Šta je novo?

Gradske linije javnog saobraćaja - Predlozi, rešenja

Zasto 73
kao jedna od vrlo dugih linija koja prolazi kroz više delova grada
a nije uvrštena
u naj noviji ,,klub,,
linija od posebne važnosti i za noćni saobracaj :shok:

Za 73 jedini je realni spas 73L. Vi sa NBG pišite Direkciji zahteve, pozovite se na to da je linija redukovana dva puta ove godine i da joj treba „dopuna"!

boca-ica":28m8ff4n je napisao(la):
Zasto 73
kao jedna od vrlo dugih linija koja prolazi kroz više delova grada
a nije uvrštena
u naj noviji ,,klub,,
linija od posebne važnosti i za noćni saobracaj :shok:

Izgleda da su cvrsto resili da nema linije koja nocu spaja Zemun i NBG...

Ah da . . . Zemun je još uvek u kazni . . . . :laugh: :lool: :laugh:

Линије са Блока 45 константно испадају из тураже, долази до убрзавања, краћења, неки поласци се редукују, ма хаос. Али за то постоји разлог, нарочито ових дана. Подсетићу да су у току радови у Улици Омладинских бригада кроз коју саобраћају линије 73 и 94 и да не може боље.

Знамо да је дужина највећи проблем линије 95 и никакво појачавање јој не би помогло. На њој је радним даном максималан број возила 34 (словима: тридесет четири). Једну 95ицу ухвати семафор или гужва у 29. новембра и ето ти две за редом на следећој станици, а следеће за 10-15 мин. :) Подела на две линије 66 Блок 45 - Дунав станица и 95 Ботаничка башта- Борча 3 би колико-толико решило проблем.

Што се тиче линије 73, срамота је што је чак 5 аутобуса скинуто са линије и ја заиста не знам шта становници Блокова чекају са петицијом или опсадом Дирекције за јавни превоз. Ако треба помоћ, прикључићу се. Обожавам да се свађам са ''стручњацима'' који раде тамо. ;)

Pa sta znam, mene 45-ica nikad nije izdala :) Nikad je ne cekam sto godina i samo jednom mi se desilo da je crkla na po' puta...
Ali nocu je stvarno idiotizam da moram da se motam sa 15 i 68 po opstini...

Ти си изузетак што се тиче 45. Кад је 80-их било велико мењање номенклатуре, све линије на НБГД су мењале ознаку, осим 45, која је остала са тотално небулозном ознаком. Тако је и настало објашњење да је ознака остала да би се знало колико се чека. Некад је то био хорор од линије. Последњи полазак из Земуна је био око 10! Сад је можда боља ситуација.

Nama ni peticija ne pomaze drugo trebalo bi i iz ovih drugih blokova kad bi se nekako udruzili da promenimo tu liniju na bolje medjutim to ce biti tesko setimo se kako je bilo za 11-icu direkcija kad nesto odluci to je tako oni su neunistivi :rolleyes: ja sam ubedjen koliko samo ima blokova gde prolazi 73 ja sam ubedjen da ima neko ko radi u gspu Medjutim sta da se radi :rolleyes: .Ja recimo kada idem do Merkatora uhvatim 94 ako i naidje pa presedam nekad mi naidje i 708 ili 610 pa menjam tako vise linija :rolleyes:

Wile E. Coyote":30i58fas je napisao(la):
Ти си изузетак што се тиче 45. Кад је 80-их било велико мењање номенклатуре, све линије на НБГД су мењале ознаку, осим 45, која је остала са тотално небулозном ознаком. Тако је и настало објашњење да је ознака остала да би се знало колико се чека. Некад је то био хорор од линије. Последњи полазак из Земуна је био око 10! Сад је можда боља ситуација.

Dobro de, gde ti ode, pa ja sam se 80-ih tek rodila :lol:
Sada je poslednji polazak oko 11 cini mi se :) A ide na 10min, bar je ja nikad duze ne cekam a cesto sam na relaciji Novi Bg - Zemun :)

I moje iskustvo, ne duže od 10min, čak vrlo često i dve vezane... mada sećam se priča da se nekada čekala kako je ime kaže...

Ех...вама је тешко да чекате 10-15 мин, а како је мени кад трчим за 303 и испред носа ми оде па чекам следећу 45мин или 30мин у шпицу :rolleyes:

Somi303":2nlwsbfy je napisao(la):
Ех...вама је тешко да чекате 10-15 мин, а како је мени кад трчим за 303 и испред носа ми оде па чекам следећу 45мин или 30мин у шпицу :rolleyes:
Још ако је нека киша или не дај Боже мећава, а стајалишта ниђе.....алтернатива: умри! :|

dare":1b1skx25 je napisao(la):
303 pojacati na 5 min :)
Даре тe amo... :laugh:
Ма ок би било и на 30мин,али стално а не у шпицу јер је то једина реална опција.
Стф, најжешће је кад изађем 10мин раније и идем да се "окренем" да заузмем место, а бус лепо и "културно" само прође станицу :kafa: А, ако некад будете чули да је неко каменовао 303 у 6 сати ујутру, знајте да сам ја тај :laugh:

Јеееестеее, па нису ови у ГСП-у толико блесави. За 302 је ок,али 303 је ипак :laugh:

Misljenja sam da Ustanicka ulica nije ni priblizno dobro iskoriscena koliko bi mogla. Da li je bilo planova o nekoj novoj liniji koja bi tuda saobracala?

Somi303":27x9i9m5 je napisao(la):
Јеееестеее, па нису ови у ГСП-у толико блесави. За 302 је ок,али 303 је ипак :laugh:

ја колико сам разумео, ти први то тражиш :) онда нека иде на 20 минута, заједно са осталим 30Х бусевима

Vikendom pre podne bi mogla neka linija do pijace Bubanj potoka
ko što je bila on letnja do Ade
dovoljan je i jedan bus da napravi 2 - 3 kruga i OK

JohnnyLee":35tpw9qi je napisao(la):
Somi303":35tpw9qi je napisao(la):

ја колико сам разумео, ти први то тражиш :) онда нека иде на 20 минута, заједно са осталим 30Х бусевима

Па ја јесам за то, али Заклопача нема ни 10000 становника. Тако да је 30 мин ок, а 20 врх. Мислим да све 30х линије треба "средити" тако да са Устаничке на сваких 5 мин крене по један бус, а не да крену сви одједном и после нема ничег 20 мин и направи се огромна гужва и онда крене 303 прва! -.-

онда може овако:
хх:00 - 302
хх:05 - 303, 304
хх:10 - 302, 305
хх:15 - 306
хх:20 - 302, 307
хх:25 - 303
хх:30 - 302, 305
хх:35 - 304, 306
хх:40 - 302
хх:45 - 303, 307
хх:50 - 302, 305
хх:55 - 306

Значи свака ти част! :D Само и 304 некако уклопити са више полазака :)

размишљао сам да и она иде на 20 минута (05, 25, 45), али мислим да је њој довољно и 30 минута, доста је близу Смедеревски пут са 302, 303 и 305, а и Ритопек има најмање становника од свих осталих насеља на правцу 30Х

Vrh