Mislim da neJel moze da se okrene polukruzno na raskrsnicama?
Sad sam proverio, barijere su postavljene kod veza 2 i 3, pa samim time ne možeJel moze da se okrene polukruzno na raskrsnicama?
Zašto treba da se vozi skroz desnom trakom?
Послао сам им прекјуче захтев. Потребно је 24 сата да се измена у потпуности имплеметира и са навигацијом и са мапом. Одрадили су грубо, али сачекаћу пар дана да видим да ли ће све уцртати па ако не ураде онда ћу им послати детаљније.Google već ucrtao novi put...
Da da daOkolina između puta i Mileve Marić-Ajnštajn je blagi horor, to mora pod hitno da se uredi.
Ништа чудно, тако је и на северној обилазници од Земуна ка Панчеву. Само треба да сачекамо да видимо где ће радар да буде и на том малом делу ће сви да успоравају, а после ће да наставе брзо.Sad sam obišao krug kolima, niko ne poštuje ograničenje, svi idu po 90, 100, ako ne i više, vozim se 80 svi me pretiču, najsporiji sam na čitavom putu
Put postoji gledano sa velike visine. Kada zumiraš gube se neke deonice. Rekao bih da je samo reč o propagaciji promena na sve servere i zato tih 24+ sata.Послао сам им прекјуче захтев. Потребно је 24 сата да се измена у потпуности имплеметира и са навигацијом и са мапом. Одрадили су грубо, али сачекаћу пар дана да видим да ли ће све уцртати па ако не ураде онда ћу им послати детаљније.
Има ли неко број члана из ЗОБС у вези кретања на путу ван насељеног места са више трака? Ја сам нашао одредбе само за кретање у насељеном месту, аутопуту и мотопуту са више трака. За пут ван насељеног места са више трака ништа нисам нашао. Притом је овде, са овом количином семафора потпуно сулудо кретати се крајњом десном траком, јер ћеш код сваког семафора морати да се престројаваш, јер је пред раскрсницу за Ледине крајња десна само за скретање десно, као и код петље код скретања за Сурчин. Претпостављам да ће исто бити и на преостале две семафоризоване раскрснице.
Dakle opšte pravilo je desnom stranom kolovoza. Dodatni članovi definišu izuzetke(kad je naselje + više traka u istom smeru) kao i što bliže opisuju kretanje po autoputu i motoputu. Ne postoji konkretan član koji kazuje kako se tačno kretati na putu van naselja sa više traka već on potpada pod prvi stav člana koji definiše kretanje vozila po putu.Član 35
Vozilo se kreće desnom stranom kolovoza u smeru kretanja.
Vozač je dužan da vozilo u kretanju drži što bliže desnoj ivici kolovoza i na tolikoj udaljenosti od nje da, s obzirom na brzinu
kretanja vozila, uslove saobraćaja i na stanje i osobine puta, ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju i ne izlaže sebe
opasnosti.
Na putu u naselju sa najmanje dve saobraćajne trake za isti smer, vozač može da se kreće vozilom saobraćajnom trakom
koja se ne nalazi uz desnu ivicu kolovoza, ako time ne ometa vozila koja se kreću iza njegovog vozila.
A kako će biti popodne u vreme špica?Danas od Gazele, Mostara do petlje Surčin bilo brže 10min preko Gagarina i ovom novom trasom nego starom preko Ostružnice i Ade.
Kako će biti? Pa tek ćemo da vidmo. Vozačima treba neko vreme da otkriju i da se naviknu na nove pravce i saobraćajnice.A kako će biti popodne u vreme špica?
Od 16h kad krenu ljudi sa posla?
Dakle opšte pravilo je desnom stranom kolovoza. Dodatni članovi definišu izuzetke(kad je naselje + više traka u istom smeru) kao i što bliže opisuju kretanje po autoputu i motoputu. Ne postoji konkretan član koji kazuje kako se tačno kretati na putu van naselja sa više traka već on potpada pod prvi stav člana koji definiše kretanje vozila po putu.
Kažnjavali su, kako čuh, pre nekog vremena na Zemun-Borča. A tamo se desna traka raspada...Mislim da bi taj član Zakona, ukoliko i postoji, u praksi svakako u 99, 9% ostao neprimenjen, odnosno siguran sam da vas pandur neće samo zbog vožnje u levoj traci na ovakvom putu, zaustaviti i kazniti.
Problem je što će se praviti gužvice, jedan ili dva semafora moraju da hvataju vozilo, te će se tu nakupiti više kola i kod malog kružnog toka nastajaće zagušenja, da se podsetimo neće samo Surčinci ići ovim putem, već će vozila direktno sa Miloša Velikog ići tu, tokom špica će biti gadno.Što će biti veselo? Biće dobro, i za njih i za Surčinsku.