Šta je novo?

Garaža - SC Pinki

Зато што граде само један подниво. Првобитно су планирали да граде два поднивоа, али су одустали због подземних вода.

Voleo bi da vidim studiju kada planiraju da im se isplati ovako mala garaža.

Па тек би требало да са леве стране ископају темељ за остатак гараже. Очигледно су проценили да им је лакше да праве темељ гараже тако што праве део по део.

Како је "ишло" када су званично отворили радове, оградили простор и поставили таблу па до рецимо половине фебруара, ово у последња два месеца је заправо брзо.

pa umesto ove garaze bolje i jeftinije bi bilo da su ostavili plato kao parking i stavili jednu montaznu i ukrasili je panelima, majko moja na sta mi bacamo pare. ovde ce na kraju biti manje parking mesta nego sto moze biti

0161DC50-EA40-4EFC-8CA0-FE7719442F4B.jpeg
DC6907A3-D4D2-45D8-B3C3-B9330B39A9B4.jpeg

pa umesto ove garaze bolje i jeftinije bi bilo da su ostavili plato kao parking i stavili jednu montaznu i ukrasili je panelima, majko moja na sta mi bacamo pare. ovde ce na kraju biti manje parking mesta nego sto moze biti
Pa poenta je da plato ne bude iskorišćen za parking, već da mu bude vraćena prvobitna namena - plato.

Тек сад контам да гаража неће ићи скроз до Немањине, а не видим разлог зашто. Гледајући ове аутомобиле са слике реко бих да се ту изгубило пар десетина паркинг места.

Тек сад контам да гаража неће ићи скроз до Немањине, а не видим разлог зашто. Гледајући ове аутомобиле са слике реко бих да се ту изгубило пар десетина паркинг места.
po meni je ceo projekat promasen, moglo je to mnogo bolje a i dublje.

po meni je ceo projekat promasen, moglo je to mnogo bolje a i dublje.
Не пратиш на часу, планирана је била подземна гаража у два нивоа са близу 300 паркинг места, али због подземних вода морало се одустати. Још на почетку је ово објављено на форуму.

Aj recimo da je skupo (ekonomski manje isplativo) da se kopa dublje.

Onda je rešenje ovakva garaža ispod svakog većeg parka. I dalje ne mogu da prežalim što se odustalo od gradnje garaže kod okretnice 88.

Praktično i ispod Magistarskog i Velikog trga se isto može napraviti garaža.
@Астродуле и ти не пратиш на часу, градиће се гаража у Земуну испод парка код окретнице 88,82,611,... о томе сам већ писао и поставио вест на теми о паркинзима, гаражама,...

Možda grešim, ali po armaturi koja viri i gredama koje spajaju stubove, a vire još više ka Nemanjinoj, rekao bih da će se nastaviti, samo rade u fazama, verovatno zbog koordinacije i rasporeda na gradilištu.

Garaža će se prostirati još u levo, otprlike do linije gde je na prethodnoj slici beli kontejner kancelarija, sem jednog malog, još više u levo isturenog dela sa stepenicama, na ćošku prema školi Svetozar Miletić. A to je zato što je ovaj prostor ustvari oblika trapeza, a ne kvadrata. Kopaju je i rade u delovima da bi što duže imali manipulativni prostor za kontejnere, mašine, kose rampe i stovarište materjala bez potrebe da zauzimaju trotoar uz ulicu.

Pratim ja Gago sve to, ali više ne mogu da ispratim šta je obećano, a šta je u zvaničnim planovima. Iskreno, dok ne vidim bagere, ne verujem nijednom planu.

Koliko god da najave i naprave planove, potrebno je duplo više da bi sklonili kola sa trotoara. I tek tada će svi videti koliko je Zemun lep, ali i zapušten i koliko bi se fasada i kuća moralo srediti.

Јутрос су на градилишту случајно пресекли кабл за струју, па су околне зграде остале без струје.

Vrh