Šta je novo?

Forumski kviz

Ако ћемо по правилима да нема гуглања, значило би да можемо на клик-два да дознамо, но ваљда нећемо. :)

Да није Нокијево питање шта више зрачи - банана или рендген? Или је то било прво питање...
Noki je postavio prvo pitanje. A i nije to.

Заборављаш да главни град Британије није на континенту. Остале две да, највиши врх Шпаније је Теиде на Тенерифама (Канарска острва) а Португалије Пико на Азорским острвима. Е сад трећу је у "рубрици можда" поменуо Оливер. И управо та држава има најудаљеније главни град и највиши врх. Ко се од вас двојице први јави са одговором која је од те две државе поставља следећи питање.

едит: мада сам размишљам могуће и да обе ове државе спадају у ту категорију, ал један врх је даље од континента.
Au koji blam za VB. Zaboravićemo da sam bilo šta napisao 😄 Mada negde mi je ostalo da najviši vrh nije na "ostrvu" nego na nekom drugom.

С обзиром на распрострањеност Уједињеног Краљевства није ни чудо. Морао са гуглам, пошто то није питање и највиши врх је Планина Нада (Mount Hope) ни мање ни више него на Антарктичкој територији. Мислим да се термин Велика Британија користи само за ово једно острво где су Енглеска, Велс и Шкотска.

Велика Британија је само острво. пун назив државе је Ујединњено Краљевство Велике Британије и Северне Ирске. иначе, територије на Антарктику, формално правно, не припадају никоме и као такве се не могу сматрати сувереним деловима држава

U kom gradu se nalazi Beogradsko pozorište na Beogradskom trgu?
Evo odgovora, posto niko nije mogao da se seti.

A evo i lakseg pitanja.

Ko je na slici?
Untitled.jpg

Bivsi decko od Demi Mur, a sadasnji od Mile Kunis. Eston Kucer.

Sta se desilo u narednoj sekundi (ili delicima sekunde) nakon ovog kadra?

Capture.JPG

Vrh