Šta je novo?

Gradski izbori 2018.

Pre nekoliko dana je bila sednica GO SNS (navodno inspirisana nekim neobjavljenim istraživanjem javnog mnjenja) i odlučeno je da se Vučić najdirektnije uključi u kampanju. Juče je držao miting na Voždovcu.
Oni imaju tri racionalna straha, pa pucaju na to da sami čine apsolutnu većinu:
1. SPS može pasti ispod crte, a onda ostaju bez saveznika sa drugih lista,
2. Patkica može preći cenzus,
3. Đilasova lista može stići 20%, a to može imati dugoročne posledice, jer je opozicija dobila solidnu grupaciju za dalje širenje.

Kalkukacija je jednostavna: ukoliko SNS ne bude na više od 35-36%, a uđe srazmerno razuman broj opozicionih lista u gradsku skupštinu, Mališi i Vesiću gledamo dupeta. Pardon, leđa.

Svakakvi rezultati mogu da budu, samo SPS ne može da bude ispod 5%.

Imaju izgradjenu stranačku infrastrukturu i članove koji redovno glasaju.

Ma naravno. Njihov mehanizam je sličan SNS-ovom.
Mene izrazito iritira činjenica da opozicija još uvek nije ozbiljnije izašla iz šireg centra grada. Braćo i sestre, Lazarevac i Obrenovac su takođe deo Beograda.

Malisa je bio danas na Djermu malo lagao penzose a ovi bezmozgovici ga gledaju ne trepcu :D

Prosao tuda i pitao se ih je toliko tu nisam vidio sikija malog da ga priupitam za divlju gradnju okolo djerma :kafa:

Pretpostavljam da je ovo bazirano na decembarskom istraživanju NSPM.

Inače, prethodno je Vukadinović predložio da celokupna opozicija povuče kandidature i do 15. februara formira jedinstvenu listu.
Ali ne...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=513432#p513432:2zowg23f je napisao(la):
Bender Rodriguez » 03 Feb 2018 04:31 pm[/url]":2zowg23f]Meni je samo smešno (i jadno) kako aktuelna garnitura reaguje svaki put kad se pojavi neki novi kandidat za gradonačelnika. Sve neke neverice, zgražavanja, iznenađenja, besede o moralu, kukanja o nepoverenju, negativizmu... Kandidatima kao da poručuju ''ma kako vas nije sramota da nam budete protivnici!?'' a narodu ''ma kako vas nije sramota da razmišljate o još nekome pored nas...???'' Čuj, usuđuju se ljudi da se na otvorenim i slobodnim izborima kandiduju za gradonačelnika! Zamisli, usuđuje se neko da ima drugačiji pogled i plan! Pu bre! E stvarno užas. Ja sam šokiran i zatečen.

Zato što su današnji Naprednjaci samo drugačije organizovani šelješevi Radikali, a u suštini ostali isti skotovi i hulje.

Zoran Đindjić je još jula 1997.godine na sednici Skupstine Grada Beograda lepo opisao virus zvani Srpska Radikalna Stranka...sve to važi i dalje za njihove legitimne naslednike, za SNS:
"Što se Srpske radikalne stranke tiče, tu neću zaista mnogo da govorim. Pokušaću da se ograničim na tri ili četiri rečenice, koristeći autoritet iz istorije i iz literature jer to nije politički fenomen. Srpska radikalna stranka je mentalitetski fenomen. Ona je jedan ozbiljan problem našeg društva. Ona nije politički problem. Najmanje je politički fenomen.
Gospodin Jovan Dučić, veliki naš pisac, govoreći jednom o hrvatskim političarima između dva rata, koji su se na sličan destruktivan način ponašali kao što se sada Srpska radikalna stranka ponaša, rekao je: Ti hrvatski političari su vrlo opasni za državu, ne zato što se ničega ne plaše, jer su oni kukavice, nego zato što se ničega ne stide. Oni nivo javnog i političkog života spuštaju na takvu dubinu da pristojni ljudi iz te politike beže. I onda ćete imati politiku na najnižem mogućem civilizacijskom nivou, gde se razlika, granica između časti i beščašća, između istine i laži, između činjenica i klevete, između onoga što je sramotno i onoga što je pristojno u potpunosti briše, onda ste do grla u blatu i onda kažu: Dođite da raspravljamo. Dođite da diskutujemo na našem terenu – u blatu do grla.
To je Srpska radikalna stranka na našoj političkoj sceni, u našoj istoriji, u našoj sudbini, ona nije politički protivnik ni meni, ni bilo kom od ljudi koji se pristojno bave politikom. Ona je virus. Kao što za jedan organizam virus nije protivnik, tako i Srpska radikalna stranka nije politički protivnik, ali je problem, ali je bolest.
Kada kažu, a to im je jedan od glavnih argumenata, da ja radim za strane službe, da sam lopov, kriminalac, da su mi roditelji druge nacionalne pripadnosti i ne znam šta sve oni kažu, uglavnom, to je glavno – strane zastave, strane obaveštajne službe, izdaja, ja onda kažem: zemlja u kojoj postoji Srpska radikalna stranka, čist luksuz je da bilo koji neprijatelj uloži bilo koji dinar za razbijanje te zemlje. Dok je Srpske radikalne stranke sa ovom snagom u Srbiji, svi neprijatelji srbije mogu mirno da spavaju. I oni to i čine."

Danas je kandidat dss obisao raspalu pozesku ulicu i pricao o korupciji i nekvalitetu radova

Ali ladno Vučić ima konferencije ovih dana po gradu. Ovo je prevazišlo diktaturu jer predsednik ne sme biti stranačka ličnost. Nije dosta što mi bolesne roditelje zovu botine po ceo dan na telefonima i zvone na vrata tražeći sigurne potpise već još i ova skotina koja se predstavlja kao nestranačka ličnost navija vodu na vodenicu SNS-a.

Zaista mi dođe da krenem sa onim #nijemojpredsednik.

Zbog gradskih izbora ne radi republički parlament (zakoni čekaju, poslanici dobijaju platu), predsednik ide po mesnim zajednicama (verovatno službenim kolima - da li sme da koristi službena kola u stranačke svrhe)...

To je samo vrh ledenog brega. Citam (tviter) da idu po starackim domovima i popisuju ko ce za koga da glasa, prakticno vrse pritisak da glasaju za SNS.
Cela drzavna aparatura je trenutno okrenuta ka ovim izborima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=513614#p513614:1bf1tug5 je napisao(la):
Drakche » 04 Feb 2018, 09:50[/url]":1bf1tug5]To je samo vrh ledenog brega. Citam (tviter) da idu po starackim domovima i popisuju ko ce za koga da glasa, prakticno vrse pritisak da glasaju za SNS.
Cela drzavna aparatura je trenutno okrenuta ka ovim izborima.
To što rade bi se, u malo drugačijim okolnostima, tumačilo kao očajnički pokušaj da očuvaju vlast.
A zašto to nije, pitajte "jedinstvenu" opoziciju. :bash:

Kad pomenu "Twitter", Vukadinović im je sinoć poručio da je lepo što su dokazali kako mogu da skupe potpise, pa da sada do 15. februara povuku liste i naprave jedinstvenu.

Ima li neko ideju koliko je koštala propaganda SNSa za izbore, mislim na snimke dronovima i svašta na beogradzivi.rs?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=512640#p512640:2n30dfzh je napisao(la):
GOJE » Sre Jan 31, 2018 4:07 pm[/url]":2n30dfzh]Ništa, ali ništa, mi ne bi bilo draže nego da SPS padne ispod cenzusa.
I nikako, ali nikako, ne mogu da shvatim ko glasa za tu skupinu.
Uz dobru izlaznost i ponudu puno različitih lista (što ne ide u prilog opoziciji), i takav rasplet je moguć.
Ovo sam se i ja uvek pitao dok nisam saznao da najbolja prijateljica moje majke glasa za njih. Žena je kraljica, drugar pravi, lafčina. Nikad nije prežalila što Juge više nema, a za nju je SPS nastavak Saveza komunista. To je neka njena opcija i toga se drži. I razumem i ne razumem u isto vreme. Jbg.

Demokrate nastupaju u više kolona, sve lider do lidera, vođa do vođe.
Tu je negde i Živković, ali nije uspeo da se ugura u ovaj kadar.

Kakve veze ima TV taksa sa ovim izborima.
Ja shvatam da mi malo inteligentniji nismo ciljna grupa niti većina, ali ja hoću da vidim rešenja za Beograd. Kolektor, tuneli, problem parkiranja...

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Vrh