Somi303":6wx0qpvm je napisao(la):
5 уопште није поуздана, тако да 79 ради посао
Radice posao i 77 umesto 79 a imaces i direktnu vezu sa NBGD
Micigen":6wx0qpvm je napisao(la):
@zidar
Dok se ne uvedu vremenske ili dnevne karte ovo bi bilo katastrofa. (Samo nemoj da mi kazs da kupim markicu :laugh: )
Vremenske karte se naravno podrazumevaju :kk: a danas imamo i tehnicke uslove za to, samo nedostaje volja :notok: .
Razumem sta hoces da kazes, ali mislim da ti ovaj primer i nije neki.
Jednostavno nekad su duge linije ok, nekad nisu.
Sta fali Karaburmi koja ima tri preduge linije koje sve idu na 5 min i pokrivaju pola grada.
Nista, ne idu kroz Mite Ruzica i Bulevar
mada 25 ume da bude problematicna.
Dok sa druge strane dovodjenje ovoliko linija u Mirijevo, koje idu na 12-15 minuta je cista glupost.
Bolje i jedna ali vredna.
Slazemo se, umesto pravljenja nakaradne 25P i produzetka 74. kroz Mirijevski Bulevar bilo je dovoljno prebaciti
27. u Mirijevski Bulevar, ostaviti 27E u Dragoslava Srejovica (bez preskakanja stanica) i
pojacati obe.
Iste trase bi bile pokrivene kao i sa Direkcijinim stihijskim potezima a nijedna postojeca linija ne bi bila oslabljena.
Jos kada bi 46 bila produzena na NBGD verovatno bi bila korisnija od presedanja na 74.
Ja bi pre od 25p (dodelio bi joj drugi broj)napravio liniju koja ide samo Mirijevo-Karaburma, ili eventualno do Bogoslovije na 5 min, pa presedanje na 16,23,25. Najvaznije da pokriva M.bulevar i da moze da se presedne na linije sa Karaburme.
Za lokalne linije sam uvek za :kk:
46 je sama po sebi sva u uskim grlima, od Mite Ruzica, preko skretanja kod Cvetka, pa kod ATS-a, pa kod autokomande itd.
Taj deo se ne moze resiti dok se ne resi saobracajno resenje Mirijevo-Bulevar. Moze ali metroom
Tacno ali dva uska grla manje je ipak veliki pomak.
A drugo Mirijevo je jako veliko, vec u njemu dosta ljudi preseda.
Npr: covek koji zivi u Mirijevu III seda u 27 ide 4 stanice, pa presedne na 46 ili 79, a ti bi im sad uveo da to
bude neki lokalac do Cvetka pa opet da presedaju na novi 46, 79, a pitanje je gde idu dalje. Suvise komplikovano, suvise presedanja.
A da taj lokalac uvija po celom Mirijevu kao sada 79 opet gubi dosta vremena i nikad ne moze sve da pokrije.
Mirijevo ima nezgodnu topografiju i tesko je jednostavno pokriti celo naselje. Kao sto kazes ne znamo gde ljudi dalje idu 79. i 46., da li samo do Cvetka ili dalje. Ipak mislim da je bolja pouzdana i visokotaktna veza do Cvetka sa raznim presedanjima za dalje nego sporadicne 46. 79.
Najbolje bi bilo predloziti resenja Mirijevcima pa da sami odluce.
Ja 79 i ne koristim kad idem na Dorcol, lepo na 27e do Banije za 20ak minuta pa na trandze.
Ni 46-om ne idem na zel. stanicu, nego 27 do Terazija pa se spustim peske, 5x brze.
Bas zato sto su 27 i 27E, to jest severna strana, glavne veze Mirijeva sa Gradom, na juznoj strani ima prostora za eksperimentisanje. Poenta je u pruzanju alternative, izbora.
Ne vidim kako se to moze resiti sa ovakvim saobracajnicama. Ako imas jos neki predlog, daj pa da prodiskutujemo
)))
Jedan crtez = hiljadu reci :
Sta kaze Direkcija ("ako je nesto komplikovano i konfuzno niko ne razume a mi ispadamo pametni"):
A kako bi moglo da bude ("jednostavno i efikasno):
- svaka dosadasnja stanica je pokrivena
- pojacana 27 ide preko Mirijevskog bulevara
- pojacana 27E (moze novi broj jer E joj ne treba) ide preko Dragoslava Srejovica
- lokalac Mirijevo 4 - Cvetko je dobio broj 99
i koristi bivsu trasu 79 sa jakim taktom
- 46 skracena do Cvetka, 79 do Cingrijine, 77 do Cvetka.
- Novi cvor za jednostavno presedanje sa 27 na 16 i 23 u Visnjickoj
- Isti broj vozila, pouzdanije linije, laksa presedanja.
:kafa: