Ciju istoriju dobro znas? Znas li makar nabrojati sve drzave Konfederacije iz 1861.?
Iskreno druže ne znam sve...
Ali me je za ovo pitanje jer sam odrastao na američkoj kulturi,
iskreno sramota.
Al znam da nabrojim svih 50 sadašnjih Americkih država... Znam koja država van SAD glasa na unutaratranačkim izborima, tj. njeni građani, a ne mogu na izboru predsednika... Znam odakle potiču izrazi Džerimanderisanje ili Bostonska čajnka
Znam koja držva (state) jedina ima evropsko pravo (evropsko kontinentalnu pravnu tradiciju) a ne anngloameričku... ta ista država se u unutrašnjem uređenju jedina ne deli na counties nego na parishes...
Znam za nacionalne parkove kao što su Jelostoun i Josemit i sekvoje... i koja je najkišovitija state u SAD
Al ajde kad si već kod konfederacije, dakle jug...
Misisipi, Luizijana, Alabama, Teksas, Južna i Severna Karolina, Florida, Džordžija, Virdžinija, Kentaki, Tenesi, Misuri, Oklahoma... Eto recimo te bih nabrojao...
Znam i zastavu i kontraverze oko iste, koje i danas postoje. Sme li se javno isticati ili ne...
Obožavam americku kulturu i sve su zasrali naprednjaci i socijalisti, još 90tih da ih danas mrzimo, većinom, ovoliko...