Šta je novo?

Forumski kviz

Тазбина ми признаје само "моче", па жена кад направи, ја поједем око 12, иако сам практично Бекијевих димензија. Колега Панчевац (твоје годиште) ми је пренео за "кришке". "Пофезне" је германизам ваљда, па самим тим присутан и у Панчеву.

Ипак, омиљен израз мора бити "рутавци".

Не мораш да питаш, ево одговорићу сам. Кад је поменуо 190/87, баш сам се пецнуо јер сам годинама имао исте бројке. Интересантно (да не кажем шокантно) је да су се обе промениле, и то у прилично неочекиваном смеру за мене у овим годинама. Сад сам на 191/84, и поред тога што изедем 12 рутаваца ко од шале.

За мене су то увек биле само прженице и то само један од два присутна акцента те речи. Никад нисам знао да пишем и одређујем те акценте па их ни сад нећу писати, али кад чујем и те како их разликујем. Ево и сад их изговарам и овај први је тај, најбољи, а овај други акценат ништа не ваља :) .

@GOJE Kako su se promenile? Ugojio si se, ali si i malo kraći sada? 😄

E sad napravi dvostruku konotaciju od ovoga, pa kad se "primim" kao mlad majmum bukvalno mi daj korpu 😊

Tako se to radi... 😊

Elem, ja sam Bekija zamišljao da je nižeg rasta... Nekako mi je više delovao tako... Kao neki onako maleni zvrk, blago iritantan a želi da se nametne da bude u centru pažnje, stalno izvodi neke besne gliste 😄

I onda sam se baš iznenadio kao 190 😮 ne može idealnije za jednog muškarca...

Nemam ideju za pitanje. Tj. imam al neko je na redu, nisam ni ispratio ko, neću da se guram preko reda 🙂

Изедитовао сам претходни пост, па ћеш тамо наћи сочнијих детаља (па се ти питај како је то могуће)

Ајде онда колега Парадокс да пропитује мало, кад неће Ноки.

Pa eto svi lepo starite... svima rastu centimetri... svaka vam čast!

Кад коса оседи, човек више вреди,
Кад је снег на крову, ватра је у кући,
Зато мала само љуби, ништа не шапући.

Ајде онда једно филмско питање.
ime_slike_nije_ime_filma_hehe.jpg

Из ког је ово филма, и ко је главни глумац?

Не мораш да питаш, ево одговорићу сам. Кад је поменуо 190/87, баш сам се пецнуо јер сам годинама имао исте бројке. Интересантно (да не кажем шокантно) је да су се обе промениле, и то у прилично неочекиваном смеру за мене у овим годинама. Сад сам на 191/84, и поред тога што изедем 12 рутаваца ко од шале.
Mozda si se ispravio, mozda neka joga, istezanje...? Imam osecaj da sam visi otkad malo to primenjujem, ljudi mi isto to govore, mada nisam se merio skoro da proverim.

Iako nisi stvarno porastao, mozda si popravio drzanje, ili kako se vec kaze, pa ispadnes visi kad se meris.

Inace, najbolje sam se osecao sa 190/78 pre pet godina. Tad sam bio celodnevno aktivan kao Noki, sad se zauzela direktorska fotelja 🤣 Svi kazu da je to premrsavo, zene da im se ne svidja, ali ja sam lebdeo prosto i osecao se sjajno.

A onda kada nabacis kilazu, onda im smeta stomacic. Ne mozes im nikad udovoljiti 😤

Све си у праву Беки. Исправио се, радио вежбе за кичму, и ето. Једино та неестетика мршавости...

Poslednja izmena:
Pa eto svi lepo starite... svima rastu centimetri... svaka vam čast!

Samo ne rastu vise tamo gde najvise treba...😅😅
Salu na stranu, usubotu bejah s ekipom iz skole, svi 40+, kaze drugar da ce da radi kosu, ocelavio malo.. usluga je samo soma evra i ne mora da se ide u Tursku :) jednom zajednickom drugaru su odlicno uradili, tako da ima preporuku

Pogledajte prilog 188559

Пошто сам очигледно завукао тешко питање ево три помоћи:
- у питању је СФ филм, што је очигледно из слике тако да и није нека помоћ :)
- Дозвољено је Гуглање, нисам сигуран ни ово да је нека помоћ
-У питању је копродукција две држава а ниједна од њих није САД.

То је било за славу. Код Парадокса су прерогативи.

Пошто ми је досадно пишем још помоћи:

Даћу пет тврдњи од којих су четири тачне а једна нетачна, а само једна од ових тачних је значајна помоћ. Све тврдње су везане за земље продукције филма из питања:

1. Једна од њих није Немачка а друга није Енглеска.
2. једна није Бугарска а друга није Финска.
3. једна није Чехословачка а друга није Југославија.
4. у претходне три тврдње ако једна није Немачка (Бугарска, Чехословачка.) не значи да друга није :) а ако друга то јесте онда је и прва Енглеска (Финска, Југославија).
5. Обе државе нису из источне Европе.

Уколико сте љубитељ загонетки, лако ћете доћи до тврдње која ће значајно помоћи, наравно под условом да капирате конфузног писца ових редова.

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 188559

филм је Гости из галаксије, југословенско-чехословачка копродукција из 1981. године. главну улогу тумачи Жарко Поточњак

Изгледа да сам поставио претешко питање, тако да ћу додатно помоћи.

Дошљак је погодио једну земљу продукције, тј Југославију тако да је друга очигледно Чехословачка. Година снимања је 1981. Жанр је микс СФ, комедија, хорор, прилично нетипчно за нашу кинематографију, али је филм употпуњен многим типичним елементима наше кинематографије, има и голотиње и домаћег хумора....

Украто синопсис:
Robert je pisac naučnofantastičnih romana koji otkrije da može da materijalizuje svoje misli. Kao posledica toga, na Zemlju stiže grupa vanzemaljaca predvođena stamenom Androm, koja oseća naklonost prema Robertu, što se nimalo ne sviđa njegovoj devojci Bibi.
а ево и мало детаљније о филму:
Film je veoma uspeo spoj fantastike, komedije, horora, parodije, melodrame i porodičnog filma (!), a danas ga možemo smatrato mešavinom trasha i campa. Specijali efekti su veoma dobri za to doba i samu produkciju, a glumačka ekipa je takođe odlična: Žarko Potočnjak u svojoj zasigurnoj najboljoj ulozi sci-fi pisca Roberta, Lucié Žulova kao njegova devojka Biba, Ksenija Prohaska kao vanzemaljka Andra, zatim **** (fotograf Toni) koji je standardno dobar u svojoj već tipično komično-ugodnoj ulozi. Ne treba zaboraviti epizodne uloge Zvonka Lepetića i Ede Peročevića, te prvu ulogu Rene Bitorajca koji glumi vanzemaljskog dečaka Targa (jel već tada bio ćelav?). Češka glumačka ekipa se fino uklopila, a sama sihronizacija je dosta dobra i mnogo bolja nego što je to znao da bude slučaj sa nekim drugim našim filmovima.
Ма даћу и име филма "Гости из Галаксије" (подстакло ме питање админа о часопису Галаксија). Уместо једног од главних глумаца сам ставио ****. Део постера за филм, са одсеченим делом са глумцима:
1707334968553.png

Погађате, остаје само да се погоди име нашег познатог глумца који глуми у филму једну од водећих улога, фотографа Тонија

Не да глуми, већ је један од главних глумаца и његово име сам тражио.
@JohnnyLee са задовољством ти предајем палицу.
@GOJE промиче ми јер сам дуго писао и нисам видео да је у међувремену стигао одговор.

Vrh