Danas mi đavo nije dao mira, pa sam otišao da proverim u kom je stanju nova magistrala, kao i da probam (zamolim) da me puste da se provozam.
Magistrala je
potpuno završena, od skretanja za Vinogradsku, do samog ulivanja u A2. Nije bilo nikog (ni radnika, ni obezbeđenja), pa sam mogao i da je testiram:
Od tačke uključenja u Vinogradsku do samog ulivanja u A2 ostalo je posla možda za par dana... možda čak ni toliko. Nezavršeno je ostalo:
1. Na nekoliko mesta asfaltiranje oko tehničkih kućica (trafo?) pored puta
2. Na poslednjem nadvožnjaku pre petlje Surčin češljevi preko jedne diletacije
3. Iscrtavanje belih linija od petlje Surčin do ulivanja u A2
Druga i treća veza ka Vinogradskoj (dakle obe preostale veze između prvog uključenja iz Vinogradske i petlje Surčin) nisu ni trasirane. To će očigledno ko zna kada.
Asfalt je odličan, potpuno ravan i daje utisak kvaliteta. Bar je to moj laički doživljaj. Nije bilo bukvalno nikoga, tj. bilo je nekoliko " privatnih preduzimača"
za koje mi je delovalo da marišu kablove. Prve sam oterao, jer je bilo vidljivo šta upravo rade. Druge dve ekipe su se šetkale, nisam imao direknog osnova da im drobim, pa sam samo produžio, no ne bi me iznenadilo da izvođač zategne manjak instalacija duž trase...
Sve u svemu veoma malo posla i ovo bi u postojećem obliku moglo da bude funkcionalno u roku od 3 dana. ŠTETA...
Uzgred, saobraćajnica od petlje Surčin do savskog nasipa je potpuno ruinirana kamionima sa gradilišta mosta Ostružnica na obilaznici:
Mrzelo me je da stajem i slikam non stop, ali ima deonica i sa po 50-70m potpuno bez asfalta. Više njih. Teško da će izvođač sanirati ovaj put, šteta je vrlo velika. Put i ranije nije bio sjajan, ali je bio daleko od ovog stanja.