Šta je novo?

Forumski kviz

Ako sam dobro razumeo, nije želio al ipak počiva u Srbiji? Što mu nisu uslišili želju onda?

Hehe.. jasno da 😄 nisam iskreno ni znao gde je Krušedol sem da je negde u (današnjoj) Srbiji ☺️ mada i tu nisam bio 100% pomislio sam prvo da nije Makedonija... Krušedol...

I tako 😁

Во Македонија е Крушево.

Роден град на Проеските.

Нека ме исправи неко ако сам се налупетао. ;)

Predrag Matvejević je govorio da je kod svih tih gradova Kruševac, Kruševo, verovatno onda i Krušedol...

Da je osnova u reči kruh... Ne znam koliko je bio u pravu... Bilo mi je malo čudno jer je sve na ovoj istočnoj strani...

Ali šteta što taj Hrvat nema ulicu u Beogradu. On je otvoreno, javno govorio na HRTu da su Srbi braća i da govorimo istim jezikom u vreme kad to nije bilo ni najmanje popularno da se izgovori u Zagrebu...

Hehe.. jasno da 😄 nisam iskreno ni znao gde je Krušedol sem da je negde u (današnjoj) Srbiji ☺️ mada i tu nisam bio 100% pomislio sam prvo da nije Makedonija... Krušedol...

I tako 😁
Pa blizu ti je kad ides za NS, taman da posetis Milana.

Изворно Предраг (Всеволода) Матеевич, отац му је био Рус, а Предраг члан Комунистичке Партије Италије.

@Beki Posetiću 🙂 Frušku goru.. ima čak i gradski bus 64 do samog podnožja, Bukovca... i odatle možeš peške po nekoj od staza pa čak i do manastira ako treba... dođe kao fizički malo zahtevnija avantura... 🙂

Изворно Предраг (Всеволода) Матејевич, отац му је био Рус, а Предраг члан Комунистичке Партије Италије.

Da, između ostalog. Levičar u duši svakako.

Osnovno se javlja Vojvodina koja ih povezuje, al siguran sam da nisi na to mislio...

Možda je kršten tamo 🙂

Jes', bas znam gde je krsten 🤣

Tacno, povezuje ih Vojvodina i jedan grad u Vojvodini, taj grad je prvi trag ka konacnom resenju.

Pančevo? Al to je samo prvi trag ka konačnom rešenju...

Jeste Pančevo.

Ako pročitamo biografiju jedne istorijske ličnosti, videćemo da su se značajne stvari po istu dogodile u Pančevu i u manastiru Krušedol.

Ne mora ni ime ličnosti, može i šta je radio u Pančevu, a šta u Krušedolu.

Možda je i Uroš Predić sahranjen u tom manastiru, a po njemu je nazvana gimnazija u koju je Vox išao.

Možda glavni iguman manastira ako se to tako zove i Vox idu u istu teretanu?
Nije Predić sahranjen tamo.

Ovo za teretanu je tačno, ali ne traži se to.

Ne znam domaću istoriju toliko detaljno 🙂 ništa.. prepuštam nagađanja ili znanje drugima 🙂 ja ću svoju šansu pričekati 😈

Сетио сам се ко је, али сам потврду потражио на гуглету, па нећу објавити. Али, морам признати да је веза ипак мало танка.

Пази сад, да ".а...о..." повезује Вокса и Крушедол, меееслим...

Па, то је тачкицама прикривен надимак значајне историјске личности, која на слаб начин повезује Крушедол и Вокса (а није Патрик).

Vrh