relja":3sl1j616 je napisao(la):
Pitanje - da li se u arhitekturi pišu posvećene knjige, članci, obomni istraživački radovi koji kao zaključke daju negativne ocene izvedenih dela u novijem dobu?
Oно што ти константно не схваташ, тј. све време, а то је -
објективност. Нема позитивно/негативно, нема свиђа ми се/не свиђа ми се... Једноставно је. Да ли си прочитао било који рад, чланак и истраживачки рад из области архитектуре? Ако јеси, онда би требало да знаш да нису хвалоспеви. Има доста критика. На пример, О Новом Београду имаш велики број критика. Нећу да залазим даље. Књиге у руке, па после коментариши и аругментуј речи...
Видим да ниси одговорио ни на једно моје питање, али ми је и јасно зашто.
Živim u stepenastim zgradama, više puta sam vozio strance duž Jurija Gagarina, i bez izuzetka su me pitali - o čemu se radi?
Распитај се прво како је расписан конкурс, шта се десило приликом израде пројекта и на крају који су проблеми били приликом извођења. О твом личном мишљењу нећу да коментаришем...
Ja nikad nisam etiketirao arhitekturu kao "komunitstičku", uvek sam tvrdio da tako nešto ne postoji, i smatram da su naše arhitekte bile okrenute svetskim tokovima. Čak me i oni odvratni paviljoni, socrealistički kako ih zovu, podsećaju na fotografije nekih stambenih zgrada u Italiji... nemoj mi spočitavati da sam iz te priče. Uostalom, i Dobrović i Brašoan su stvarali i pre i posle rata...
a nisam zadovoljan kako je Zavod ispratio restaruracije pojedinih fasada u gradu. Toliko
Ја нисам ни рекао да си ти, него да се код обичних људи, преко медија, стављају етикете и ствара негативна слика. Узми све новине од 2000. године видећеш све погрдне називе за ту зграду. Због чега?
Нисам ти ништа спочитавао (бар ни у једном посту те нисам именовао колико знам). Једноставно, мораш ствари објективно сагледавати. Ни мени се много штошта не свиђа у овом свету, па ми није аргумент „не свиђа ми се”.
Ако ниси задовољан њиховим радом, то ти не даје право да вређаш те људе. Ако имаш проблем, напиши писмо њима, а не овде по форуму или форумима. Твоја изјава из неког претходног поста је чисто непоштовање и безобразлук, а нема ни трунке незадовољства.
Можда ја нисам задовољан оним што ти радиш негде.