relja":3ap7ma9p je napisao(la):
Ovo je bilo baš nadmeno. Da li ikada arhitekta kritikovao delo profesora?
Хахахаха!
Надмено?! Онда су сви твоји коментари лицемерни ако идемо том логиком.
Како год. Архитекта критиковао дело професора? Ваљда ученик професора?! Колико знам, у историји наше архитектуре је било и таквих текстова. Но, књиге у шаке, па коментариши. Свака критика је добра уколико је подкрепљена чињеницама. Ако нема, онда је то „пљување”, што се може наћи у појединим архитектонским часописима и код појединих аутора чланака (мада не подржавам). Њихов став. Читај.
Očekujem objašnjenje o blokovima 61-64, ako ono već postoji. Mnogima nije jasno.
Ја ти нећу одговорити, док не почнеш објективно размишљати о неким стварима. Можда теби није јасно. Имам пуно пријатеља, који нису архитекти, па немају тај проблем. Можеш и ауторе да контактираш слободно.
Ja mislim da sam priločno objektivan - za laika, a da arhitekte preteruju sa vrednošću ove zgrade.
Ako je ona vrhunsko delo naše kulture, onda bih se ja zapitao na kojoim granama je naša kultura.
Па ниси... Да јеси, не би рекао да мислиш... Мишљење је као дупе. Свако га има... Оно што у твом мишљењу нисам видео ни објективност, а ни одговор ни на једно питање које сам ти поставио. То све сасвим довољно говори.
Начин на који износиш свој став је врло дискутабилан и то даје одређену слику, макар овако кроз слова... Исто тако познајем колегу који је ватрени противник модернизма и сасвим имам одличну комуникацију и сарадњу са њим, иако су нам ставови различити. Али је исто тако чињеница да је и он потписао петицију против рушења Генералштаба.
Вредно дело из периода послератног модернизма јесте, хтео или не мораш да прихватиш ту чињеницу. Жао ми је.
Ako misliš da moje mišljenje kao laika koji se ne slaže nije vredno ni bitno, onda reci tako, samo, ako je tako, zašto onda gubiš vreme?
То си ти рекао, а не ја.
Vređanje? Čime? Uostalom i ja sam u kontaktu sa nekim iz Zavoda...
I teško da iko sme da bude nezadovoljan mojim radom, ali ja bar uvek znam da mogu i bolje
Па онда лепо њима објасни то што ти смета, а не овако под надимком да „прозиваш” поједине институције.
Онако преко тих контаката.
Ја знам како се поједини људи цимају за неке ствари и мислим да није примерено како си написао...
Самопрецењеност самог себе.
Vlasnik ne pokazuje potrebu ni želju, imamo struku koja hoće da je sačuva iz strukovnih razloga i javnost koja je manje više ravnodušna (verovatno je ostatak okupiran gledanjem Pink-a
)
Па можда се ти не слажеш, као лаик, што не спорим, али има доста људи који нису из сфере архитектуре па су против рушења истог. Генерализујеш ствари. Струка је ту као контрола око неких потеза политиканата. Држава је дала своје мишљење још 2005. године. Средстава вероватно има, само је питање на шта се новац троши...