-Sledi delimično moj model koje gradske i potezne linije bi ko vozio. Moguće da je malo nerealan scenario.
Najbitnije iz tog modela jeste da ne postoji starosna granica ni kod gsp-a ni kod privatnika. Obavezne žestoke sankcije za svaku vrstu incidenta ili problema u obavljanju linija (primat privatnici da češće sankcije imaju)
I ne smeju turske "jeftine" šklopocije da se kupuju ubuduće!
Tramvaji i trolejbusi bi opstali i ne bih ništa menjao uz dodatak da 21 i 19 moraju kod Studentskog trga imati okretnicu, a ne kod Slavije. Ukinuti ove 4 zone koje navodno prave raspodelu između jednih i drugih.
Autobuske linije koje ne spomenem ništa se ne bi menjalo.
20 spojiti trasu sa 63 i neka ostane Ćurdić
23 privatnik vise solo autobusa ili gsp pa da ostane tako uz zamenu okretnica sa 48.
24 privatnik/gsp ovde mi svejedno, osim što mečke ili bilo koji minibus kod gsp moraju imati automatski menjač!
26 privatnici (dumeko, beobus, presto)
33 gsp (pogon Kosmaj uz nove Otokare)
36 privatnik bamiron ili gsp
39 od Studentskog trga GSP Kosmaj
42 gsp Kosmaj ili Karaburma
44 privatnik lekon ili ldm(nekako bi se vratili u mom scenariju), nije loš gsp
45 GSP zglobni Zemun
48 gsp zglobna linija Karaburma i zamena okretnica sa 23!
50 gsp zglobni busevi ili trole, obavezno rešavanje nezgodne krivine posle Banjice ka Braće Jerković.
51 gsp ili privatnik banbus/knežević uz stroge kontrole
52 gsp zglobni NBG
53 gsp NBG pola solo pola zglob
56 gsp nbg ili Niš ekspres. U prvom slučaju Niš ekspres da izađe iz BG i preda zglobove gsp-u
.
57 gsp Kosmaj ili lekon
59 gsp zglobni Karaburma ili privatnici Transprodukt i Lekon
72 moze gsp ili Strela (ako pukne strela, onda Knežević)
73 gsp zglobni Zemun
75 ZGLOBNI nbg (ada 5 leti da ima samo solo autobuse)
79 gsp Kosmaj
84 privatnici iz Zemuna (ldm,dumeko,bamiron), gsp je solidan, ali možda je ljudima lakše sa kobrama koje imaju više mesta nego sa higerima
87 privatnik lekon ili strela ili mm trans ili čak mt tours
88 gsp (scenario kad je strela otme, ali prc kasnije će biti)
89 gsp zglobni i manje autobusa (čak lakše se manevriše po Žarkovu)
95 smanjiti broj autobusa, 96-ica neka krpi sa vraćanjem na onu okretnicu nekada.
Gledati i da se skrati malo linija 95.
96 Trg Republike- Borča 3 GSP Karaburma zglobni
101 gsp zglobni Karaburma
301 da se vrati i da bude Karaburma zglob
302 privatnik ili Saga ili Trans Jug uz značajno smanjenje broja autobusa i mozda da se ne okreće kod Ustaničke.
511 gsp zglobni NBG (e baš ga preterao) ili strela zglobovi
601 gsp NBG
610 gsp Zemun
704 706 707 gsp Zemun
Ovde ću da se zahvalim mnogim članovima koji su pisali predloge oko nekoliko linija, akcenat 20 i 63, kao i mnoge druge. Uvažio sam. Zato kažem delimično moj model.
Lui travel da preda Lekonu autobuse i da odu. Strela ako bude imala velike probleme neka preda vozače i autobuse gsp-u i nekim privatnicima koji zaslužuju kao što su lekon na primer. Vratio bih i Bamiron.