Šta je novo?

Gradski izbori 2018.

Све док Снс чврсто држи у загрљају Спс промена неће бити.Једноставно мора Спс у опозицију да би ови пали.Вучић то зна,и то је најбољи доказ да га није скроз опила власт,јер ипак рачуна да у будућности нећу имати толику моћ, и да ће кад тад требати Дачић на њиховој страни.

astrodule":waymw4b3 je napisao(la):
Ipak mora da se ovako nešto desi da bi se saznalo koliko ko vredi.
Pa ovako nešto se dešava već hiljaditi put.

Ne vredi ovde niko, jer imamo lažnu opoziciju.

Zato tonemo sve dublje u ovo živo blato.

Jedino rešenje je da na ulicama SVE NJIH ZAJEDNO lepo zamolimo da nam se već jednom i zauvek sklone sa naših očiju i sa naše grbače.

Kada to odradimo, znaće se šta i kako dalje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522103#p522103:s3qkn8p1 je napisao(la):
spatiotecte » Sun Mar 04, 2018 10:48 pm[/url]":s3qkn8p1]

Moglo je, kad vidis da ti daju izmedju 2 i 3,5 % ne mozes ocekivati da ces imati preko 5.

Inace ja vidim 2 greske koje dovode do ovakvog rezultata.
1- Nisu se pravile tehnicke koalicije nego je svako bio tvrdoglav a nije zeleo da vidi da je politicki patuljak.
2- I kad su bile poznate liste pa se moglo spekulisati i izvuci pametnije poteze, opet je uradjena greska zbog euforije gde je svako mislio da ce proci cenzus.

Rezultat: baceni glasovi, ojacana pozicija vladajuce garniture u skupstini.
Totalni kontraefekat.
Pa kada se misli da je bolje sedam umesto 2-3 odbornicke stolice, a onda bude nijedna.

Ovde je kult licnosti svih vodja opozicije, ponos, politicki entuziazam i zaludjenost za odbornickom stolicom njih dovelo da ne dobiju ni jednu.
Dok ne shvate jednog dana da su politicki liliputanci nece biti nista. Valjda su ovaj put to shvatili.

E sad posto su cvrsto dobili mandat za gradnju metro-a i na osnovu njega dobili ovoliko glasova ako ne krenu u izgradnju za 2 godine , rusimo ga na ulici jer je na osnovu toga dobio izbore

spatiotecte":zp8jt0dt je napisao(la):
Ovde je kult licnosti svih vodja opozicije, ponos, politicki entuziazam i zaludjenost za odbornickom stolicom njih dovelo da ne dobiju ni jednu.
Dok ne shvate jednog dana da su politicki liliputanci nece biti nista. Valjda su ovaj put to shvatili.
Nisu shvatili i neće shvatiti.

Ne treba ni da shvataju, jer sve rade u dogovoru sa aktuelnim vlastima.

Ipak u svemu ovome ima jedna dobra stvar:
poslove gradonačelnika će od sada umesto "doktora nauka" Siniše Malog obavljati Doktor Nauka Zoran Radojičić

:)
Da li će se to zaista i desiti?
Da li će on, Aja Jung, Kockica, Cile i drugi zaista dolaziti svakog dana na posao u Skupštinu grada, diskutovati i glasati na sednicama?
Ovo će da bude zanimljivo.

I da:
+ za Pantografa

Жао ми је Дјб-Двери једино њих мој желудац је могао да поднесе.

@Vladivoje
Druga rečenica u citatu nije moja.

Ako je opozicija lažna šta vas onda čudi što je pristala na katastrofalne i sramne izborne uslove i time im dala legitivimet? Dakle, izbori su legitimni osim što nisu za glasače koji razmišljaju kao vi i ini. To bi značilo da je MORAO uslediti bojkot. Jeste li uradili nešto po tom pitanju?

Postoji li makar 1% onih koji ne spadaju u lažnu opoziciju?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522107#p522107:4bgkxokh je napisao(la):
Vladivoje » Ned Mar 04, 2018 10:56 pm[/url]":4bgkxokh] Jedino rešenje je da na ulicama SVE NJIH ZAJEDNO lepo zamolimo da nam se već jednom i zauvek sklone sa naših očiju i sa naše grbače.
Skoro sam isto pisala, mirni bunt pa neka se usude da jurišaju na dva miliona ljudi. Masa je sila.

Znate li kada bi DS pristao da ima isto ili manje mandata od NDMBGD da je cela opozicija napravila tehničku koaliciju? NIKADA

Ovako znamo da ovakva DS i Tadić nemaju nikakav koalicioni potencijal i da mogu da se pridruže Čedi.

Čak i da se cela opozicija ujedinila, da li zaista mislite da bi izlaznost bila preko 60%. Ljudi kao @Vladivoje (koji bi, kako sam shvatio, tada izašao) su retki. Dalje, bilo bi tu razočaranih što se sklopila koalicija sa Dverima, pa ne bi izašli.

Nije sve prosto sabiranje glasova, ali mislim da je činjenica, da bi SNS + SPS + SRS dobili isti broj glasova, a to bi opet bilo dovoljno za većinu i pobedu.

Ovi izbori su odličan test i možda konačan udarac opoziciji, koja sada mora da shvati da na republičke izbore mora da ide zajedno.

Ksenija":qrgkmhem je napisao(la):
Ako je opozicija lažna šta vas onda čudi što je pristala na katastrofalne i sramne izborne uslove i time im dala legitivimet? Dakle, izbori su legitimni osim što nisu za glasače koji razmišljaju kao vi i ini. To bi značilo da je MORAO uslediti bojkot. Jeste li uradili nešto po tom pitanju?

Postoji li makar 1% onih koji ne spadaju u lažnu opoziciju?
Pa i usledio je BOJKOT i to ne mali, jer je to polovina biračkog tela.

Učinio sam po pitanju BOJKOTA ono što sam mogao - bojkotujem izbore od 1997. godine.

Mislim da ne postoji ni 1% onih koji ne spadaju u lažnu opoziciju. Sve je to dogovor među SVIMA njima.

Ksenija":qrgkmhem je napisao(la):
Skoro sam isto pisala, mirni bunt pa neka se usude da jurišaju na dva miliona ljudi. Masa je sila.
Naravno. To je jedino rešenje, na osnovu čega može da se počne nazirati izlaz iz ovog tunela.

Koliko vidim, u ovoj temi ima mnogo pripadnika lažne opozicije, s obzirom na način njihovog komentarisanja, lajkovanja ili ignorisanja nečijih postova.

Oni se sigurno neće složiti sa Vama i sa mnom.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522114#p522114:3ug2fplq je napisao(la):
Авалон » Ned Mar 04, 2018 11:05 pm[/url]":3ug2fplq]Жао ми је Дјб-Двери једино њих мој желудац је могао да поднесе.

Proveri da nemas čir na zelucu....

astrodule":3csmsf1k je napisao(la):
Čak i da se cela opozicija ujedinila, da li zaista mislite da bi izlaznost bila preko 60%. Ljudi kao @Vladivoje (koji bi, kako sam shvatio, tada izašao) su retki. Dalje, bilo bi tu razočaranih što se sklopila koalicija sa Dverima, pa ne bi izašli.
Čuj, prvo mora da se oformi opozicija, što znači potpuno nove partije i novi ljudi, a sve ovo što je sada da ide pod lustraciju.

Tek kada se stvori potpuno nova i prava opozicija, izaći ću i ja i mnogi poput mene, i izlaznost će biti daleko preko 60%.

Ali nažalost, teško da ćemo dobiti pravu opoziciju.
Ako ništa drugo, trebaće mnogo vremena, a mi smo već izgubili previše vremena.

Мора опозиција да има више локалних шерифа да би имала шансе.Једноставно морају да дају локалних шерифима добру лову, да би они организовали да по селима гласају за опозицију, друго решење не постоји.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522118#p522118:m7a2wn7o je napisao(la):
astrodule » 04 Mar 2018 11:25 pm[/url]":m7a2wn7o]Znate li kada bi DS pristao da ima isto ili manje mandata od NDMBGD da je cela opozicija napravila tehničku koaliciju? NIKADA

Ovako znamo da ovakva DS i Tadić nemaju nikakav koalicioni potencijal i da mogu da se pridruže Čedi.

Nije sve prosto sabiranje glasova, ali mislim da je činjenica, da bi SNS + SPS + SRS dobili isti broj glasova, a to bi opet bilo dovoljno za većinu i pobedu.

Ovi izbori su odličan test i možda konačan udarac opoziciji, koja sada mora da shvati da na republičke izbore mora da ide zajedno.

Ovo je sve tacno sto si napisao.
Da li mislis na primer da su mogli da se dogovore Beli i Dobrica da izadju zajedno?
Licno mislim da bi dobio isti odgovor nego sa DS.

Mene više od ovih brinu naredni izbori koji će biti raspisani po pitanju davanja nezavisnosti Kosovu i izmene Ustava. Bojim se da će logika i pronicljivost naroda..... Da ne idem dalje. Ne daj Bože.

KartmenBG
Проверио сам немам,ако нису ти губитници у стању да нагурају 5%, онда ни ја не би требао да се нервирам због њих.

Mene više od ovih brinu naredni izbori koji će biti raspisani po pitanju davanja nezavisnosti Kosovu i izmene Ustava. Bojim se da će logika i pronicljivost naroda..... Da ne idem dalje. Ne daj Bože.

Ako se dozvoli lažnoj opoziciji da učestvuje na takvim izborima, rezultat će biti identičan današnjem. Prosta stvar.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522119#p522119:1nme6bhu je napisao(la):
Vladivoje » Ned Mar 04, 2018 11:26 pm[/url]":1nme6bhu] Pa i usledio je BOJKOT i to ne mali, jer je to polovina biračkog tela.

Učinio sam po pitanju BOJKOTA ono što sam mogao - bojkotujem izbore od 1997. godine.
Ako ne bojkotuje makar 80% glasača onda to i nije bojkot što se pokazalo danas. Ko ima ideju on mora da je širi.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522101#p522101:1nme6bhu je napisao(la):
Nebojsa » Ned Mar 04, 2018 10:47 pm[/url]":1nme6bhu]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522097#p522097:1nme6bhu je napisao(la):
Ksenija » 04 Mar 2018 10:42 pm[/url]":1nme6bhu]
I gde su dr Dragan Petrović, Branko Dragaš, npr.?
Branko Dragas je dao veceras kratki telefonski intervju:
https://www.youtube.com/watch?v=a0-EuWihqss
Hvala Nebojši za Dragaša.

Čujte samo Đilasa: https://www.youtube.com/watch?v=U2wew07rye4
I on znači sada glumi. Eee... živote, sada se i ja osećam kao djordje*******g. A možda djordje već plače. :laugh: (ovo je smeh na nervnoj bazi)

@propeler
Mislio si referendum?

Vladivoje, nisi mi jasan. Vidi, možemo mi do sutra da pričamo o ŠBB KBB stvarima. Možemo da pričamo kako bi bilo super kad bi svi političari bili pošteni, vredni i sposobni i kad bi se mi nalazili u dilemi za koga da glasamo zato što prosto ne znamo ko je bolji od boljeg. Ali tu smo gde jesmo. Ne biramo najboljeg od najboljih nego biramo manja zla.

Bojkotom izbora se ama baš ništa ne postiže. Bojkot izbora samo znači, de facto, da se daje glas vladajućoj garnituri. Ili da joj se namešta situacija koja joj odgovara. Isto je i sa glasom za ove papazjanije za koje se dobro zna(lo) da neće preći cenzus.

Bojkotovanje ili neizlazak na izbore ima smisla samo ako je čoveku baš baš apsolutno svejedno ko će da pobedi. Ako je na samrti, ako živi na Pešteru ili ako je toliko pun para i toliko izolovan od društva da u njega ni ne zalazi. U svakom drugom slučaju ti stavovi ''ma neću da izađem, gade mi se svi'' kao i stavovi ''a šta će moj glas da promeni...'' su najobičnija glupost.

Prvi stav je glupost zato što ako je čovek već razočaran u sve ekipe, može da glasa protiv vladajuće garniture ako ništa drugo barem zato da umanji moć ovoj što vlada. Da mu ološ ne pravi Severnu Koreju od grada i zemlje. Da se jednog dana ne probudi u društvu jednoumlja i sektašenja u kome svi treba da misle isto ili da budu proterani preko granice (s tim što SK radi suprotno al dobro sad, pričam ilustracije radi, pričam o tom jednoumlju i zemlji-sekti). Jer kao i u tržištima, što je više konkurencije (čak i ''nezdrave''), to bolje po nas kupce odnosno obične smrtnike. Monopol nikako ne valja. Bilo u ekonomiji, bilo u vlasti.

A drugi stav je glupost zato što svaki glas znači. Reći da je glas nebitan je kao kad bismo rekli da nije bitno gde svako od nas baci đubre, da li u kantu ili gde god stigne. Kad je jedan čovek u pitanju, to je ništa. Ali kad se radi o milion i po, onda je itekako bitno da li ćemo svi da bacimo šporet u Savu ili u propisano mesto. Isto je i sa glasovima. Da, jedan glas neće promeniti ništa. Ali jedan po jedan po jedan... Znači itekako.

Ali meni su danas ubedljivo veći glupaci od ovih što ne izlaze na izbore, ispali ovi što su izašli i svesno glasali za ekipe za koje se dobro znalo da neće preći cenzus. Što samo pokazuje da mnogo ljudi ovde ne poznaje ni najosnovnije činjenice o izborima. A kamoli o kandidatima i ishodima.

Ksenija
Какав бојкот те је снашао,хоћеш да ови владају 100 година.
Мора као што сам написао у преходном коментару, да се дају паре локалним шерифима да би организовали да људи гласају за опозицију.Мале општине су кључ победе опозиције а не Београд.

Ovo je najveći poraz demokratije od svih poraza do sada.

Pravi Beograđani su poklekli pred strahom, podelili se, ili pobegli.

Ovo je pobeda cirkuske Srbije, one koja se seli od grada do grada kad/gde god su lokalni izbori. Ovo je pobeda autobusa u kojima su bili isti oni koji su 1989. išli na Gazimestan, 1996. na kontramiting, 1999. na mostove. Ovo je pobeda ljudi koji politiku ne shvataju ozbiljno. Ovo je pobeda Srbije, jer Vučić jeste Srbija, a Srbija Vučić. Sada živimo u defakto jednopartijskom sistemu, danas je to postalo jasno. Demokratski utemeljen jednopartijski sistem.

Vrh