se Rusiji kad su se svi od nje razbežali. Sukobio nas je sa najvećom silom sveta i Jugoslavija se raspala. Kakva god bila, to je jedina zemlja koja je Balkancima mogla da omogući neku nezavisnost, ovo sve su sada kolonije. Ali narod je bilo lako izmanipulisati i zavaditi komšije, zato smo sada svi propali na ovim prostorima.

@Авалон
Takođe, i ja sam na njih mislila jer oni zaista veruju da ispravno razmišljaju. Oni koji glasaju iz ličnih interesa nikada ne ostaju u jednoj stranci već se za tili čas prešaltuju u stranku koja dobije na izborima. Poznato mi je iz iskustva. Ono što mi se gadi jest to što nova vlast prihvata oportuniste i nije im važno što su bili protiv njih dok su bili opozicija, važni su im glasovi a oportunistima je glavna karakterna osobina snishodljivost i prostitucija pa, kako kome se posreći, nekome stan, dva, tri, nekome bolje radno mesto, lokal, posao za rodbinu, kumove, nekome koverat itd. itd.

Ali Milošević je ostao poslednji komunista Evrope, okrenuo se Rusiji kad su se svi od nje razbežali. Sukobio nas je sa najvećom silom sveta i Jugoslavija se raspala. Kakva god bila, to je jedina zemlja koja je Balkancima mogla da omogući neku nezavisnost, ovo sve su sada kolonije. Ali narod je bilo lako izmanipulisati i zavaditi komšije, zato smo sada svi propali na ovim prostorima.
Milošević je bio američki čovek od početka do kraja.

Odradio je sve što je trebalo i sklonjen je sa očiju naroda, jer je pod njim postalo neizdrživo.

Zato su Jenkiji napravili lažnu revoluciju, da bi se izbegla prava (narodna) revolucija, i na taj način zadržala kontrola nad teritorijom.

I ja sam razmišljao o tome, bio je bankar i radio je u Njujorku. Mogli su ga tada zavrbovati. Sve što je radio od početka do kraja-radio je na našu štetu, 3 godine divljao po zemlji i oterao sve od nas. On je porodio i Tudjmana i Aliju i sve ostale. Ali čoveku je strašno da razmatra takve scenarije. Opet mislim da je i Americi valjda više odgovarala cela zemlja na njihovoj strani i da je isprva htela da je sačuva, ovako se bakću sa balkanskim problemima i kolonijama 30 godina.

Lepo je neko rekao, čini mi se Milan Paroški, ko god je radio po direktivi zapada završio je neslavno, da ne upotrebim drugi izraz. Ne bih volela da se ponovi, naravno.
S druge strane razmišljam. Vrlo je indikativno da svi oni koji pretenduju na funkciju gradonačelnika, pri tom svesni koji haos je u gradu i koje mere se moraju preduzeti da bi ispunili obećanja što ni malo nije jednostavno, s kakvim entuzijazmom bi morali funkcionisati pa konačno, s kojim timom? Da li je to samo još jedna od potvrda da je to ipak samo "opozicija"

Vrh