Šta je novo?

Gradske linije javnog saobraćaja - Predlozi, rešenja

Колико им треба да уведу једну линију, ко да је неки смак света, пустиш, ако видиш да функционише оставиш или коргиујеш нешто и то је то.​
Da li si se zapitao da je to možda i do toga što GSP nema autobuse i da pokriva linije koje je već preuzeo i da drži linije koje privatnici još nisu preuzeli i još i da ima i za novoplanirane linije? Nije ovo linija 63 na kojoj radi 4 vozila pa se kaže kako nema problema. Ovo je ipak linija na kojoj će raditi 10+ vozila.​

prekoputa stoji 93.
Da li si ovo lično video? Ja nisam pa zato pitam. Ovo što sam fotografisao mi je bilo usput, a nisam imao vremena da proveravam druga stajališta.

Jedino što mi pada na pamet je da bi moglo da bude da linija pišto se spusti sa BK produži pravo Bulevarom heroja sa Košara do Omladinskih Brigada, pa tu levo i onda pravo do Bulevara Milutina Milankovića pa tu desno i dalje pravo do Antifašističke borbe, pa odatle ka Sava centru, Prokopu i Banjici.​

Нисам у скорије време видео да ГСП ускаче приватницима као испомоћ, последњи пут соло бмц од ГСП-а на 94 виђен пре фазон месец дана.

@solecar
To će vrlo moguće i biti trasa. Samo bih ja umesto do groblja stavio da ulazi u naselje i ide do okretnice 75 ili bar da pravi krug unutar naselja - Marka Čelebonovića, Norveška, Ljubinke Bobić, Huga Klajna.

Da li si se zapitao da je to možda i do toga što GSP nema autobuse i da pokriva linije koje je već preuzeo i da drži linije koje privatnici još nisu preuzeli i još i da ima i za novoplanirane linije? Nije ovo linija 63 na kojoj radi 4 vozila pa se kaže kako nema problema. Ovo je ipak linija na kojoj će raditi 10+ vozila.​
Jedina linija koja je ostala za predaju ako se ne varam je 88. Nije problem u vozilima ili vozačima. Nakon preraspodele, ostalo je i vozila (uglavnom solo) i vozača u višku. Postoji nešto drugo što koči uvođenje te linije, a možemo da nagađamo brojne razloge. Može biti da se preispituje potreba da linija saobraća na prvobitno zamišljenoj trasi ili relaciji, pa se rade analize pre konačnog uspostavljanja. Može biti i da još uvek nema odobrenja da se linija uspostavi. Takođe, slažem se da je ovo prva ozbiljnija linija u poslednje vreme sa preko 10 vozila koja se uspostavlja a da je prevoznik GSP, pa je normalno da se sve treba pažljivo proceniti i preispitati, od toga sa koje okretnice kreće, pa preko toga kojim će se tačno ulicama kretati, gde će stajati, gde će na kraju završavati, koji pogon(i) će je održavati, koji tip vozila će raditi... Samo strpljenja, jer GSP trenutno još uvek raspoređuje linije i polaske po pogonima, tako da je haos i sa trenutnim linijama.

Svakako da ce uspostaviti 93 verovatno ne pre dinamickog reda voznje. Iskreno mislim da je Sole upravu i da ce joj promeniti taj deo trase, ali mislim da bi vise smisla imala kada bi isla pored blokova 37, 38, 40.

Da li si se zapitao da je to možda i do toga što GSP nema autobuse i da pokriva linije koje je već preuzeo i da drži linije koje privatnici još nisu preuzeli i još i da ima i za novoplanirane linije? Nije ovo linija 63 na kojoj radi 4 vozila pa se kaže kako nema problema. Ovo je ipak linija na kojoj će raditi 10+ vozila.

Da li si ovo lično video? Ja nisam pa zato pitam. Ovo što sam fotografisao mi je bilo usput, a nisam imao vremena da proveravam druga stajališta.

Jedino što mi pada na pamet je da bi moglo da bude da linija pišto se spusti sa BK produži pravo Bulevarom heroja sa Košara do Omladinskih Brigada, pa tu levo i onda pravo do Bulevara Milutina Milankovića pa tu desno i dalje pravo do Antifašističke borbe, pa odatle ka Sava centru, Prokopu i Banjici.​
Гсп не држи више ни једну линију као испомоћ приватницима има већ месесц дана, друго сигурно нису проблем возила ни возачи.

Podeliti 95 na dve linije (Blok 20 - Borča i Blok 45 - Slavija/Beograd na vodi), svaka sa istim brojem vozila kao sada 95, problem rešen.

9a skratiti do Belvila privremeno, a kada se sagradi okretnica kod NCR-a onda odatle za stalno, odnosno dok se ne završi most.
U špicu 9A gubi strahovito gubi vremena i ispada iz turaže, a nema potrebe da ide Jurija Gagarina, tu već idu tramvaji.
Još da se stave Zemunski zglobovi bila bi to OK linija, još bi mogla i malo da se pojača, jer bi trasa bila značajnije kraća.

Nažalost, za Slaviju nema alternative od kako je ugašena stara okretnica na Savskom Trgu, a nema smisla da je vučeš do Galerije.

Podeliti 95 na dve linije (Blok 20 - Borča i Blok 45 - Slavija/Beograd na vodi), svaka sa istim brojem vozila kao sada 95, problem rešen.
To za Borču nije dovoljno. Eventualno ako promene nešto sa 96om koja trenutno služi samo za presedanje kod mosta. Trenutno je 95 jako važna za Borču i celu levu obalu.

To je bilo u periodu kada su nameravali da ukinu Trge republike, ali ih je zeznulo UG Kotež koje je odmah reagovalo i tražilo da linija ostane na Trgu. Da su tako agilni i Borčani, ne bi im se 96 skratila. Ali, tu je isti slučaj kao sa vračarskim trolejbusima. Dokle god postoji makar jedna direktna veza sa centrom, stanari tog kraja se neće buniti. A inače, priča koja je išla uz skraćenje 43 i 96 je bila kako bi se linije ubrzale i smanjila gužva na stajalištima duž Bulevara despota Stefana.​

Ako se dobro sećam, kad su završeni radovi na Trgu Republike, došlo je do opšteg haosa sa onim kockama i govorilo se o ukidanju te okretnice. Tada je bila priča da izbegavaju vraćanje linija 43 i 96 na tu okretnicu, jer su te kocke bile u stanju da podrže jednu zglobnu 27 i solo 32E. 43 je tada vraćena Trg Republike usled pritisaka Udruženja Građana Koteža, ali je navodno od samog Vesića tada bilo naređenje da se na 43 stave samo solo autobusi, pa je 43 od jeseni 2019. pa sve do septembra 2022. bila solo linija sa svega 2-4 zglobna autobusa i služila za promociju njegovih kineskih kanti.
Linija 96 je izvukla još deblji kraj od 43. Em nikada više nije vraćena na Trg Republike nakon tog "privremenog" skraćenja zbog radova, em nikada više nije imala redovna zglobna vozila. Kasnije su je uvalili Kosmaju, pa je opet kao vratili Karaburmi, a kad je već bilo izvesno da će je preuzeti Strela, nisu ni imali računa više da je vrate na Trg jer privatnik tu ne bi smeo da zalazi.
Sve u svemu, od veoma korisne i sasvim solidne linije, napravili su bukvalno jad i bedu od te linije. U vrhu je linija koje su najviše upropastili.

Ako se dobro sećam, kad su završeni radovi na Trgu Republike, došlo je do opšteg haosa sa onim kockama i govorilo se o ukidanju te okretnice. Tada je bila priča da izbegavaju vraćanje linija 43 i 96 na tu okretnicu, jer su te kocke bile u stanju da podrže jednu zglobnu 27 i solo 32E. 43 je tada vraćena Trg Republike usled pritisaka Udruženja Građana Koteža, ali je navodno od samog Vesića tada bilo naređenje da se na 43 stave samo solo autobusi, pa je 43 od jeseni 2019. pa sve do septembra 2022. bila solo linija sa svega 2-4 zglobna autobusa i služila za promociju njegovih kineskih kanti.
Linija 96 je izvukla još deblji kraj od 43. Em nikada više nije vraćena na Trg Republike nakon tog "privremenog" skraćenja zbog radova, em nikada više nije imala redovna zglobna vozila. Kasnije su je uvalili Kosmaju, pa je opet kao vratili Karaburmi, a kad je već bilo izvesno da će je preuzeti Strela, nisu ni imali računa više da je vrate na Trg jer privatnik tu ne bi smeo da zalazi.
Sve u svemu, od veoma korisne i sasvim solidne linije, napravili su bukvalno jad i bedu od te linije. U vrhu je linija koje su najviše upropastili.
Strašno inače i 95 i 96 su redovno pune i prolaze kroz skroz različite gusto naseljene delove Borče, tako da obe linije bi trebale biti praktične, mislim na 96 u ovom slučaju. Druga je tema što su potrebne i dodatne linije da se obuhvate preostali delovi Borče.

Kako sada ide 9A? Skrene s mosta na Staro sajmište, ali kako onda?

Nekadašnjom trasom 43 se provuče ispod Brankovog pa kroz ulicu kojom idu 78, 83 i 60. Onda skrene desno u proširenu tramvasjku bašticu i izađe u Milentija Popovića.

A znači počela je da ide bašticom. A kako je išla dok nisu pustili tuda?

Nisu menjane oznake kao na slici iznad, samo su prelepili crvenom trakom. Slikaću ovih dana ako se setim :D
Setih se da slikam, tako da evo i prelepljene 93.

IMG_2420.jpeg

Vrh