Barkley":3pjt2a3p je napisao(la):Понекад је боље да прође мало времена да се донесе права одлука, иако ни то није гарант да се неће погрешити. 13 година није превише, али би 26 било и те како.
Свако од нас има различито мишљење о лепоти Генералштаба, али би, по мени, у сваком случају било погрешно рушити их до темеља и градити нешто десето, макар због њихове јединствености и због тога што су сведочанство о једној држави и њеној војсци. Има довољно места у Београду за зграде савременог изгледа.
drum1":2gy6qv74 je napisao(la):наставак:
JohnyBgood":o5ttj1xv je napisao(la):OK ako je ovo zbog lokacije i nekakavih podzemnih hodnika neuputno da se da u privatne svrhe (recimo) hotel zasto to ne rekonstruisu i daju sudu (za koga planiraju zgradu Kn Milosa, sto mi je suludo - graditi nove a rusevine staroga ti stoje) a drugu lepo skupsini grada i njenim sluzbama da se najzad izmarsiraju iz dvora koga treba pretvoriti u muzej. Mozda da bude deo (slike) iz NM uz kolekciju kralja Aleksandra.
Imamo toliko rasute birokratije po gradu, koju treba i kresati i konsolidovati, a te zgrade ili davati za razne javne namene ili lepo prodati pa da se iz toga ova obnova finansira.
Meni su ove zgrade super i svakako zasluzuju da ne nestanu. Pogotovo ne radi zlocinackog bombardovanja.
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/3621 ... liona-evra"Razvojni fond Abu Dabija je spreman da Srbiji odobri najpovoljnije pozajmice, sa kamatom od 0,3 ili 0,4 odsto, i o tome bi uskoro mogao da usledi konkretan sporazum", rekao je Vučć. Posebno je značajno, kako je istakao, što postoje veliki izgledi za ulaganje iz Emirata u obnovu zgrade Generalštaba u centru Beograda koja je oštećena u NATO agresiji 1999. godine.
"Na tom mestu će umesto ruševine i rugla u centru grada biti eksluzivna zgrada, a Srbija će podići spomenik svima koji su stradali u NATO agresiji", naglasio je Vučić.
Homer Jay":cu0iams2 je napisao(la):Ma, sve će šeik da sredi :kafa:
Gollum":dikpmwly je napisao(la):Kakva je grozna zgrada (i ostecena i nekad kao cela) nece mi biti ni najmanje zao da nesto potpuno drugo bude na tom mestu...
Kad je BG ostao bez stare poste, mosta Kralja Aleksandra i silnih divnih predratnih zgrada stradalih sto u 2. svetskom ratu sto zbog komunista, mozemo da se resimo i ove sumorne zgradurine...