solecar":2et8x32u je napisao(la):Na sajtu www.busevi.com je postavljeno glasanje za predloge za izmenu trase linije 34L. Pogledajte , pa glasajte , ako za jedan od predloga , ako želite. Predlog sa više glasova će biti upućen DJP.
Kakvo god bilo mišljenje vezano za glasanje , i postupci pojedinaca koji su izazvali odgovore drugih , ono što su mnogi mislili da će proći neprimećeno nije prošlo , tako da je na kraju pobedila pravda. Zahvaljujući upravo , otvorenoj negativnoj kampanji jednog dela Kneževčana , i govoru mržnje protiv stanovnika drugih delova grada , kao i iznošenja neistina vezano za pojedine delove trasa , kulminirajući mešanjem baba i žaba , u nedostatku činjeca koje bi opovrgli izvodljivost i prednosti određene trase , doneta je odluka da se oba predloga pošalju DJP pa da ona odluči koji predlog je tehnički izvodljiviji.
Čisto da se zna , glasanje je krenulo na moju inicijativu , kao i sam predlog , da bi se onda u jednom trenutku našao neko pametan i zakukao kako nije u redu da pobedi predlog za Vidikovac , koji je u tom trenutku vodio nekih 5 - 6 razlike , zato što je mnogo potrebnije rasterećenje linije 50 , a ne ovaj drugi predlog , zato što je u planu da jednog dana Banovo Brdo dobije metro vezu sa centrom. Na to sam odgovorio da u tom slučaju nije potrebno ni rasterećenje poteza od Ustaničke do Banjice , jer je takođe u planu da Konjarnik i Braće Jerković jednog dana dobiju metro vezu sa centrom. Takođe sam dodao i da je stanovnicima na liniji 50 zaista potrebno to rasterećenje koje im se nudi , da bi oni glasali za taj predlog. nakon toga se dotični gospodin nije oglašavao po ovom pitanju. U međuvremenu su Kneževčani počeli da kukaju kako linija 34 kruži i kako je turistička , na potezu od Vidikovca do OŠ "Josif Pančić" , a u suštini moj predlog se sa predlogom za preusmeravanje linije 37 kroz Maričku poklapa 90% , na pomenutom delu trase. Nakon toga su stanovnici Kneževca uspeli da dobiju opciju 3 u glasanju , a to je da im neodgovara nijedan od predloga , da na kraju ne bi uopšte glasali za tu treću opciju , već za predlog dva , koji je išao do Cvetkove pijace. I ovo u tom trenutku nije bilo svedeno pod lažiranje glasova. Onda iznenada , za veoma kratko vreme , nakon što su građani Kneževca saznali da se pokreće kampanja stanovnika Žarkova za glasanje za predlog do Vidikovca , dali u akciju i predlog do Cvetka je dobio 15 - ak glasova više , što i dalje nije bilo smatrano lažiranjem glasova. Kao odgovor očiglednom lažiranju glasova , dolazi do obrta , i glasanja većine ljudi za kratko vreme , za predlog do Vidikovca , da bi se ti isti "pošteni" stanovnici Kneževca na kraju pobunili kako glasanje nije regularno , samo iz razloga što su za veoma kratko vreme izgubili vođstvo sa predlogom do Cvetka.
Sve u svemu , glasanje je poništeno i krenulo se u novo glasanje , ali tako da mogu da glasaju samo registrovani korisnici. Rezultat je bio takav da je glasalo svega 15 korisnika. I čak i ovom prilikom su stanovnici Kneževca pokušali da na nepošten način pobedi predlog do Cvetka , pozivanjem da se glasa za taj predlog ukoliko se želi da dobije preusmerenje linije 37 kroz Maričku , što je u startu sprečeno , brisanjem takvih postova i jasnim odgovorom administratora sajta , da se takve stvari neće tolerisati , uvođenjem opcije prijavljivanja takvih komentara. Od sada će se samo konstruktivni predlozi i isti takvi odgovori , kritike i žalbe dozvoljavati , a sve drugo će biti brisano , tako da ne preostaje ništa drugo pojedincima , nego da se zapitaju vredi li da gube vreme pišući nekonstruktive predloge i odgovore na iste.
I na kraju , kao najveći dokaz sebičluka jednog dela Kneževca , pojavljuje se komentar u kome piše da linija 37 pripada isključivo stanovnicima Kneževca , i da jedino oni imaju pravo da odlučuju kuda će ta linija ići.