Šta je novo?

Generalštab

Ne verujem ni da su kriptodjordjevici cuvali obrenovicke simbole na objektima, uselivsi se u njihov dvor u kome su uzgred i ritualno ubijeni.

Na primer, u Sapcu su srusili Jevremov konak, najvredniju zgradu prve polovine 19. veka

Gospodar_Jevremov_konak.jpg

na stranu ova gvna koja rade ovo sto rade, ali ova druga sa arh su jahale na zutoj sisi od 2001 do neke 2015te, svi poslovi su isli preko njih, a ekipa se nije menjala ko dinosaurusi, 5 generacija uhlebljeno u toj zgradi, tako da ja njih takodje ne bi gledao kao referentne za bilo sta. Ovde je potrebna jedna zestoka depolitizacija svake struke, jer su izgleda svi ogrezli u svojim profesijama. Prvo ko je i kako dosao do profesorskog mesta ili mesta asistenta, a onda i do toga kako su im sluzbene kancelarije sluzile za privatne biroe i radna snaga studenata koji su cesto radili za dzabe jos u vreme dok sam ja studirao.

Tako da iskreno dodje mi da me zabole za sve jer umorio sam se vise i od jednih i od drugih, dodje mi da pozelim da se sve raspadne pa jovo nanovo jer ovo je od silnih botova i podguznih muva sistema ne moze vise da se podnese nebitno dal je pink ekipa ili odvratni fasisti ispred n1.

'Svetska stručna javnost', domaća stručna zakasnela savest... vs. kriminalna fašistička kamarila!
Samo tako, davaj još neku peticiju, pisamce, žalbicu. A ovi ne odgovaraju, kakav brezobrazluk.
:ROFLMAO::ROFLMAO:

'Svetska stručna javnost', domaća stručna zakasnela savest... vs. kriminalna fašistička kamarila!
Samo tako, davaj još neku peticiju, pisamce, žalbicu. A ovi ne odgovaraju, kakav brezobrazluk.
:ROFLMAO::ROFLMAO:
da dopunim...Da se struka pita.

Povraca mi se od svake struke ideoloski, partijski, interesno formatiranih mozgova.

govna pre komunista su zatrla seme celoj kraljevskoj porodici u stilu lenjina prema romanovima pa se o tome ne govori jer etnofiletizam. A mi ovde pricamo o par simbola na zgradama. Ne verujem ni da su kriptodjordjevici cuvali obrenovicke simbole na objektima, uselivsi se u njihov dvor u kome su uzgred i ritualno ubijeni.
Nisu se uselili u zgradu sa koje su bačeni to bi kao arh trebao da znaš. Taj objekat je uklonjen kasnije po petrovom nalogu

Srušili lokaci da se dodvore novoj dinastiji petar prvo tražio to da mu pokažu ispali budale

Eh, to je teorija "dobar je xy, losi su oni oko njega". Cinjenica je da su ga srusili karadjordjevicevci.

Да ли се зна разлог зашто? Зграда је била прелепа.

Milan i Aleksandar Obrenovic su Jevremovi potomci. Ne samo da je bila lepa zgrada vec prvi klavir i jos mnogo prvina, kojima se dice Sapcani, nalazili su se tu.

Тачно, локалци су га срушили. Да ли су то наредили Карађорђевићи, црнорукци или локалци самоиницијативно остаје питање и то би ваљало да истраже историчари. Велика је штета што је то учињено.

Svuda ruse lokalci, ne dolaze iz drugih gradova zbog rusenja nekog objekta. Da li je neko smenjen zbog rusenja ove zgrade?

Evo, nasao sam fotku kako je u vreme Karadjordjevica uredjen plac na kom se nalazio Jevremov konak. Ono iza je zatvor.

Zatvor.jpg

Ako ovo nije osveta bivsoj dinastiji, ne znam sta je.

U tu pricu o nedelu "potpunih idiota" i razocaranom kralju Petru bih mogao poverovati da se tako nesto moglo procitati na primer u predratnoj lokalnoj stampi, u vreme kada su jos bili zivi akteri i kada je medju citaocima jos bilo ljudi koji su se secali tog vremena a novine su izdavali i vlast i opozicija. Ako je to bilo nezgodno pominjati u lokalnoj stampi, i Politika je znala da pise o Sapcu. U svim tim novinama su stampani razni tekstovi na temu starog Sapca ali ja jos nisam nasao tekst gde se pominje Jevremov konak.

Onda moraš da istražuje malo više a najlakše donosti zaključke kako ti sad odgovara
Negde sam davno čitao o konaku gde se pominje želja petra da vidi i njegovo razočaranje sto je srusen.Naici ce vec nesto i o tome a @Igor bi mogo da prebaci u temu stara zdanja u srbiji ili onu o srušenim zgradama ili u Šabcku temu

Evo, nasao sam fotku kako je u vreme Karadjordjevica uredjen plac na kom se nalazio Jevremov konak. Ono iza je zatvor.

Pogledajte prilog 221308

Ako ovo nije osveta bivsoj dinastiji, ne znam sta je.

U tu pricu o nedelu "potpunih idiota" i razocaranom kralju Petru bih mogao poverovati da se tako nesto moglo procitati na primer u predratnoj lokalnoj stampi, u vreme kada su jos bili zivi akteri i kada je medju citaocima jos bilo ljudi koji su se secali tog vremena a novine su izdavali i vlast i opozicija. Ako je to bilo nezgodno pominjati u lokalnoj stampi, i Politika je znala da pise o Sapcu. U svim tim novinama su stampani razni tekstovi na temu starog Sapca ali ja jos nisam nasao tekst gde se pominje Jevremov konak.
Samo da ne bude zabune, fotografija je nastala 50-tih ili 60-tih.

Зграде архитекте Рувидића, данашњи суд и полиција, су данас међу најлепшима у Шапцу, квари их само соц-модернистичка општина између. Али је штета за конаком велика. Шабац је изгубио пуно старих зграда у разним епохама.

Vrh