Šta je novo?

Forumski kviz

Да није у питању ћера од творца по којој је касније и бренд добио име, тј Мерцедес.
едит: пошто кажеш да је "au contraire...".

Онда тата Дајмлер.
едит: избркао сам мало родбинске везе изгледа

Јесте, Фрау Бенц, одвезла се из Манхајма код пријатељице у оближњи Пфорцхајм (без возачке дозволе).

Poslednja izmena:
Само не контам ко је постигао згодитак, ја сам опалио по стативи а не видим ни да је Гоје поентирао, или можда не капирам Францезиш (и не капирам)

Како се у уговорном праву назива непредвиђена ситуација током које роба (која је предмет купопродаје) може да буде оштећена, изгубљена или уништена? То би се могло десити у времену које протекне у транспорту, након отпреме од продавца, а пре пријема код купца.

Сад видим да сам можда пожурио с питањем, прејудициравши да сам на реду... Ако нисам, праштајте.

Ма ти си вероватно на реду, него ја некад слабије капирам. Ја свакако нисам.

Само не контам ко је постигао згодитак, ја сам опалио по стативи а не видим ни да је Гоје поентирао, или можда не капирам Францезиш (и не капирам)
Ти јеси наместио на пенал, ал` мислим да је он са овим "снајка" поентирао :)

Само још разјашњење да не гуглам, јел у питању снајка или жена, то ме збунило.

Женче, море. Ако и не прихватимо термин "снајка" за жену - мада је за мене, лично, одувек лако прихватљив и пријемчив - поменут је у горњој поруци изумитељев татко, а онда би изумитељева жена свакако била његова снајка :)

Како се у уговорном праву назива непредвиђена ситуација током које роба (која је предмет купопродаје) може да буде оштећена, изгубљена или уништена? То би се могло десити у времену које протекне у транспорту, након отпреме од продавца, а пре пријема код купца.
Da nije možda force majeure?

Сад видим да сам можда пожурио с питањем, прејудициравши да сам на реду... Ако нисам, праштајте.
Transportni rizik

Јесте ризик, и углавном се односи на транспорт, али има специфичан и симпатичан назив.

Ризик с....... п.......

Дарт је знао, и стекао право на следећи задатак.

Beograd je prvu liniju javnog prevoza dobio 1892 godine, a koje godine je uvedena prva autobuska linija?

Vrh