Šta je novo?

Forumski kviz

Meni je najjace kod mene na selu sto su uveli sad imena ulica i zovu se -Strahinjica Bana, Ruzveltova, Krunska, Klare Cetkin, Aberdareva... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: Neki sokak, nema ni asfalt, ne znam ni da li tu neko zivi i zove se Aberdareva :ROFLMAO: A isto spada pod Beograd i dupliramo ulice tj. dobro je ako je samo duplirana. A tolika cveca, drveca... po kome se mogu nazvati ulice.

Evo je Ruzveltova :ROFLMAO:

Capture.PNG

Kako se zove ovaj svetski poznati objekat, koji turisti cesto posecuju?
20231104_175915.jpg

Slabo su tad menjali imena ulica, a i ovo je bilo lako prevodivo. Važio je i austro-ugarski novac dugo u SHS, i krivični zakonik, građanski zakonik...

@TheGray
A kakav je obično bahnhof...?
Vrlo brzo krenulo je pešačenje okupacione valute i markiranje onda je pušten dinar u odnosu.1din= 4 krune pa su hrv smatrali da su ih srbi pobednici opljačkali tzv dinarsko krunske novčanice a bilo je više pravnih područja u kshs

Šta je inspirisalo Mešu Selimovića da napiše svoje najznačajnije delo?

Opa, ovde se i čitalo nešto.. :LOL: Da, precizno rečeno - streljanje brata, koji je kao partizanski oficir uzeo nameštaj iz "narodnog" magacina da bi opremio svoj stan..osećaj krivice jer nije mogao da mu pomogne.

Lepo, Beki, biće nešto od tebe kad porasteš.. 😉 Teraj dalje.

U kojoj zgradi u Beogradu su ziveli i Laza Lazarevic i Petar Kocic?

Kocica pamtim po velikoj netrpeljivosti u Sarajevu s lokalnim pokatolicenjacima. Ozbiljan trn u oku im je bio, kad god sam citao njegovu biografiju.
Sto se tice stanovanja u Bg, ajd da nagadjam... Negde oko zelenog venca ili na dorcolu?

Pretpostavljam da su obojica završili u Lazi 😀.
Tj Laza je bio direktor, a za Kočića nisam siguran

Poslednja izmena:
Slobodana Penezica-Krcuna?
Sarajevska?

Poslednja izmena:
Vrh