Šta je novo?

Forumski kviz

sve države imaju samo crvenu i belu na zastavi, s tim što sam ja mislio da je trik kod pitanja to što sve imaju manje zasićenu verziju crvene, za razliku od recimo Kanade koja takođe ima samo crvenu i belu, ali osvetljeniju crvenu :)

имају само две штрафте, црвено и белу. Канада, Перу и Аустрија имају три штрафте, Јапан има црвену тачку на белој позадини

питај питање

• Sviđa mi se
Reagovanja: Mel
Ko je najbolji drug lesli eldridža i kako se zove devojka zaljubljena u njega (u leslija, ne u druga)?

Pošto nema odgovora da olakšam pitanje: simpatični brka koji peva, Chris Hlaldfield, je iz koje države?

Мислим да је из Канаде. Иначе га пратим на Х-у али кад сам видео питање блокиро ми мозак, слика ту у глави али имена ниђе.

Mislim da mu je zanimanje prilicno jasno posto pise u pitanju da peva pesmu udaljen 400 km od zemljine povrsine 🤣

I ja cenim da je Kanadjanin, Amerikanac bi bio suvise ocigledan odgovor, a i deluje kao vrlo pristojan i obrazovan covek.

Ali eto, posto je vec dat odgovor Kanadjanin, ja cu reci Englez.

Ај да се вратимо на Географију.
Навести три Европске државе којима су главни градови на континетну, а највиши врхови ван континета, тј на острвима?
бонус питање, који од тих врхова је најудаљенији од главног града своје државе?

Za Spaniju znam da je na Tenerifama najvisi vrh, a ti bi onda bio i odgovor na bonus pitanje.

mozda Danska i Holandija?

Španija, Velika Britanija i možda Portugal? A koji je najdalji ne znam, možda britanski?

Заборављаш да главни град Британије није на континенту. Остале две да, највиши врх Шпаније је Теиде на Тенерифама (Канарска острва) а Португалије Пико на Азорским острвима. Е сад трећу је у "рубрици можда" поменуо Оливер. И управо та држава има најудаљеније главни град и највиши врх. Ко се од вас двојице први јави са одговором која је од те две државе поставља следећи питање.

едит: мада сам размишљам могуће и да обе ове државе спадају у ту категорију, ал један врх је даље од континента.

Заборављаш да главни град Британије није на континенту. Остале две да, највиши врх Шпаније је Теиде на Тенерифама (Канарска острва) а Португалије Пико на Азорским острвима. Е сад трећу је у "рубрици можда" поменуо Оливер. И управо та држава има најудаљеније главни град и највиши врх. Ко се од вас двојице први јави са одговором која је од те две државе поставља следећи питање.

едит: мада сам размишљам могуће и да обе ове државе спадају у ту категорију, ал један врх је даље од континента.
Onda Holandija, negde u okeanu.

Холанија је тачан одовор, највиши врх је на оствру Саба на Карибима, не знам како би га на српском написао, на енглеском је "Mount Scenery".
Данска има највиш врх на Гренланду, мада у некој игрици с којом се замлаћујем пише да је највиши неки врх Молехој на самом континету па.....
Мислим да @NedeljkovicOliver треба да постави следећи питање.

@GOJE мислим да си закаснио, мада је тачан оговор.

Poslednja izmena:
Ако ћемо по правилима да нема гуглања, значило би да можемо на клик-два да дознамо, но ваљда нећемо. :)

Да није Нокијево питање шта више зрачи - банана или рендген? Или је то било прво питање...

Vrh