Šta je novo?

Forumski kviz

Vox nisam toliko mator nego sam rano počeo da se interesujem sa kompjutere i tehniku a kasnije astronomiju.

Danko nisu u pitanju astrografske karte ali dobar pokušaj.

Mala pomoć u pitanju je rekao bih nešto specifično za to vreme a da bi se lakše videlo poželjno ali ne i obavezno je bilo koristiti staklo.

I imamo ponednika a to je GOJE.

Da štampane su 3D slike.

То ми је једна од највећих животних фрустрација. Никад нисам успео да провалим те 3Д слике, ма колико буљио у њих.

Надам се да је Ноки сазнао понешто о Игору.

Ко је "моја" значајна историјска личност од синоћ? Тзв. слаба веза Крушедола и Вокса.

Од друге половине 80-их сам редовно, још као основац, куповао Галаксију ал тотално сам заборавио на те 3Д слике. Можда због тога што и ја скоро никад нисам видео ту дубину у слици. Иначе мом колеги је на прегледу очију званично констатовано да има "моно вид". Види све нормално али како су му рекли једино што не може да види због тог моно вида су те 3Д слике али и 3Д филмове у биоскопу и на 3Д телевизорима. Први пут сам тад чуо да постоји и то.

Nema stereo vid. Ako to nema onda ne može da oceni udaljenost nekog objekta.

Ja na Išihara testu pogodim samo prvi broj, ostalih 11 ne mogu da vidim, mada ovako lepo razlikujem boje, ili mislim da ih razlikujem.. :cool:

Pa Vokse @Vox91 onda verovatno misliš da razlikuješ. 🧐 ja vidim sve brojeve i kod najfinije nijanse.

1707095030098.png

Recimo ovaj je osrednje težak... Ovde stvarno ne vidiš broj?

Кад нема Вожда, узимам слободу да поставим ново питање:

Како су се звала четворица дахија?

Ko je poznati vojskovodja s slike, za vreme vladavine Sulejmana Velicanstvenog, slicna je tematika vezana za prethodno pitanje :)
20240205_204053.jpg

Не верујем ни да је Рустем паша, ни Паргали Ибрахим паша, већ да мора бити Соколу Мехмед паша.

Sokolu... blizu si ali nije. :) Jedan detalj na slici, tj.boja odlucuje njegov poznati nadimak :)

Vrh