Šta je novo?

Generalštab

Komentar sa hr foruma.

1000049670.jpg

'Jutro svima!

Evo me na doručku sa poslovnim partnerima iz Azije. Pokazao sam im ovaj projekat Trampovih kula u BG, da se malo pohvalim našim BG-om, i malo je reći da su ostali bez reči. Samo ću preneti komentar poslovnog partnera koji je inače Kinez (90 godište, rođen u Shenzhen-u, dakle od malena je navikao na takve zgrade, i uz to proputovao ceo svet u poslednje 3-4 godine) da se toliko oduševio i kaže da ne može da veruje šta vidi da se gradi u Srbiji koju je on potpuno drugačije zamišljao.

I ostalim partnerima kojima sam se pohvalio novim BG projektom i svi su imali i više nego lepe komentare, ali ovaj Kinez se baš oduševio, onako od srca.

To pišem čisto da ljudi shvate koliko ovakvi projekti prave lep imidž BG-a. Nebitno da li će BG neko iz poluzle namere zvati "Balkanski Dubai", "Evropski Bangkok", ili "Njujork za siromašne", svakako je mnogo bolje od onoga što je bio nekada.

I dalje sam pod utiskom i pozitivnom nevericom da ćemo uskoro gledati Tramp kule u Beogradu.

Šta je sledeće? Sad bukvalno možemo da očekujemo bilo šta, i ono što možda sad deluje kao nemoguće, što ni i najluđim snovina nismo sanjali (npr. replika/niža verzija Burj Kalife, replika Atlantis hotela iz Dubaija, replika Sidnejske opere, replika hotela i kazina iz Makaoa... ili tako neki avangardni projekat) to su sad stvari koje su moguće, jer svaki novi projekat će gledati da nadmaši onaj pre pre njega, kao što su ove Trampove kule nešto sasvim novo i avantgardno.

Nadam se uskoro ovakvim projektima i van BG-a, pre svega mislim na gradove poput Novog Sada, Niša, Kragujevca, Čačka i Subotice koji mislim da zaslužuju makar po jednu novu kulu sa 30+ spratova
Да ли сте упознали пословног партнера са околностима, тј. да желе да граде ток до зграде владе, да желе да граде на месту зграде коју је њихова држава рушила, да визуелно уништавају вредне предратне објекте?

Тужно је да има људи који немају самопоштовања и најбитнији им је лични џеп.

Vrh