Šta je novo?

Forumski kviz

Paja Jovanović, oslikao ikonostas u PA, crkva sa dva tornja a vrv i u Krušedolu nešto tako. Msm da je bio Pančevac

Па, то је тачкицама прикривен надимак значајне историјске личности, која на слаб начин повезује Крушедол и Вокса (а није Патрик).
Ne znam za nadimak, posalji na pp.

Овај мој је живео и радио неко време у Крушедолу, а има јако слабу везу с Панчевом. Није Данков одговор?

Znacajne stvari su mu se desile u oba mesta. Ne stvari poput bio je jednom i ofarbao nesto.

Osim ako ne verujete u zivot posle smrti, nijedne od te dve stvari nije (bio) svestan.

Ova tema bi trebala da bude kviz, a ne nagadjanja :) To bi bilo kao kad bih ja pitao kako je @Noki pravo ime, jel Novica, Novak, Nikodije, Nikodim, ili se preziva Novakovic, koja je slicnost Nokija s Novakom Djokovicem, zasto se on ne zove Nole na forumu nego Noki... i tako dalje. Tako da, probali smo s Bekijem i nije moglo (zatvoren covek), tako da, sta se sad to pokusava s Voxom? :) Jel ima nekih slicnosti s imenom Vojislav / Vojin / Vojimir, ili je ljubitelj VOX brenda :)

Pa kviz je. Deo sa Voxom je samo sprdnja, misli se na Pancevo. Vox je bio na temi, a u isto vreme se pricalo o manastiru Krusedol.

Ne trazi se Voxov broj patika nego odgovor na pitanje ko je umro u Pancevu, a sahranjen je u manastiru Krusedol?

Šta povezuje Vox-a i manastir Krušedol?
Odgovor je da ih vezuje osoba x koja je umrla u Pancevu (mestu odakle je Vox), a sahranjena je u manastiru Krusedol.

Evo vam jos tragova da se ne mlatimo beskonacno

1000003496.jpg

Не помаже слика текста с горња поста Бекијева, нит' сазнања, нит' нагађања.

Знамо да је био војвода (мада дефинитивно не као војни званични чин), и умро кад је Милетић био млад, дакле средином 19. века. Ја се предајем.

Povezan je i sa mnom jer je rodjen na Baniji, isto kao moji roditelji 😁 E, sad ako ne znate...🤣

Одговор није комплетан, ако не погодите и моју личност са слабијом везом, која је као избеглица из пашалука, дошла у Крушедол, а касније (када је била у могућности) је постала један од већих ктитора цркве с два торња у Панчеву.

Ciju istoriju dobro znas? Znas li makar nabrojati sve drzave Konfederacije iz 1861.? :)

Iskreno druže ne znam sve...

Ali me je za ovo pitanje jer sam odrastao na američkoj kulturi, iskreno sramota. 🙂

Al znam da nabrojim svih 50 sadašnjih Americkih država... Znam koja država van SAD glasa na unutaratranačkim izborima, tj. njeni građani, a ne mogu na izboru predsednika... Znam odakle potiču izrazi Džerimanderisanje ili Bostonska čajnka 😄

Znam koja držva (state) jedina ima evropsko pravo (evropsko kontinentalnu pravnu tradiciju) a ne anngloameričku... ta ista država se u unutrašnjem uređenju jedina ne deli na counties nego na parishes...

Znam za nacionalne parkove kao što su Jelostoun i Josemit i sekvoje... i koja je najkišovitija state u SAD 😆

Al ajde kad si već kod konfederacije, dakle jug...

Misisipi, Luizijana, Alabama, Teksas, Južna i Severna Karolina, Florida, Džordžija, Virdžinija, Kentaki, Tenesi, Misuri, Oklahoma... Eto recimo te bih nabrojao...

Znam i zastavu i kontraverze oko iste, koje i danas postoje. Sme li se javno isticati ili ne...

Obožavam americku kulturu i sve su zasrali naprednjaci i socijalisti, još 90tih da ih danas mrzimo, većinom, ovoliko...

Evo vam jos tragova da se ne mlatimo beskonacno

Pogledajte prilog 188030

Da nije Stevan Šupljikac?

Misisipi, Luizijana, Alabama, Teksas, Južna i Severna Karolina, Florida, Džordžija, Virdžinija, Kentaki, Tenesi, Misuri, Oklahoma... Eto recimo te bih nabrojao...

Čini mi se da ih je bilo 11 tako da to su te samo što su Kentaki i Oklahoma viška jer je Kentaki ostao u Uniji kao robovlasnička država, a Oklahoma je u tom trenutku bila teritorija i tek kasnije je postala država.

Voks je pričao da je imao profesorku istorije koja je umela na zamiljiv način da predoči domaću tradiciju, ja nažalost nisam... Naša bi uglavnom zbrzala domaću istoriju i išla na stranu... ali i tu stranu nije uspevala najbolje da približi...

A ko je približio Američku? Profesori engleskog, kupovali smo i časopise, cele godine svaki mesec po jedan časopis rađen u Americi za srednjoškolce na engleskom... To + filmovi + prve CD enciklopedije + muzika, odvode nas u Americki kutak, britansku čitaonicu... Zaboravio sam već gde smo se sve učlanjivali... ej u bioskop nas samoinicijativno vodili profesori engleskog... Bukvalno entuzijazam ih vodio da nam pruže maksimum...

I prirodno, oni su odradili bolji posao...

Čini mi se da ih je bilo 11 tako da to su te samo što su Kentaki i Oklahoma viška jer je Kentaki ostao u Uniji kao robovlasnička država, a Oklahoma je u tom trenutku bila teritorija i tek kasnije je postala država.

+ Arkanzas. Da, sad sam pogledao, Kentaki je u uniji kao robovlasnička, a Oklahoma još nije formirana i izvan je...

Книћанин.
Карађорђе.

Poslednja izmena:
Ova tema bi trebala da bude kviz, a ne nagadjanja :) To bi bilo kao kad bih ja pitao kako je @Noki pravo ime, jel Novica, Novak, Nikodije, Nikodim, ili se preziva Novakovic, koja je slicnost Nokija s Novakom Djokovicem, zasto se on ne zove Nole na forumu nego Noki... i tako dalje. Tako da, probali smo s Bekijem i nije moglo (zatvoren covek),

Beki ti je 'tvrda publika' ...jako zatvoren, teško ćeš ga impresionirati... prava škorpija 😊 nema vodoliju u podznaku kao ja 😁 ja sam blesav zbog vodolije...

Hteo sam da stavim Novak ali je bilo zauzeto. To mi je dugogodišnji nick sa sada zatvorenog pravnog foruma gde sam bio 3ći po broju postova 😆 Kud ću šta ću, došao sam ovde...

To je bio forum gde smo išli i na svadbe jedni drugima, a ne samo forumska okupljanja... Toliko smo dobri bili i bilo je dosta i devojaka. 🙂 ti bi se tu bolje i uklopio...

A pravo ime mi je Mihajlo. To sam već bio rekao. 🙂

Kanada je podeljena na administrativne jedinice sa dva nivoa nadležnosti. Kako se zovu ta dva nivoa i koliko je kojih?

Kad kažem nivo mislim na ono što su republike ili savezne države unutar federacija. Dakle kako se to zove u Kanadi i koliko ih ima?

провинције и територије. првих има 10, других 3

ево једно право форумско питање: када и где је био први званични Беобилд окуп?

Vrh