Šta je novo?

Gradske linije javnog saobraćaja - Predlozi, rešenja

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=502223#p502223:1ibhxa9w je napisao(la):
Djole Pevcanin » December 20th, 2017, 8:22 pm[/url]":1ibhxa9w]Пребацити 42 на Прокоп нема потребе да иде до Славије јер од КБЦ Драгиша Мишовић постоје 59 и 78...
42 direktno povezuje KBCS , KBC Dragiša Mišović i Ortopedsku Banjica , što 59 i 78 ne rade. Drugo , ne znam da li si video , da kada je izašao predlog nove mreže linija , ljudi su masovno digli frku oko prebacivanja 42 da se okreće na Prokopu. Mislim na stanovnike Kneževca.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=502258#p502258:1ibhxa9w je napisao(la):
predrag1978 » December 20th, 2017, 11:10 pm[/url]":1ibhxa9w]Mozda bi trebalo razmotriti jedan od ranijih predloga da linija 39 ide preko Prokopa ka Kumodrazu...s tim sto bih je ja prebacio da ide do Bloka 20 preko Starog Savskog Mosta....cini mi se prosto da ce se u nekom trenutku neka od linija 39,42,46,51 morati definisati gde i kako dalje..ovo stanje svakako ne pije vodu.....
Obzirom da se nakon rekonstrukcije Bulevara Oslobođenja brže stiže do okretnice u Birčaninovoj , ne bih dirao 39 , iako je i tvoj predlog dobar. Za 42 sam već spomenuo , ali ako se izgradi auto nadvožnjak kod Deligradske , tada 42 prebaciti da ide do Prokopa preko njega , jer se na taj način i Prokop povezuje sa bitnim zdravstvenim ustanovama u neposrednoj blizini. 51 kao što je predložio Karlo , preko Prokopa do okretnice u Birčaninovoj , 46 preko Prokopa na Autotokomandu i Južni bulevar ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=502258#p502258:1ibhxa9w je napisao(la):
predrag1978 » December 20th, 2017, 11:10 pm[/url]":1ibhxa9w]a i okretnica na Prokopu je pogodna recimo sto kaze Bumbarevo Brdo da prihvati trolejbuski saobracaj sto nije lose uopste,ili da se nadje resenje mozda za neku elektrobus liniju...ta elektrifikacija ove nove saobracajnice zaista mi pada ns pamet kao jedno vrlo solidno resenje,mozda bi trebalo razmotriti malo detaljnije u vidu nekog predloga....
Trole da se skrate do Prokopa :notok:
Da se uvede linijija 41L koja bi od Prokopa išla do centra :kk:
Da se trole spusate da idu pored Prokopa :kk:

Kazi mi za taj auto nadvoznjak kod Deligradske...kad se to ocekuje da se radi...nisam uopste cuo za to priznajem....

To onu pešačku pasarelu hoće da pretvore u auto nadvožnjak. Možda se nisam najsretnije izrazio , pa deluje malo zbunjujuće. A kod KCS su smislili da na prostoru od Hitne pomoći do Deligradske uglave tri kružna toka.

Ok...pa da vidimo....doduse mnogo pre toga valja neke druge stvari ispravljati za sta svakako ima prostora....obzirom da su gradski izbori blizu,bilo bi sjajno da makar i zbog nekakvih glasova se uradi autobusko stajaliste gore ispod nadvoznjaka za Mokri Lug...to bi bilo fenomalno,vec mesecima i ja i drugi pricamo o tome,da li ce konacno neko imati sluha....a zasto ovo pominjem...pa iz razloga sto sam danas prolazio pored Gospodarske Mehane kod Sajma i primetio da je uradjeno potpuno novo stajaliste kako za autobuse u pravcu grada,tako i za tramvaje u pravcu periferije,cak verovali ili ne,prosirena je i pesacka staza kako bi putnici mogli iz busa u tramvaj i obratno.....potpuno neverovatne stvari se rade...uradili stajaliste za buseve ispod Mosta na Adi u oba pravca,ali ga ne koriste godinama,i oni jadni liftovi verovatno ne rade,a onda 200 metara dalje prave novo stajaliste...sta hocu da kazem...ako vec mogu da betoniraju takvo jedno stajaliste,koje realno tu apsolutno nije potrebno ali ajde,sto je toliki problem da se za hiljade ljudi koji vape za tim urade stepeniste i 2 stanice u oba pravca za pomenuti nadvoznjak ka Mokrom Lugu....zaista koliko gluposti jos treba da se pravi u ovom gradu i potpunih promasaja da bi se uradila jedna prava i korisna stvar....

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=502265#p502265:264eeijv je napisao(la):
solecar » Sre Dec 20, 2017 10:58 pm[/url]":264eeijv]Trole da se skrate do Prokopa :notok:
Da se uvede linijija 41L koja bi od Prokopa išla do centra :kk:
Da se trole spusate da idu pored Prokopa :kk:
Tako je legendo, i ti na kraju uspes nesto da ukapiras, niko nije ni pomenuo skracenje, nego samo spustanje trola ispod tvojih solitera, 300m duza trasa, prokop povezan sa pola grada i svi zadovoljni. Samo jos kad bi se nasao neko pametan da to usvoji, pa da ne moramo vise da gledamo tvoje okolo-naokolo frankenstajn predloge.

Nece tu da bude nikakva okretnica kad se deligradska produzi.

Ako je to vec tako,vezano za Deligradsku,jos jedan razlog vise da se trole prebace preko Prokopa...jedino sto ne znamo je kad ce se raditi taj nadvoznjak,ali mislim da ce dosta toga moci njime da se resi svakako....

Dok se ne uradi nadvožnjak , treba prebaciti linije sa normalnim redom vožnje , a preusmerenjem 46 i 51 bi se mnogo toga rešilo , i to sa postojećim brojem vozila. Kasnije videti možda neku drugu organizaciju ... Isto tako uvesti i liniju A2 da povezuje novu GŽS i BAS sa Aerodromom ...

Preusmerenje trola na prokop moze odmah, to nema veze sa nadvoznjakom.

A da normalne linije preusmeravas da dangube na zaobilaznoj trasi, mozes samo u svojim vlaznim snovima.

Треба сад Драгана Манцеа да се проширује, тек онда ће развлачити контактну мрежу. По мени је глупо што то није учињено у исто време кад и подвожњак и саобраћајница на плочи.

Ma 51 na prokop odmah. Linija koja ide vecim delom prazna od Pozeske do Savskog trga nista ne gubi prebacivanjem na prokop. 51 je pun samo od Pozeske do Belih voda. To svaki covek sa Cukarice zna. Nekadasnja okretnica Zrmanjska bi bila Bog za 51, dalje nema svrhu

Zrmanjska bi bila odlična alternativa za pojedine linije , ali tolko se tu izgradilo , da nije moguće da se okreće neka linija , a da se mislilo na vreme , moglo je nešto i da se iskombinuje.

Nije se nista moglo kombinovati jer su okretnicu pre mnogo godina i izbacili (50, 531, 532) jer je bilo puno negodovanja stanara, ali i blokiranja prolaza zbog nepropisno parkiranih vozila.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

51 konjarnik - bele vode (autoputem, nikako okolo)
Ionako gomila ljudi uvek silazi na mostaru (17,18) i ide na cukaricke linije, solo bus na 10-15 min bi taman pomogao 17-ici, ni ovi sa linija 300 se ne bi bunili, pokrila bi i cukaricu gde ne ide 50.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=502537#p502537:l5g1sujj je napisao(la):
laki72 » December 21st, 2017, 9:16 pm[/url]":l5g1sujj]Nije se nista moglo kombinovati jer su okretnicu pre mnogo godina i izbacili (50, 531, 532) jer je bilo puno negodovanja stanara, ali i blokiranja prolaza zbog nepropisno parkiranih vozila.
Mislio sam na izgradnju neke manje okretnice pri kraju ulice , čini mi se da je tamo bilo prostora.

Nikakvo okretanje u zrmanjskoj vise nije moguce niti dolazi u obzir sto se okretalo okretalo se

Ja sam govorio o prošlom vremenu. Da je , čini mi se , na kraju ulice mogla da se izgradi nova okretnica , pre nego što su načičkali nove zgrade. Sada normalno da ne može nikakvo okretanje.

Mozda je trebalo da kazes "okretnica bese mogla da se izgradi" umesto "okretnica je mogla da se izgradi", ali, dobro, to je vec, verovatno, preterivanje. :)

A sta mislite o:

Linija 99 Prokop - Prokop

Koja bi kruzila gradom i vracala se drugim putem na Prokop?

(kao linija 11 u Novom Sadu)

Druga ideja je da moraju da se povezu prigradski terminusi sa Prokopom: Ustanicka, Trosarina, Banovo brdo.

To bi bio jako redak slucaj u urbanizmu da racunas tako udaljenu stanicu trolejbusa u prevoz do zeleznicke stanice.

Onda zaista nije potrebna ni linija izmedju Prokopa i GZS - jer ima trolejbus od Ruda do Londona! Bravo, genije! Ustedeo si svima nama milione i milione. Kako do sada nismo videli da vec imamo prevoz?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=503471#p503471:2soz4qg1 je napisao(la):
Aleksandar1 » December 26th, 2017, 3:13 am[/url]":2soz4qg1]A sta mislite o:

Linija 99 Prokop - Prokop

Koja bi kruzila gradom i vracala se drugim putem na Prokop? (kao linija 11 u Novom Sadu)
Ne.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=503473#p503473:2soz4qg1 je napisao(la):
Aleksandar1 » December 26th, 2017, 3:21 am[/url]":2soz4qg1]Druga ideja je da moraju da se povezu prigradski terminusi sa Prokopom: Ustanicka, Trosarina, Banovo brdo.
38 + 38L preko Ustaničke u oba smera. Okretnica u Dragana Mancea.
51 Bele vode - Banovo brdo - Sajam - Prokop - Autokomanda - Bulevar Oslobođenja - Birčaninova
46 GŽS - Prokop - Autokomanda - Južni bulevar - Gospodara Vučića - Kluz - Mirijevo

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=503474#p503474:2soz4qg1 je napisao(la):
Aleksandar1 » December 26th, 2017, 3:24 am[/url]":2soz4qg1]Ili recimo:

Linija 555 Ustanicka - trasom 50 do Paunove - Prokop
Ne.

Све линије које саобраћају улицом Кнеза Александра треба преусмерити новом саобраћајницом поред Прокопа.

To je to Sole sasvim logicno 51 i 46 ;)

Vrh