Šta je novo?

Gradski izbori 2018.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=515122#p515122:2b1tuzj0 je napisao(la):
Bender Rodriguez » 09 Feb 2018 01:39 pm[/url]":2b1tuzj0]Ja bih rekao da jeste. Počinje da liči na Nemačku iz 1930ih.

To je jedna od najvećih razlika između bivših i sadašnjih. Ovi bivši su mirno predali vlast,a ovi će sve učiniti da je zadrže. Sve što im se dozvoli.

Uostlom ovo je taj mentalni sklop

Инсајдер: Председник општине Гроцка - Ко тражи од државе нешто, мора држави да да глас

четвртак, 08. фебруар 2018.

Председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић (СНС) на пријему грађана поводом захтева за асфалтирање улица, рекао је једној од присутних грађанки да зна да није гласала на изборима и да „ако тражи од државе нешто, мора држави и да да глас“.

Симоновић је испред себе имао списак имена људи који су дошли на пријем, а на њему и податке о адреси становања присутних, као и податке ко је гласао, а ко није. Како се види на снимку који је објавио локални портал из Гроцке Жиг инфо, Симоновић је прозвао име Јелене Николић, а затим, уместо о њеном захтеву, говорио о томе како није изашла на изборе.

„Нисам рекао за кога, али ако тражите од државе нешто, морате држави да дате глас. А коме ћете дати то је ваше питање. Хоћу да знате да ми то знамо. Важно је да када од нас тражите нешто, да се питате и ви, али питамо се и ми. Обострани интерес, је л’ тако“, рекао је Симоновић

Закон прописује да нико нема право да, по било ком основу, спречава или приморава грађанина да гласа, да га позива на одговорност због гласања и да од њега тражи да се изјасни за кога је гласао или зашто није гласао.

По свему судећи, председник општине Гроцка или није упознат са овом одредбом закона или је игнорише. На питање новинарке Инсајдера да ли зна да гласање у Србији није обавезно, Симоновић је рекао да је то његов лични став.

„Ако очекујете да држава ради и гради, и да се развијамо, важно је да ви као грађанин дате подршку некоме за кога верујете да треба да дате подршку. Ја нисам рекао да захтевам, ја сам само рекао да очекујем од грађанина да изађе и да гласа“, рекао је Симоновић за Инсајдер.

Он тврди да није рекао да захтева од грађана да гласају, већ да то очекује. Након кратког разговора, иако му нису постављена сва питања, Симоновић није желео више да прича, већ је уз једно „здраво“ спустио слушалицу.

Подсетимо, избори у Београду расписани су за 4. март.

Пре два дана, београдска општина Гроцка одржала је пријем грађана поводом њихових захтева за асфалтирање улица на територији ове општине. На овом линку можете погледати како је изгледао део пријема у којем председник општине поручује грађанки да мора да гласа ако тражи нешто од државе.

Иначе, Драгољуб Симоновић је бивши директор Железница Србије који је, након низа афера, смењен са те позиције. Симоновић је био у групи директора чијим радом није био задовољан тадашњи премијер Александар Вучић и који је због тога и остао без функције. На челу Железница био је од краја 2012. до почетка 2015. године.

(Инсајдер-Жиг инфо)

Kada bi svi koji su ovako prekršili zakon dobili otkaze momentalno (sa zabranom zapošljavanja u bilo kojoj državnoj službi) bilo bi nam malo bolje.

Opravdanja tipa "to sam rekao kao građanin, a ne kao političar" su takođe za istu kaznu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=515366#p515366:2ub45z1x je napisao(la):
astrodule » 10 Feb 2018 10:48 am[/url]":2ub45z1x]Kada bi svi koji su ovako prekršili zakon dobili otkaze momentalno (sa zabranom zapošljavanja u bilo kojoj državnoj službi) bilo bi nam malo bolje.

Opravdanja tipa "to sam rekao kao građanin, a ne kao političar" su takođe za istu kaznu.

Da, on je to rekao "kao građanin" a evidenciju sa izbora sa podacima ko je izašao a ko nije je takođe dobio "kao građanin", i "kao građanin" priča sa građanima u Opštini o zahtevima građana. Povraća mi se od ovakvih likova.
Kao, nije dobro radio u Želenicama, pa je smenjen, da bi postao predsednik opštine. Jer "sistem tako funkcioniše".

Ja sam licno snimio snsovce kako idu sa birackim spiskom ne njihovom evidencijom i sve ljude prozivaju zasto nisu glasali. Zloupotrebljavaju sve maksimalno.

Mislio sam da je DS bio najgore sto moze da se desi Srbiji, ali sad bih voleo da se vrate i u 10 puta gorem stanju opet ce biti raj za ove monstrume.

A gde to? Od vrata do vrata? Ja vise ne planiram da im otvaram.

Председник општине Гроцка - Ко тражи од државе нешто, мора држави да да глас

Ovo je verovatno vrhunac primene Džuče ideologije izvan Severne Koreje. Svi koji ne glasaju za Državu oličenu u Partiji moraju biti kažnjeni kao izrodi i izdajnici.

Voleo bih da sam na mestu te Jelene Nikolić, da dobijem lepe pare u Strazburu. A možda i politički azil negde.

I kod mene SNS-ovci idu od vrata do vrata kao inkvizija. Ja sam tu bandu isterao iz moje zgrade i ukazao da je navedena odluka da je zabranjeno deljenje reklama, a ovo što oni rade su političke reklame. Banda.

I posle Tome, Toma !!

Vlada Srbije imenovala je Gordanu Jakšić i Milana Miloševića za pomoćnike direktora kancelarije Nacionalnog saveta za saradnju sa Kinom i Rusijom, državne instutucije kojom rukovodi Tomislav Nikolić.
Kancelarija postoji samo da bi se udomili kadrovi i namirili apetiti bivšeg predsednika

Tako se polako ali sigurno legalizuje jedna nova služba koja je formirana kako bi se produžio politički život Nikolića nakon njegovog silaska sa predsedničkog trona. Njen posao nije jasno definisan, ali ono što je jasno je da će poreski obveznici, pored državne vile u kojoj bivši predsednik boravi i nakon isteka funkcije, plaćati i 30 službenika ove kancelarije, koliko je Vlada odredila da bude zaposleno. Oči bode i to što što će ovo novo Nikolićevo poslovno čedo imati više zaposlenih nego neke državne institucije koje obavljaju važne poslove za građane Srbije. Razlog za takvu anomaliju krije se u činjenici da je ovo telo formirano zbog potrebe jednog čoveka, a ne države koji pri tom nije želeo da i svoje bliske saradnike sa Andrićevog venca, ostavi nezbrinurte, pa je i njih zbrinuo u državnoj službi.

U blokovima oko fontane su bili anketari, od vrata do vrata, proslog vikenda. razgovor je trajao koliko mi trebalo da kazem: "Neka, hvala". Inace u kraju, nekim danima imaju tri standa u krugu od 500m - dva kod fontane (jedan u pravcu ka gradu, drugi kod stanice 65ce kod meka) i josh jedan kod okretnice 16ce.

Sa twitera .... glad i politika.... neka stranka na Nbgdu blok 70 :oops:
a spominje se i neki čl. 156. KZ Srbije :shock:

DVrXQdwW0AA6CUS.jpg

Pa to je 1. A faza. Znate li vi koliko je ljudi potrebno da se prekreči fasada jedne zgrade?

Mogli bi da počnu da se prave vicevi tipa: "Koliko je potrebno vremena i naprednjaka da se prekreči je 50 kvadrata?"

50 se slikaju sat vremena, 5 malaju 10 minuta.

Prvo nije kreceno nego je peskirano drugo ocoscen je dio tj sto je u zahvatu sa zemlje
Da je marketing jeste

Mogla bi opozicija da sredi ostatak fasade, makar neka korist od svih njih zajedno (mislim na vlast i opoziciju :))

To bi bila dobra akcija.

"Evo kako oni sređuju (mnogo ljudi, mnogo kamera), a evo kako naših 10 volontera bez kamera javnih servisa radi i kako ćemo mi da radimo."

No dobro, oni sigurno imaju marketinške stručnjake koji će dobro da osmisle svoje kampanje.

То терање ботова са врата није друштвено одговорно. То што они поседују ваше личне податке је већ само по себи кривично дело и кршење вама уставом загарантованих права. Адекватна мера појединца би били отимање списка уз претњу личне освете уколико се централи ода адреса на којој је списак изгубљен јер одавно обичан народ од полиције не може добити ни основну заштиту.

ti se nekome lichno osvetish pa ti oni onda posalju likove koji dave novinare, u centru grada, pred kamerama da se lichno osvete celoj tvojoj familiji? U ovoj drzavi vlada pravo i batina jedne stranke i jednog coveka pa se narod boji.

Super. Na odličnom su putu da se zgade narodu umesto da dobiju simpatije.

Tako je to kad se ljudi sa niskim IQ bave marketingom.

Pa to je i cilj, jer opozicije ovde nema (niti je ikad i bilo).
To je dokaz da ustvari i oni rade za vrhovnog gospodara.

Grafit na panou je, ili narucen sa drzavnog vrha, ili je direktna posledica tabloidne medijske propagande. Isto mu se 'vata.

Vrh