Šta je novo?

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd - Surčin

Prošao danas, svakako korisna deonica...kvalitet identičan kao Zemun-Borča...prosek.

Šteta...mislim da je deonica bila idealna za malo Džersi barijera između i da to deluje malo kvalitetnije. Semafori rade zbog pešačkih prelaza izgleda...jedino onaj za Ledine ima poentu.
 
Kad izgrade petlju u Jakovu, za koliko će se stizati do Novog Bg-a? To mesto onda postaje vrlo primamljivo za neku nekretninu.. blizu Sava, aerodrom, raskrsnica autoputeva..
Ja vec gledao cene placeva pre par dana. Dva oglasa koja sam video traze oko 10 000 evra za ar (placevi velicine 5-6 ari). U pitanju je gradjevinsko zemljiste.

Inace sto se tice guzve na ovom putu u nedelju popodne, to ne treba da cudi. Nedeljom popodne je obicno poprilican kolaps na autoputu za Zagreb, u smeru ka Beogradu. Posebno nakon Dobanovaca kada se ulije i saobracaj sa Milosa Velikog. Ja sam veceras oko 18h dosao u Beograd (autoputem Bg-Zg) i ovaj put je bila manja guzva nego poslednja 2-3 puta. Poslednja dva puta je bio potpuni zastoj na potezu JAF reklamna tabla - Bezanijska kosa. Veceras sam prosao bez problema brzinom 70-80 km/h. Tako da je moguce da je znacajan deo ljudi vec krenuo novim putem i malo rasteretio autoput Bg-Zg. Ali treba nam mnogo veci skup podataka da bi zaista videli da li je to slucaj ili ne.
 
FYI Gmaps propagirale sve izmene. Sada možete da planirate rutu kroz ovu ulicu.

Edit: ali bez petlje za Surčin i bez prve veze sa vinogradskom.
 

Никаква мистерија није решена, тачније није ни постојала. 250 метара иза тога стоји ограничење 80 км/ч и знак престанак аутопута за 250 метара. Након још 250 метара стоји знак престанак аутопута и поновљено ограничење од 80 км/ч.
 
20230402_185140.jpg
 
Overih i ja put malopre. Do Surcina i nazad sam isao iskljucivo desnom trakom. Imao sam je samo za sebe, posto niko ziv vise nije vozio desnom. Svi voze srednjom i levom trakom. Od parkinga u Marka Celebonovica do DZ u Surcinu mi je trebalo tacno 15 minuta.
Los utisak je ostavio put od petlje do centra Surcina. Vozio sam nocu, i nije bas ugodno. Trebalo bi bar neke macje oci da postave. Pretpostavljam da bi bilo previse traziti i ograde.
 
Google maps daje 7min od KT do Milosa Velikog novim putem, a preko Surcina 19, i to sad u 22h kad nema zive duse, tako da je usteda ipak velika.
 
Interesantno je kako vecina uglavnom koristi ili srednju ili levu traku, retko ko desnu. Kao da je desna zaustavna.
Kakva je praksa sto se tice voznje u tri trake? Da li postoje neki propisi na osnovu kojih bi mogli da nas iznenade nekom kaznom?
 
Nekome ko zivi na kruznom toku ili blokovima jeste velika. Ali recimo bilo kom deugom, recimo onima u ostalim delovima NBG, Zemuna ili starog dela grada vremenska usteda je nikakva. Mislim da GM pokazuje da je vremenski brze kao i do sada.
 
Mislim da ne, jer gde bi se isključili? Mislim da ne smeju na KT, a tek bi bilo apsurdno da ulaze u vinogradsku.
Vinogradsku kamioni koriste vrlo rado, pogotovo kamioni od Amana, Sunca, Suncebeton,... čiji su magacini upravo u toj ulici, šta misliš, zašto je Vinogradska onako uništena?
 
Čestitam nam svima otvaranje ove deonice, a narocito onima koji su isli samo onim starim putem za Obrenovac, sada im je mnogo lakse, ne znam za ustedu vremena, ali u kilometrima je razlika.
Lakse je i vama lokalnima, ali i nama sto povremeno dolazimo. Mogli bi samo otvoriti za oba pravca neki kafic/ restoran sa velikim parkingom, onim spravama za decu, nekim jelima, kao sto ima Mekdonals na jednom delu obilaznice, nesto tako.... nisu pumpe bas dovoljne i lepo opremljene, doduse mozda ima toga a da ne znamo, ali moze lepo da se zaradi bas na ovom pravcu
 
Najvise se bojim da ove prikljucke sa Vinogradskom ne potraje ovako, Vinogradska je odsecena skroz sa ovim.
 
Nisam nikada prosao petljom Surcin-jug. Ako se dolazi od Dobanovaca do te petlje, da li postoji uopste ukljucenje na ovaj novi put u smeru ka NBGD?

Edit: izgleda da postoji, ali Google mape ne prepoznaju to. Kad prebacim da se vidi teren na mapama, onda se vidi i to ukljucenje.
 
Poslednja izmena:
Vrh