Цитат из Новости
"
ВЕРУЈЕМО и надамо се да ће неко од надлежних нешто предузети да добијемо неки бољи превоз. Ми смо грађани насеља Липар, Слатина, Авалски венац које припада Врчину, а општина Гроцка. Нама су ближи Младеновац и Нови Сад него Гроцка. Да бисмо отишли до општине или до Дома здравља у Гроцкој морамо да променимо три превоза( 408,50,302) да бисмо стигли до Гроцке, пошто "Ласта", која вози за Гроцку преко Врчина и Заклопаче, иде из Београда у 8:30, а из Гроцке се враћа у 10:15 часова. Ако на то не стигнемо, морамо преко Београда до Трошарине да бисмо стигли кући. Обраћали смо се Дирекцији за јавни превоз да продужи линију "303" до центра Врчина, лакше би нам било. "Ласта" држи монопол на приградском превозу, а насеља Јаричиште, Слатина, Липар, Касаповац? Ми никакву шансу немамо да дођемо до Гроцке него морамо кружити преко Београда са три превоза у 21. веку. Већина иде пешке преко Врчина, то је шест километара и тако се враћа кући. Месна заједница Врчин брине само за своје грађане који су у центру Врчина јер њима "Ласта" иде ауто-путом, а о осталим грађанима Врчина нико не брине осим за неке изборе. Тако близу, а тако далеко.
Нико да нас обиђе и да се упозна са нашим проблемима. Не дај боже да живите где ми живимо и да припадате општини Гроцка. Овакав превоз до Гроцке где се налазе Дом здравља, Општина и остале институције, а да не можете нормално отићи и вратити се и завршити посао."
Иван Михајловић, Врчин
Ово би подржава већина становника Заклопаче јер уз ово иде у појачање линије 303 што сви једва чекају
Велики минус овоме је то што за овај предлог продужетка 303 нико у Заклопачи није чуо. Продужетак би добро дошао и становницима Заклопаче који пешаче после задње станице.
Зелено- Тренутна траса линије "303"
Црвено-Предложено продужење линије "303"
Жуто-Некадашња окретница "303"
Плаво-Место на ком би по мом мишљењу могла да се окреће продужена "303"
Црно(прекид између црвене боје)-Граница Врчина и Заклопаче