Stize internet ratnik iz Borce da stane u odbranu svog naselja (uz malo zakasnjenje) :mrgreen:
@Bumbarevo brdo: Smanji malo taj lokal patriotski dozivljaj. Kada je covek predlozio da se kod tebe u kraju izmeni jedna linija busa uleteo si u 2 strane najgore ad hominem rasprave, a u isto vreme drugima prekrajas linije i lepis etikete bez problema...
Necu govoriti o ostalim naseljima, jer ne znam kako je kod njih, ali osvrnucu se na svoje o kome imam znanje, kroz tvoje poruke...
Ljudi sa nbg je najdalje koriste do panc mosta, borca je prigradsko naselje iz segmenta 100, a zna se gde te linije zavrsavaju.
Tvoj predlog 1 - Borci ukinuti 95, i uvesti nesto sto ce da okrece kod OFK-a (to valjda sugerises ovim segmentom 100). Bus prilagoditi da ide do tacke do koje odgovara ljudima sa nbg.
A taj 85 je tek smejurija, frankenstajn koji vozi promaju u borcu, do saob skole je popunjen, posle ide prazan. Nece putnici gde ih vi usmeravate, nego gde se njima ide.
...a od saob skole linija vozi promaju, sto je bila poenta mog komentara. A linija jeste frankenstajn iz razloga sto je napravljen mutant gradsko-prigradske linije isto kao sto su mutanti 73, 88, 95...Sporan je produzetak od citavih 13km prema borci koja je prigradsko naselje, a gradske linije nemaju sta da traze tamo, pogotovo ne na perifernom prilazu naselju preko pupinovog mosta, gde linija poprilicno kruzi da bi dosla do borce. Zbog toga imamo situaciju da zglobni autobusi skoro polovinu svoje trase, 13 od 27 km, voze prazni, sto je bio rezultat nekakvog kompromisa tj promocije samog mosta.
Tvoj predlog 2 - Borci ukinuti 85, jedinu liniju koja je alternativa linijama preko Pancevackog mosta celom ovom delu grada, spaja celu levu obalu (5 naselja) sa Zemunom, NBGD, i buducom autobuskom stanicom.
I koja nije prazna i ne vozi promaju, nego bude sasvim ok popunjen bus. A tokom tih 13km nema nijednog semafora, stanice niti ikakvih usporavanja tako da ih predje za minimalno vreme.
Eventualno je zameniti necim sto ce da ide na pola sata do saobracajne skole u zemunu.
95 i 96 idu prazni za borcu
Ja ne razumem jel ovo maliciozno ili samo neinformisano ? Ja juce stajao na vratima pola puta kuci, a ti napises ovo :shock:
Jesu praznjikavi tokom par sati dnevno van spica, ali ostatak dana je normalna popunjenost, ista kao i u svim ostalim busevima koji idu kroz Bul Despota Stefana (16,23,43)
....Sporan je produzetak od citavih 13km prema borci koja je prigradsko naselje, a gradske linije nemaju sta da traze tamo....
....Tokovi putnika iz borce prema zemunu i nbg nisu bas toliko intenzivni upravo iz razloga sto borca nije deo gradskog jezgra, vec je prigradsko naselje
To i jeste problem mutantskih gradsko-prigradskih linija, kojima se zbog gradskog dela trase potpuno opravdano smanjuje interval, a onda nailazi prazan hod ka prigradskom delu gde najcesce landaraju prazne....
Koliko god da se izgradi i prosiri, borca ce uvek biti prigradsko naselje, isto kao sremcica, kaludjerica, lestane, resnik... nikada nece biti deo gradskog jezgra, pa ne vidim razlog zasto bi im trebale gradske linije
Sada si mi srusio sve snove i nade. Ja sam do sada bio u uverenju da zivim u gradskom jezgru, a sad ispade ovo ... :roll:
Naravno da je prigradsko naselje, kakve to veze ima ? Valjda se broj autobusa i linija ubacuje na osnovu broja ljudi koji ce ih koristiti ? Pa cela leva obala gravitira ka centru i NBGD-u, zaposleni, srednjoskolci, studenti, blejaci koji idu u izlaske, sve je okrenuto ka tamo i vrti se oko tih par linija koje ti tako opusteno prekrajas.
A ako cemo da idemo tom logikom, da te pitam onda sledece - Gde pripadaju oni najdalji blokovi na NBGD, periferija Zemuna, periferija Bezanije ? To je urbano gradsko jezgro ?
Znaci, 85 dok ide kroz Banatsku i Backu ona je u gradskom jezgru, ali kada predje most onda u prigradskom naselju ?
95 kada krene sa okretnice na NBGD-u, i vrti se po blokovima ona je u gradska linija, ali cim predje Pancevac postaje prigradska ?
Zvucis kao da sve te linije krecu sa Vracara pa odlaze u neku tamo daleku Borcu i Krnjacu...
Tragicno je sto sam ja prvi pristalica promena u prevozu, slazem se da u mom delu grada ima gomila stvari koje mogu da se menjaju, ali tvoj hejterski pristup daje samo kontraefekat.