taj nacin razmijanja kod nas ne funkcionise i dok se to desi procice jos sto godina. ne slazem se da su cinjenice koje sam naveo irelevantne pre bih rekao da mi sanjarimo umesto da se traze prakticna resenja! ok hoce da zivi h gradu nema socijalne pomoci pa nek se slika!ccc":3ty26ezz je napisao(la):Pa, svi znamo da ima kuća, ali opet, te kuće su PRIVATNO vlasništvo. Ne možemo mi odredjivati nekom gde će da živi (ako je hteo već da se preseli u neki grad) i da li će da se bavi poljoprivredom ili ne. Takodje, još manje možemo konfiskovati nečiju imovinu jer, eto, zvrji prazna. Tako ne funkcionišu moderne države u civilizovanom svetu
A sto se tiče toga kada je to bilo, takodje je irelevantno.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=570360#p570360:3412lkjm je napisao(la):vokimar1975 » Čet Sep 27, 2018 9:13 am[/url]":3412lkjm]taj nacin razmijanja kod nas ne funkcionise i dok se to desi procice jos sto godina. ne slazem se da su cinjenice koje sam naveo irelevantne pre bih rekao da mi sanjarimo umesto da se traze prakticna resenja! ok hoce da zivi h gradu nema socijalne pomoci pa nek se slika!ccc":3412lkjm je napisao(la):Pa, svi znamo da ima kuća, ali opet, te kuće su PRIVATNO vlasništvo. Ne možemo mi odredjivati nekom gde će da živi (ako je hteo već da se preseli u neki grad) i da li će da se bavi poljoprivredom ili ne. Takodje, još manje možemo konfiskovati nečiju imovinu jer, eto, zvrji prazna. Tako ne funkcionišu moderne države u civilizovanom svetu
A sto se tiče toga kada je to bilo, takodje je irelevantno.
taj nacin razmisljanja tipa ne moze nikome da se odredi gde ce ziveti je kod nas i doveo gde nas je doveo. da li je tebi jasno da tako ubijamo razvoj drzave i trpamo sve zivo u gradove eto samo zato sto oni hoce u gradove. ja plediram da se to stopira i da se ljudi usmere i u manje urbane tj ruralne sredine pa ako je potrebno i rigoroznim merama. tvoj stav me podseca na jednog opozicionog politicara koji stalno prica a tome kako cemo ovo i ono samo da postanemo pravna drzava koja postije medjunarodne norme a pritom zaboravlja da dok
mi to ostvarimo mogu da prodefiluju jos dve generacije kroz drzavu. jasno je da je malo onih koji misle kao ja ali ovako se ide pogresnim putem a to ce osetiti neke nove generacije. i jos nesto, mi bi malo vise trebali da pogledamo u nase dvoriste a ne da stalno sponinjemo civilizovane drzave jer za te civilizovane drzave je potreban civilizovan narod a mi smo daleko od toga!
Sent from my iPhone using Tapatalk
jeste ovo off topic ali kao neko ko ima vikendicu sa njivama i sumama van beograda vrlo dobro znam kako sve funkcionise i sta moze a sta ne! nikog ja ovde ne vredjam niti delim vec iznosim svoj stav ako je za neke uvredljiv njihova stvar! cinjenice su tu da budu iznesene!direktor":zu4o66jp je napisao(la):Vokimar1975@
1.ustavno pravo svakog je da izabere gdje ce da zivi
2.ljudi su pobjegli iz hr i bih trazeci da sacuvaju glavu na ramenima ne zato sto su htjeli i dosli u srb medju svoj narod srbe valjda
3.po zakonu o nasledjivanju imovina ne moze ostati bez naslednika krajnji naslednik imovine na svojo teritoriji je drzava srb koja bas i ne vodi racuna o svojoj imovini
4.Recimo vlad apv kupuje seoske kuce i imanja i daje izbjeglicama
5.Vecina ljudi je dosla u gradove ne zato sto im se svidja vec zato sto su imali tu nekog od rodbine ili su morali zbog skolovana djece postojala je veca sansa za zaposlenjem npr .
6.Srb je izgovor za drzavu bez ozbiljnog plana strategije iceg .SVe izbjeglice su stekle drzavljanstvo srb i punopravni su gradjani ove drzave .
7.Nemoj da mjesas pojmove izbjeglica protjerano lice interno raseljeno lice itd .
8.Da je drzavi stalo do sela ona bi stimulisala ne bi pravila probleme kao sto je naveo @markis njegovog prijatelja
9.Te zgrade placa evropa srb daje zemljiste dozvole i prikljucke radene su po konkursu
Ako ti jos nesto nije jasno pitaj nemoj da vrijedjas razvrstavas i djelis ovaj napaceni narod jos vise ...
U vecini srb sela veceg broja stanovnika npr ban novo selo koje na pljucomet od panceva nema ni pola gore navedenog ...
Zapad je superiorna civilizacija kojoj se treba prikloniti i stremiti joj.Voleo bih da vidim da li postoje slični primeri u Rusiji i Kini (osim nekih "showcase" sela).[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=571167#p571167:1mv60xey je napisao(la):direktor » 30 Sep 2018 08:37 pm[/url]":1mv60xey]Ja sam sad u dojce selu koje ima voz na svakih 15 min od od 4 veca grada od toga je jedan u susjednoj drzavi
Da podjsetim nama je problem uskladiti voz do panceva
Selo ima pritom fareme krava fabrike svu potrebnu infrastrukturu bus voz bic staze sportsku salu bazen fud stadion osnovnu skolu pekare apoteke prodavnice hotel kafane sve u fulu i mjesta okolo sve isto to a nalaze se na 10 min lagane voznje bajsom ...
U vecini srb sela veceg broja stanovnika npr ban novo selo koje na pljucomet od panceva nema ni pola gore navedenog ...
Ja prvi ne bi bio u bg kad bi imao voz bg obrenovac ili bg smederevo recimo...
Šta god mi mislili o ustavnom uredjenju SFRJ od 1974, činjenica je da su od tada pa do devedesetih u Vojvodini bile zlatne godine, a takav razvoj i standard gradjana jeste bio posledica široke autonomije. Od Miloševićeve jogurt revolucije i svodjenja te autonomije na običan ukras-sve propada..Nema to nikakve veze sa lokalnim političarima, pošto je poznato da se u ovoj zemlji Beograd pita za sve.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=571182#p571182:2v09a2j8 je napisao(la):Vladivoje » Ned Sep 30, 2018 11:08 pm[/url]":2v09a2j8]Gledam gradove i manja mesta po Vojvodini.
Zaista su mnogo propala u poslednjih 25-30 godina, što dovoljno govori o tamošnjim lokalnim vlastima.
Neki vojvođanski gradovi su sada u gorem stanju od mnogih gradova u centralnoj, južnoj i istočnoj Srbiji.