Šta je novo?

Forumski kviz

alo vratite se na Dzonija. Daj neko ako zna jos ove 3/4. :)))

Nisam ni video pitanje, valjda je Dule editovao post naknadno.

Glumi Dzunior Soprano i u Kumu 2, ne znam kako se zove glumac, ali nije Dzoni :D

Aha, ne mora ni ime glumca. Dzunior Soprano je u Sopranovima, a ako je Vradovic pogodio cetvrtinu, onda se zove Dzoni u Kumu?

ja mislim da jeste u kumu su ga tako zvali ...ali ne ime glumca to nema sanse.

Posto sam svejedno ja pogodio prethodno pitanje, koliko poena je postigao Zdenko Babic 10.10.1985. u Kupu Koraca?

Шта би са непостављањем бумерских питања?

150 i nešto, beše.

Mnogo su mi gadna ta rekord breaking iživljavanja na nejači Žućko-Dražen-pa ovaj... inače, jaka mustra od igrača.

154
(касно видео прошлу поруку)

144, ali mislim da je fer da ti se prizna odgovor.

Zadar je te sezone imao odlican tim i cak osvojio prvenstvo Jugoslavije. Igrali su Kup Koraca i prvu utakmicu su dobili preko 80 razlike pa su u revansu mogli malo da se opuste.

Drazen je nekoliko dana pre te utakmice ubacio Olimpiji preko 100 koseva, sto je razljutilo igrace Zadra jer je Olimpija igrala sa juniorima i smatrali su da je to cisto izivljavanje i odlucili su da mu se osvete i obore taj rekord.

Medjutim, niko od najboljih igraca Zadra nije hteo da on bude taj koji ce da proba da obori rekord, redom su svi odbijali dok nisu dosli do tada mladog i talentovanog Babica koji je pristao i odigrao neverovatnu utakmicu gde je postigao 144 poena. Jeste ceo tim radio na tome da on obori rekord, ali je on odigrao neverovatno i skoro sve sto je sutnuo je pogodio.

Хвала. Карма је то: после тога, Дражен и Цибона, иако убедљиво најјачи тим у Европи те и наредне сезоне, више никад нису били прваци Југославије. Влади Ђуровићу се смеши брк.

Ево и питања: Ко је први возио аутомобил између два града, 1888. године?

Не мора име, може и описан одговор.

Хвала. Карма је то: после тога, Дражен и Цибона, иако убедљиво најјачи тим у Европи те и наредне сезоне, више никад нису били прваци Југославије. Влади Ђуровићу се смеши брк.
Lik je malo bio klošar, malo više, nek su mu oborili rekord 😂

ali se nekoliko dana pred susret, posle propusta generalnog sekretara Olimpije Radovana Lorbeka koji je zakasnio sa podnošenjem zahteva za dobijanje licenci igrača prvog tima, saznalo da će Slovenci na meču nastupiti sa kadetima i juniorima, pa im je “potop” bio neizbežan. Cibona je slavila sa neverovatnih 158:77, ali da meč ne bude nezanimljiv pobrinuo se Dražen Petrović
Dražen je kada je saznao snagu protivnika došao na ideju da predloži tadašnjem treneru Cibone Željku Pavličeviću da pokuša da obori rekord po broju postignutih poena jednog igrača u prvenstvu Jugoslavije, koji je od 1962. godine sa 74 poena držao Radivoj “Žućko” Korać. Pošto trener nije imao ništa protiv da Petrović napadne rekord Koraća, osmišljena je taktika po kojoj će Dražen završavati skoro sve napade Cibone i tako pokušati da obori rekord, ali i pruži zabavu publici u rezultatski neinteresantnom susretu.

Vrh