Šta je novo?

Garaža - SC Pinki

Ускоро креће градња гараже код Народне Скупштине, а кад се заврши ова код Пинкија, радиће се, исто у Земуну, у улици Соње Маринковић (испод постојећег парка), гаража са 300 паркинг места. Све је у припремној фази.
 
Ускоро креће градња гараже код Народне Скупштине, а кад се заврши ова код Пинкија, радиће се, исто у Земуну, у улици Соње Маринковић (испод постојећег парка), гаража са 300 паркинг места. Све је у припремној фази.
"Uskoro" je počelo pre 9 godina: https://www.beograd.rs/lat/do-kraja-godine-pocetak-izgradnje-cetiri-nove-podzemne-garaze/
 
Kako i ona kod hrama nbg u skerlicevoj i ona na krstu ispred bdp itd
 
dji_fly_20230322_151508_285_1679494938339_photo_optimized.jpg
 
Kad kažem "odustalo" mislim na to da još uvek nije ništa konkretno počelo da se radi. Iskreno ne verujem u "pripremne faze" dok ne vidim neko dešavanje na terenu ili makar u nekom planu.
 
Ako me sećanje ne vara, poslednja otvorena garaža pre one u sklopu Kliničkog centra je bila garaža Pionirski park koja je otvorena 2005. godine. Dakle, Beograd je punih 17 godina čekao da dobije sledeću javnu garažu. Ovo je tako malo i nedovoljno da je to strašno... Ako uporedimo garaže koje su izgrađene po npr. Pragu ili čak Ljubljani i uporedimo sa Beogradom, onda je slika još mračnija...
2012. Vojvode Dobrnjca
 
Jedina javna garaza u kojoj je uvek bilo slobodno parking mesto, u koje god doba dana da sam dosao, je ona u Baba Visnjinoj. U Masarikovu u spicu ne idem nikad, kao ni u Mekenzijevu. Taikada snaim naisao da je bila skroz popunjena Vojvode Dobrnjca, ali tamo sam bio samo jednom u spicu i bilo je, sto ne znaci da ce i drugi put biti. Mekenzijeva i Masarikova, da odmah bez cekanja ima slobodno mesto u spicu, teska verovatnoca. Isto i kod Vuka, ali ona je mala, to je razumljivo.

Javnih garaza nema malo, evo navescu kojih se setim, neke cu cak mozda da zaboravim: Vojvode Dobrnjca, Makenzijeva, Masarikova, A. Kostića, Pionirski park, Donji Grad, Kalemegdan, Makedonska, Baba Visnjina, Vukov Spomenik, Viska, Kraljice Natalije, Obilicev Venac, Cetinjska, Sava Centar, Buvljak, Usce, Delta City, Rajiceva, Kuzni tok NBG, Mercator Centar,....I jos neke koje verovatno nisam nabojao, ali to je i dalje malo za ovoliki grad koji ima bar duplo vise stanovnika od onog broja za koji je maksimalno projektovan.
 
Nema ih malo, a glavna poenta novih (barem za mene) je da se uklone parking mesta sa ulica i tako dobijemo ulice gde mogu da se provuku biciklističke staze.

Naravno, to je praktična primena, plus što ulice postaju preglednije i bezbednije bez toliko parkiranih vozila.
 
Jedina javna garaza u kojoj je uvek bilo slobodno parking mesto, u koje god doba dana da sam dosao, je ona u Baba Visnjinoj. U Masarikovu u spicu ne idem nikad,
Masarikova zna da bude često dosta prazna u špicu, kao i ona kod skupštine grada (pionirski park), kad me je god nužda terala da idem kolima u grad tokom špica u Masarikovoj, Zelenom Vencu i na Obilićevom vencu sam uvek nalazio mesto.

Vukov spomenik npr nikad nisam našao slobodno mesto, pogotovo vikendima.
 
Vrh