Možda nisam bio dovoljno jasan kada sam pisao za Novu Galeniku. Mislio sam da se do nove okretnice produži 17, a da se uvede nova linija koja bi išla preko Mosta na Adi, Bulevara Heroja sa Košara i Tošinog bunara do Zemuna, a kako je neko predložio da to bude Nova Galenika, napravio sam predlog za 86. Ako misliš da možeš bolje od ovoga što sam predložio, daj predlog, ili bilo ko drugi, pa da vidimo šta i kako dalje.
Što se tiče predloga za 76, ljudi zaboravljaju dve stvari. Prva je da linija saobraća na 30 - 40 minuta, a druga da na njoj rade samo dva vozila. Sa dva vozila, koja već sada rade, linija bi imala takt na 35 minuta, sa sve uračunatom pauzom na okretnici. Moguće da bi moglo i koji minut brže, jer su relativno brzi i prohodni Bulevar heroja sa Košara i Most na Adi. U jutarnjim, kao i u popodnevnim i večernjim časovima, to bi moglo da ima takt od 30 minuta. Obzirom da na Čukaričkoj padini okreće samo 87 celodnevno, koji takođe ima ređi takt, ne bi predstavljalo problem da se tu okreće i 76. Ako se sećate, prvobitno je 85 saobraćala na relaciji Čukarička padina - Belvil , na 20 minuta, pa nije bilo problema. Do Belih voda nema potrebe da ide, jer bi se izgubio smisao linije u potpunosti, koja bi se koristila samo kada se pukom srećom zadesiš na stanici u trenutku njenog nailaska.
Drugo, tu imamo i liniju 56L, koja saobraća sa, mislim da su 2 vozila u pitanju, nekoliko polazaka dnevno, koja takođe ne predstavlja problem za okretanje 76 na Čukaričkoj padini. Ranije sam predlagao, možda se neki sećaju, da se linija 56L ukine, a da se ta dva vozila sa nje prebace na liniju 76, koja bi saobraćala celodnevno.
Što se tiče okretnice Banovo Brdo, tu se slažem sa
@solaris52 i predlogom za 49. Mogučnost(i) za rasterećenje okretnice postoje i dobro bi došli, jer bi ponudilu bolju povezanost nekih delova grada. Takođe se slažem i sa predlogom za 504, koji je u osnovi moja ideja, ali tu imamo problem što je sada preusmeren Vidikovačkim vencem do okretnice na Vidikovcu, te bi sada jedino smisleno rešenje bilo da od Vidikovačkog venca produži pravo do okretnice Cerak vinogradi.