Šta je novo?

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd - Surčin

Boze koja neznalica, a svaki dan je tu.
Sabira kuce i bez krova koje su odavno resene. Od preostalih 6 kuca u kojima jos ima stanara, kazu da su resili 4. Jedna od 2 neresene je roza kuca na pocetku. Covek ima rociste 6. marta, a sad da li ce se pre toga "dogovoriti" to cemo videti.
 
Kao što kaže Vlogzilla, nema vozila uopšte pa možete ovih dana dok su praznici iskoristiti priliku da se provozate malo, a biciklista ima već koji voze
IMG_20230106_134305.jpg
IMG_20230106_134411.jpg
IMG_20230106_134217.jpg
IMG_20230106_134724.jpg
IMG_20230106_134352.jpg
 
Jel se po pravilu ne vozi skroz desnom trakom ili kako?
 
Jel se po pravilu ne vozi skroz desnom trakom ili kako?
Да. На обилазници од Земуна ка Панчеву знају да кажњавају за вожњу средњом траком. И то радаром направе фотографију као доказ.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: lol
Zasto ne bi vozio skroz desnom trakom na ovom putu? To prvi put cujem. Sta kazu,zbog cega kaznjavaju?
 
Pa nije: ako ima znak 'kraj naseljenog mesta' (prekrižene kuće), onda mora desnom, ako ne, onda je grad i može kojom hoćeš.

Oсим ако не ометаш возило које се креће већом брзином. У том случају си дужан да се престројиш у траку десно од оне у којој се крећеш и пропустиш возило које се брже креће.
 
@Fireman

Ван насељеног места си дужан да се вратиш у возну траку након претицања. У насељеном месту ниси, али уколико постоји возило које се креће брже од тебе, дужан си да га пропустиш тако што ћеш се престројити у траку десно од оне у којој се крећеш. Закон каже тако. Није твоја брига зашто се неко креће брзином веће од прописане. Уосталом, можеш ти у насељеном месту да се крећеш и 40 км/ч, а неко иза тебе 50 км/ч, па да га успораваш.
 
Nisam duzan da poznajem zakon,ali znak za ogranicenje brzine moram da postujem.Nek me kazne za nepropustanje.Zna se ko mora da se propusti.
 
Piše negde da jesi dužan, ali u praksi to nikad nećeš uraditi u gradu, niti o tome misliti, jer je besmisleno.

Ниje бесмислено. Претицање са десне стране је дозвољено само у случају када возило које се претиче је заузело такав положај и дало показивач правца да се са сигурношћу може закључити да скреће у лево, као и када се претиче трамвај, у случају кад постоји саобраћајна трака између трамвајских шина и десне ивице коловоза.
 
Da, ali u gradu su takve situacije realne na svakih 50 metara, tako da 'zabranu preticanja sa leva' treba ukinuti u gradu i de jure, kao i na autoputevima do 60 km/h kao što je u Nemačkoj.
 
Vrh