Bender Rodriguez » 09 Feb 2018, 11:12[/url]":3m4vi5xc]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=514649#p514649:3m4vi5xc je napisao(la):
astrodule » Sre Feb 07, 2018 10:42 pm[/url]":3m4vi5xc]Što se tiče mladih i njihove neizlaznosti i nezainteresovanosti, mislim da je dosta toga objašnjeno u tekstovima o Milenijancima
http://www.politika.rs/sr/clanak/396245 ... ilenijalci
Igrom slučaja se dosta družim sa tom skupinom i moram priznati da je skoro sve tačno. Politika ih skoro uopšte ne zanima i baš su retki oni koje dotiču političke stvari u Srbiji. Svesni su oni svega ovoga, ali ih uopšte ne zanima da se malo uključe (naravno ima izuzetaka, ali to su zaista retki)
Milenijalci su generacija koju su (u Srbiji) odgajali ljudi koji su glasali za Slobu i išli da kolju svog dojučerašnjeg komšiju zato što im je RTS tako rekao. Milenijalci su takođe generacija koja se odlično seća ratova, sankcija, bombardovanja i mafijaških bojnih polja po gradovima. Odlično se seća i euforije pred i malo posle 5. oktobra, a još bolje se seća opšte depresije i razočaranosti koja je nastupila kad je postalo jasno da se s njim ipak ništa neće promeniti. Uz to, Milenijalci su generacija koja je do svog punoletstva videla kako se smenjuju 4 države, 3 ideologije i 5000 političara. A onda se sve to ponovo vraća u istu korpu. I za kraj - Milenijalci su generacija koja je 90ih gledala zapadni svet kako uživa i cveta dok ljudi ovde seku vene i grizu se što su par decenija ranije iz sebičnih razloga i komformizma uspostavili jedan neodrživ sistem i političku scenu, koji kad su počeli da padaju, su uništili sve oko sebe.
Ima stvari u kojima se slažem sa Milivojevićem, ali ovo ovde je čist bullshit. Još jedno pišanje po milenijalcima, koje je u zadnje vreme postalo trend. Mislim ja prvi priznajem da su milenijalci,u koje spadam i ja, poprilično skrenuli u zadnje vreme. Pričam ne samo u Srbiji nego u globalu. Ali prvo, to ne znači da ću slušam pridike od ljudi koji su svoje mladosti proveli drogirajući se, organizujući se u bande, glasajući za diktatore, radeći na metodama za što efikasnije uništenje ljudske rase, ratujući protiv komšija i pržeći se na ideologije i ljude koji vode u propast. Mislim samo jedan hladni rat i sve svinjarije koje je on prouzrokovao treba da bude dovoljan razlog mnogim prethodnim generacijama da se pokriju ušima i razmisle o svojim delima. A kamoli sve ostalo što se izdešavalo od 45' do 90'. :wink:
A drugo, uopšte cela ta premisa da samo mladi ne glasaju, je potpuno pogrešna. Mnogi ljudi su prestali da glasaju još pre 10ak godina. Jedini koji danas to rade (u velikim brojkama) su 1) botine i 2) penzioneri. Prvi zato što imaju direktnu ličnu korist od toga, a drugi zato što su im mozgovi potpuno isprani. Ne, dakle, to nema veze sa njihovom mudrošću, nema veze sa odgovornošću, nema veze sa ''starom gardom'' i ''disciplinom'' i šta ti ja znam. Nego su prikovani ceo dan za TV pa hteli ne hteli, počnu da upijaju sve što im Roze mrlja servira, i zato izlaze pa glasaju.
Sad možemo mi da raspravljamo do sutra da li su gori 1) inertnost i nezainteresovanost ili 2) naivnost i zaluđivanje. U suštini, dođe mu na isto. Ali ostaje činjenica da današnje generacije ne glasaju i ne gaje nikakve nade upravo zato što su prethodne generacije napravile niz za**ba i ispale višestruke budale. Pa kad im je sve to došlo na naplatu, onda e ajde malo da se bavimo ŠBB KBB pričama (''eee da je Tito živ...''', ''eeee da nismo zaratili...'', eee ovo eee ono...) i ajde deco vi da se aktivirate da nas vadite iz govana. Epa teško. Deca sve pamte i deca znaju kuda sve ovo ide pa se zato ili drže po strani i guraju neku svoju priču da prežive (a to podrazumeva što manje uplitanje u politiku, pogotovu ako si privatnik i pojedinac), ili pakuju kofere i pale što dalje.