[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=632178#p632178:2b425ggj je napisao(la):
Mitroslav » Pet Jun 21, 2019 12:14 pm[/url]":2b425ggj]Pošto ponovo izrađujem predlog imam nekoliko pitanja za vas:
1.Ripanjac možeš li mi reći kakva je situacija na potezu 400(mislim ne ovo osnovno,nego ono što zna neko ko je svakodnevno na tom potezu).Kakva je koja linija,šta kojoj treba,gde treba neka promena trase,gde treba ekspres,sem 405...
2.Šomi 303/Vinca307 možete li mi reći kakva je situacija na potezu 300(mislim ne ovo osnovno,nego ono što zna neko ko je svakodnevno na tom potezu).Kakva je koja linija,šta kojoj treba,gde treba neka promena trase,gde treba ekspres,...
3.Solecar kakva je situacija na Banjici,sem ovoga što znamo.
4.I naravno svi iznesite neke svoje mišljenje,želje....
Hvala.
Živim u Kaluđerici pa ću izneti neko svoje mišljenje šta je neophodno u ovom delu grada, odnosno na potezu 300.
Linije poteza 300 se ne mogu više okretati na Ustaničkoj. Okretnica je preopterećena i te linije se moraju produžiti bar do Konjarnika i Cvetka. Osim što je okretnica preopterećena, mora da se obezbedi adekvatno presedanje. Dosta ljudi koristi linije 17 i 31, i mora da se omogući bolja veza ka njima. Predlažem sledeće:
302- Ustanička - Grocka - Begaljica /eskpres/
303- Zvezdara /pijaca/ - Zaklopača - Vrčin /eskpres/
304- Ustanička - Ritopek /ekspres/
305- Šumice - Boleč
306- Zvezdara /pijaca/- Leštane
307- Zvezdara /pijaca/- Vinča
308- Šumice - Veliki Mokri Lug
309- Zvezdara /pijaca/ - Kaluđerica
310- Šumice - Mali Mokri Lug
311- Šumice - Leštane /Ravan/
38+38L+38A= 38 - Žel. St. Topčider - Veliki Mokri Lug
Nove linije:
61- Novi Beograd /Blok 70/ - Most na Adi - Kaluđerica 3 (Radisava Ignjatovića)
62- Novi Beograd /Paviljoni/ - Gazela - Leštane /Dom zdravlja/
Linije 302, 303, 304 bi radile u ekspres režimu, odnosno od Ustaničke do doma zdravlja u Leštanima bi stajale samo kod škole u Malom Mokrom Lugu i kod semafora u Kaluđerici. Od doma zdravlja u Leštanima bi koristile sva stajališta. Stanovnici Zaklopače, Grocke, Begaljice i Ritopeka bi dobili bržu vezu ka gradu, i smanjile bise gužve na tim linijama, prvenstveno na liniji 302. S'obirom da su 305, 306, 307 i 311 kraće linije, one bi bile produžene i Ustanička bi bila rasterećenija. Onda bi imali bolju vezu ka linijama 17, 31, 29, 70, 46... Linije 38L i 38A bi bile ukinute, vozila bi bila prebačena na liniju 38 koja bi bila produžena do Topčidera. Time VML ostvaruje odličnu vezu sa gradom, ove tri 38-ce dobijaju smisao. Dešava se da 38L i 38A ka Kosmaju idu bez i jednog jedinog putnika.
Dobro znamo da su Kaluđerici odavno potrebne nove linije. Mnogi ljudi rade i idu u školu na Novom Beogradu, velika je potreba da se ide ka tom naselju, i upravo zato predlažem ove dve linije. Linija 61 bi išla do stare škole, odnosno do spomenika Radisava Ignjatovića. Pošto bi 302, 303 i 304 bile ekspres linije, predložena linija 62 bi pokrivala taj deo gde one više ne bi stajale, a gde takođe živi veliki broj ljudi. Taj deo Kaluđerice bi na taj način takođe imao direktnu vezu ka Novom Beogradu, i značajno lakši dolazak do mnogih naselja. Linije 61 i 62 bi pomogle u rasterećivanju linija 17 i 31.