Šta je novo?

Generalštab

Mali savet za sve. Ne gledamo svi na budućnost kroz pretvaranje Beograda u Hong Kong i satiranje prošlosti (istorije koju smo imali, nebitno koji je period u pitanju i šta o njemu mislimo).​

Logično. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Možda je problem kada neko pokušava nekome da namće svoje, a ne razume da je ovo platforma za razmenu mišljenja.

Pričao sam sa čovekom koji je bio u toj komisiji uradjena su 3 toma a 4 bio skoro spreman i trebala da se spremi za štampu kad je stopirano jer njoj se nije svidelo sto su i kako pobrojani uck teroristi to skuplja prašinu na nekoj polici inace komisija je bila savezna A nije joj bilo u interesu kako bi ona mogla da broji žrtve i manipuliše kako njoj odgovara

Mogla je država 100x do sada da pobroji sve žrtve. Šta će joj za to Nataša Kandić za to?

Ti stvarno kao da živiš svajcarskoj pa se isčudjavas sta i kako i zašto i zašto država nije pa imali smo i spisak spasene dece od strane dijane budisavljevic pa je isti objavljen delimičan 80 godina posle događaja
Nekom pored dotične nije odgovaralo posle nestala savezna država
Republika srpska je objavila npr knjigu poginulih boraca sve kad gde koja brigada
Mi se uvek stidimo svojih žrtava i nipodastavamo to je nabolje rečeno u propovedci sve ce to narod pozlatiti

Ti stvarno kao da živiš svajcarskoj pa se isčudjavas sta i kako i zašto i zašto država nije pa imali smo i spisak spasene dece od strane dijane budisavljevic pa je isti objavljen delimičan 80 godina posle događaja
Nekom pored dotične nije odgovaralo posle nestala savezna država
Republika srpska je objavila npr knjigu poginulih boraca sve kad gde koja brigada
Mi se uvek stidimo svojih žrtava i nipodastavamo to je nabolje rečeno u propovedci sve ce to narod pozlatiti

Pa eto, sam si odgovorio.

Logično. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Možda je problem kada neko pokušava nekome da namće svoje, a ne razume da je ovo platforma za razmenu mišljenja.
Власт у Србији и инвеститор намећу мишљење и пројекат народу кршећи законе.

Kule su sada jos vise! Ranija visina je bila tacno 135m a sada su po mojoj proceni visoke 156m (dodato je 5 spratova).
Pogledajte prilog 226382
Izgleda da si u pravu. Nadam se da će finalni projekat biti još za nijansu višlji, i da ćemo konačno prestići 170 m u visinu, mada bih ja da se mene pita išao na 200+ makar kod jedne od tih kula.
Jedva cekam da pocne gradnja, ima Beograd da izgleda kao London (mix starih zgrada i kula).
Meni su London, Varšava i Istanbul najbolji primeri u Evropi što se tiče kula i miksa stare i nove gradnje. Ako se na neka 3 grada trebamo ugledati to su London, Varšava i Istanbul.

Meni je ostvaranje sna da BG bude grad pun nebodera. Kada sam bio mali crtao sam BG onako kako sam ga zamišljao, sa puno nebodera, i sada se taj moj san iz detinjstva konačno ostvaruje.

Da li je iko primetio da su zarotirali kule za 90 stepeni.
Primetio sam da nema Kneza Milosa uopste.

Ne znam ko jos radi tako neozbiljno, mnogo manjim projektima se pristupa daleko ozbiljnije.

Ovo ili nema veze sa mozgom i cisto je propagandni materijal spucan na brzinu, ili su ovi totalni neki retardi poput Karica koji su zaposlili Stevicinog malog da im radi, on zna te kompjutere.

Ми можемо да се поредимо само са Софијом, Букурештом и крајњи домет: Будимпештом

Са Поњском се не можемо оредити јер је земља многоструко већа од наше и по површини и по броју станивника а сад још имају улогу штита, па се у њу улаже као некада у Југославију. Лондон и Истанбул тек никако не могу да нам буду за узор.

Primetio sam da nema Kneza Milosa uopste.

Ne znam ko jos radi tako neozbiljno, mnogo manjim projektima se pristupa daleko ozbiljnije.

Ovo ili nema veze sa mozgom i cisto je propagandni materijal spucan na brzinu, ili su ovi totalni neki retardi poput Karica koji su zaposlili Stevicinog malog da im radi, on zna te kompjutere.
Ово само служи како би нервирали јавност. Нема никакву употребну вредност.

U svakom slucaju, samo govori sa kojom ozbiljnoscu se pristupa projekti, mrzi ih i rendere da urade kako treeba, malo rotiraju kule, malo im dodaju jos par spratova...

Bukvalno ih zabole, ni sa kakvim trudom nece pristupiti ovde, imaju verovatno neki stari projekat koji ce zbudziti ovde bez ikakvog smisla, sta ih briga za nasledje i kako ce to da izgleda, oni ce pare da uzmu.

I onda jos neko to podrzava.

Izgleda da si u pravu. Nadam se da će finalni projekat biti još za nijansu višlji, i da ćemo konačno prestići 170 m u visinu, mada bih ja da se mene pita išao na 200+ makar kod jedne od tih kula.

Meni su London, Varšava i Istanbul najbolji primeri u Evropi što se tiče kula i miksa stare i nove gradnje. Ako se na neka 3 grada trebamo ugledati to su London, Varšava i Istanbul.

Meni je ostvaranje sna da BG bude grad pun nebodera. Kada sam bio mali crtao sam BG onako kako sam ga zamišljao, sa puno nebodera, i sada se taj moj san iz detinjstva konačno ostvaruje.
Frojd bi sigurno ima vrlo zanimljivo misljenje o ovome 😁

Komentari na hrvatskom Index-u isti kao na Beobuild forumu :ROFLMAO:
Zanimljivo kako su se hrvati redom zabrinuli za srbe da nisu slučajno zaboravili "bombardiranje".

Poslednja izmena:
Aj što podržavaju, nego što otkidaju na to.

Loženje na kulčine u gradu poput Beograda je negde u rangu sa loženjem na Ferarije i Bugatije i šta ti ja znam. Na to samo pajseri i klinčadija mogu da se lože, ostali prerastu.

Dodao bih loženje na ferarija kog si parkirao ispred nelegalne kuće u naselju koje nema kanalizaciju.

Kule su sada jos vise! Ranija visina je bila tacno 135m a sada su po mojoj proceni visoke 156m (dodato je 5 spratova).
Pogledajte prilog 226382

Jedva cekam da pocne gradnja, ima Beograd da izgleda kao London (mix starih zgrada i kula).

Mali savet za sve.. Manite se proslosti i gledajte u buducnost! To je bitnije.
Nisam ni primetio da su rotirali kule. Ako zanemarimo visinu, ovo je kud i kamo bolje.
Sada samo odseći u visini kasarne, i promeniti namenu u neku galeriju / muzej (znam da to neće tako ići, sada gledam samo estetiku)

Pričao sam sa čovekom koji je bio u toj komisiji uradjena su 3 toma a 4 bio skoro spreman i trebala da se spremi za štampu kad je stopirano jer njoj se nije svidelo sto su i kako pobrojani uck teroristi to skuplja prašinu na nekoj polici inace komisija je bila savezna A nije joj bilo u interesu kako bi ona mogla da broji žrtve i manipuliše kako njoj odgovara

Nataša Kandić sprečila Miloševićevu komisiju da popiše civilne žrtve? Odavno nešto smešnije nisam čuo . Ona je tada bila persona non grata koja se nije pitala o bilo čemu.

Vojska i policija su brzo popisali svoje žrtve i objavili knjige sa preciznim podacima, a rad državne komisije za popisivanje civila je sabotirao vrh vlasti a ne neko sa strane (kao i u slučaju mnogih drugih komisija formiranih da nikada ne završe posao). Razlog je i matematičke i političke prirode. Kada su izračunali da je stvarni broj poginulih u bombardovanju manji nego što je to pumpala državna propaganda, em da moraš da računaš sve stradale državljane Srbije bez obzira na etničku pripadnost i ko je ih ubio (NATO bombe, UCK teritoristi ili vojska i policija) brže bolje se odustalo od rabote.

BTW, ne znaš samo ti osobe iz te komisije. Bilo je tu odgovornih koje je država sabotirala da nikada ne završe posao 😉

Ovo nije ni napredak, ovo je nazadovanje koje stvara toliko problema da bi mi trebalo tri sata da sve nabrojim.

Ne, ne treba da ostane kao sto je bilo, ali to kako je bilo se lako uredi da bude kao sto treba. Ovo sto je sada , pitaj Boga kako i kad cemo srediti.

1000020649.jpg

1000020648.jpg

Ovo verovatno jeste loš primer, ali primer koji nema veze sa Generalštabom oko koga su uglavnom veoma široki bulevari...

Ako je ovo istina ona neka se gradi
Делује да је тачно, зграда 1 је почиње где и црвени кров (музеј).

Едит: али и даље је потпуно надреално, боље да преместимо стар генералштаб камен по камен негде друго.

Vrh