Jel zna neko kako je prošla ekproprijacija za BG-ZG? Pitam za drugaBeograd Zagreb 382 km rok gradnje 3 godine.NBG Surčin 8 km rok gradnje 2 godine.
Na kraju ćemo dobiti Rinto Tinto ali nećemo ubrzanu eksproprijaciju... Duplo goloКолико се сећам кад је требало да се донесу измене закона о експропријацији које би решавале овакве ситуације по хитном поступку дигла се кука и мотика, па и на овом форуму,
а кукавичка власт је наравно одмах подвила реп и одустала.
Ja sam uvek za javni iznad privatnog interesa ali ovaj lik sigurno nema “šemu” da dobije para koliko treba i to je to.
Bravo za komentar! Video bih ja ove sto zagovaraju brzu i nasilnu ekspropriaciju da je njihova imovina u pitanju. Kad se ovako zdusno bore kako bi sebi skratili put za koji kilometar, kako bi se borili kada bi se njima nesto oduzimalo i teralo sa svojih ognjista.Kolko gluposti. Umesto da se ukine porez na imovinu gde živiš, ovde bi neki i da ga povećavaju. Po takvima u Srbiji čovek ne bi imao pravo da postoji, bitiše ni na jednom mestu a da ne plati porez. A ako na toj tački stajanja ne pihoduje, i nema od čega da plati porez na imovinu, šta treba, da mu se oduzme stan i otera na ulicu, a i na nju nema prava, pa gde ima prava čovek besplatno da postoji, u vazduhu, zatvoru? Zatim, ovde su svima problem vlasnici imovine, ali nikome nisu problem projektanti koji su to uzrokovali, jer trasa koju su oni izmislili je bogom dana. To sto su napravili duži i kružeći ulaz u grad umesto kraći preko Bariča se već zaboravila njihova genijalnost. To što trasa ne ide kraće, bliže Ostružničkom mostu gde bi bilo i kraće za većinu grada nego bliže Surčinu je isto genijalno...Itd. I sada su odjednom najveći zlikovci vlasnici imovine jer od 5km njiva širine kojima se mogao izabrati ulaz na NBg, problem je sad njihovih izgrađenih 1% tog prostora. Zatim, vlast nije kriva ni što je planirala GUPom pa im je dala dozvole da tu grade, a nije kriva ni što su objekti ružni jer nisu postavili tip i kriterijum gradnje (a pre 200 godina se znala uniformisati gradnja kao što je primer niz kuća u Vojvođanskoj ulici ili ostalim delovima Vojvodstva Srbskog)... I vlast ni njeni činovnici koji primaju platu ništa nisu krivi ni odgovorni, nego sad zli vlasnici koče završetak puta.
Ja mislim da za tu kucu treba da joj se da penthaus u BGH2O. Niti je legalna u potpunosti, niti sredjena, niti velike kvadrature... A kazu ljudi da tu i ne zivi, e sad, to ne mozemo znati.Dok se predsednik Srbije hvali kako će izgraditi više auto-puta nego Milošević, Tito i DOS, zajedno do kraja godine, građani na deonici Novi Beograd – Surči dobijaju naloge za hitno iseljavanje | Dok se predsednik Srbije hvali kako će izgraditi više
Dok se predsednik Srbije hvali kako će izgraditi više auto-puta nego Milošević, Tito i DOS, zajedno do kraja godine, građani na deonici Novi Beograd –...fb.watch
Po govoru i obucenosti tesko je zamisliti da takva osoba zivi u tim uslovima.
Ne znam kolika je ta kuca, ali kolika god, tesko da vredi vise od 40k. Tj. kuca ne vredi skoro nista jer joj je rok istekao, zemljiste ispod nje se placa.
Ostaje nejasno, kaze da je zemljiste oko kuce vec oduzeto pre 8 godina bez njenog znanja, iz priloga ispada da nije nikada placeno, tj. da je samo otudjeno. U tom slucaju 40k bi bilo malo.
Svaki materijal ima vek trajanja, za ovakvu gradnju 70 godina je dovoljno da u gradjevinskom smislu izgubi vrednost, vredi mozda 4000e sa stvarima ako ih ima, ostalo ide na zemljiste ispod kuce.Po kom osnovu je istekao rok kuće?
Kakve veze ima kako je žena obučena i da li živi u kući ili povremeno svraća u nju?
Hoće li država raznim zemljoposednicima (Čume, Al Dahra i pratećem društvu) da isplaćuje velike naknade a običan svet da isteruje uz smešne naknade pod izgovorom da je kuća stara i da neko nosi pristojan đžemper.
Ovde nije slucaj o komunistickim oduzimanjima, nego je zemlja oduzeta pre 8 godina po njenim recima. Taj deo je ostao nejasan. Ona je tek na ostavinskoj raspravi saznala da ne poseduje zemljiste oko kuce. Tu sada zalazimo u neke stvari koje ne znamo i koje su porodicne. Ali moze biti i slucaj da ako je brat imao 100% vlasnistvo pre 8 godina bio isplacen za zamljiste, ali joj nije rekao. To je vrlo realan scenario ako nije zivela tu.ali zapažanje o oduzimanju zemljišta bez plaćanja naknade je zapravo bio čest slučaj u komunističkim vremenima, barem u Bežaniji.
mozes li mi ovo pojasniti nisam iz bgPa kad se nije Šolak ponudio da je isplati, nema razloga za preplaćivanje.
mozes li mi ovo pojasniti nisam iz bg
sto ludi sto gledista
i svi su u pravu sa svoje tacke gledista
medjutim kad se dodje na sud imaju se dvije opcije
U prevodu, treba neko da im da "mošu" da bi im probudio takmičarski duh?Nema to veze odakle si. Na Šolakovoj televiziji (Sport klub) je išla Premier liga u fudbalu. MTS (Telekom) je bplatio 600 000 000 € da se emituje na Areni sport (njihovoj sportskoj televiziji), što je preplaćivanje, a što svi znamo (bar se nadam da je tako). E da je kojim slučajem Šolak ponudio neku cifru za otkup zemljišta i kuće dotične žene, angažovali bi se i odmah preplatili samo da ne bude da se ima neke veze sa Šolakom ili nedaj bože otkupljuje zemljište od njega. A svi znamo da je medije naklonjene aktuelnoj vlasti, Šolak njihov arhineprijatelj (valjda sam pogodio izraz). A ceo prethodni post koji sam napisao, bio je u šaljivom tonu, aludirajući na napisano objašnjenje.
Može i tako da se tumači, s tim što je bitno i ko je "mošar".U prevodu, treba neko da im da "mošu" da bi im probudio takmičarski duh?