[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=366791#p366791:1w1tmx4k je napisao(la):
MilisaV » Thu Jan 14, 2016 12:10 pm[/url]":1w1tmx4k]zašto kačiš ove beznačajne snimke?! šta si hteo ovime da pokažeš?
to da se ovaj sa škodom ubacio ?
pa?
šta je trebao? da čeka 2 sata da se kolona raziđe?
a ti kad ne staješ pešacima na pešački pa kad ti neko skrene pažnju praviš se lud.
p.s.
a takođe nepropisno parkiraš u područiju VRTIČA i time ugrožavaš bezbednost najranjivih učesnika u saobraćaju.
a posle se vadiš na nadležnosti...
gadiš mii se kao osoba.
Ovaj snimak je na ovoj temi da bi se videlo kakvi krševi iz Kosmaja na liniji 53 mogu da naprave ovakav haos na ovoj deonici. Plus je majstor iza stao toliko blizu da mora da mu se pravi prostor iza da bi mogao u rikverc.
A sada na podpitanja:
- Ono što pokazujem svim ostalim snimcima: situacije u saobraćaju, kako drugim vozačima izgleda situacija iz ugla koji ti ne vidiš (po uslovom da si ti onaj koji je snimljen).
- Ne, nije problem što se ubacio: vidiš i sam kakva je bila situacija i da sam krajnje oprezno prolazio pored kolone, a posebno oprezno prilazio toj raskrsnici. Čovek se ubacio kada je osetio prostor i ja sam dodatno usporio da bih ga bez protesta (ablenda ili trubljenja) propustio.
Problem je što ga, i pored velike pažnje, nisam video dok mu se nije pojavila hauba u vidnom polju a tada je već moglo da bude kasno da sam gledao na drugu stranu ili bio drugačije ometen. I to je ono što naglašavam na ovom snimku (za one koji žele malo da se zamisle).
- Ne, nije trebalo da čeka 2 sata da se kolona raziđe (mada je zanimljivo kako razmišljaš, dovoljno da ti više ništa ne objašnjavam).
- Ne, ne pravim se lud: to kada nisam stao pešaku na pešačkom, na ovom snimku, od 0:29:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ztdbMbirWIw[/youtube]
sam objasnio na drugom forumu, na drugoj temi. Ko je hteo da shvati - mogao je. Ko nije, može da me stalkuje. Donekle.
- Da, parkiram nepropisno ispred vrtića kada i samo kada na okolnim parkinzima nema mesta. Ono što nas verovatno razlikuje je to da se trudim da i to promenim:
- Ne, ne vadim se na nadležnosti: komunalna policija nije ovlašćena da izdaje prekršajne naloge za saobraćajne prekršaje:
ZoBS
Član 2
Kontrolu i neposredno regulisanje saobraćaja na putevima vrši Ministarstvo unutrašnjih poslova - Uprava
saobraćajne policije i područne policijske uprave.
Izuzetno, kontrolu i neposredno regulisanje saobraćaja vojnih vozila na putevima mogu da vrše i nadležni
vojni organi.
Neposredno regulisanje saobraćaja u zoni škole mogu vršiti školske saobraćajne patrole i saobraćajne
patrole građana.
Na delu puta na kome se izvode radovi neposredno regulisanje saobraćaja mogu vršiti lica ovlašćena
ovim zakonom.
Bliže propise o načinu vršenja kontrole i neposrednog regulisanja saobraćaja na putevima donosi ministar
unutrašnjih poslova.
Bliže propise o načinu vršenja kontrole i neposrednog regulisanja saobraćaja vojnih vozila na putevima
donosi ministar nadležan za poslove odbrane.
Bliže propise o načinu neposrednog regulisanja saobraćaja na putevima u zoni škole donosi ministar
unutrašnjih poslova uz pribavljeno mišljenje ministra nadležnog za poslove obrazovanja.
Bliže propise o načinu vršenja neposrednog regulisanja saobraćaja na putevima na delu na kome se
izvode radovi donosi ministar nadležan za poslove saobraćaja.
-
Gadio ti se ja ili ne, kao osoba koju i ne poznaješ.. mislim da to više govori o tebi
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=366801#p366801:1w1tmx4k je napisao(la):
becks89 » Thu Jan 14, 2016 1:00 pm[/url]":1w1tmx4k]Ne želim da ulazim u vaš sukob, ali što se konkretne situacije tiče sa tipom koji vozi Škodu, meni sigurno ne bi prošao tuda, zato što je bezobrazan i izleteo je iza automobila, pritom ugrožavajući bezbednost kako sebi tako i čoveku koji je naišao, u ovom slučaju ovom momku što je snimio. Da je lagano izašao, pustio bih ga, ovako sigurno ne!
Nema ovde nekog "našeg sukoba", ne sećam se da sam ikada razmenio pisanu reč sa njim.
Ja, "momak što je snimio", puštam i ne inatim se (vidi 1:45):
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=okLfGHkyDU8[/youtube]
Ponavljam: snimci treba da pokažu kako vozačima izgledaju rizične situacije koje uzrokuju drugi.