Šta je novo?

Forumski kviz

Ne.. Panto i Beki, od vas sam najvise i ocekivao jer visite na sportskoj temi :)

Bravo, cestitam :)
Itekako se citalo. Skupili smo burazer i ja nekih 700 komada. Klasicni smo ljubitelji italijanske skole stripa (Bonelli, Ferri i ekipa). Neko voli francusko-belgijsku skolu i smatra nas ljubitelje zabara - idiotima :)

Помислих на Хорде зла, па рекох, откуд то у Загору. Али са друге стране, откуд и Кохорта :)

Otvorih nalog na Stripoviziji, uzeh 900, 901, 902 od Mr.Noa da citam... kako divno i :) realisticno, volim tog lika. Nije fora citati klinacke Blekove stripove gde on sam prebije sedmoricu ili osmoricu. Aktiviracu se s stripovima :)

Ili ono, Kapetan Miki je izvukao revolver brzinom misli :). Ovo me podseti na ovog našeg strip junaka što sipa fore brzinom munje :ROFLMAO:

Beki se ispreforsirao oko politike, da je izgubio malo fokus. Nek postavi neko pitanje da razbijemo monotoniju :)

Ako ima osam oktava, to je 7x8=56 (belih) i 8x5=40 (crnih), ukupno 96

Ako niko ne da odgovor, najvise sto mogu da ponudim je 75 posto odgovora

19vcz0.jpg

Iskreno, ne znam ime Slovenca i cenim da se nikada necu ni setiti.

Tačno.

Figuru cara Dušana u mermeru uradio je vajar Dragutin Filipović 1937. godine sa prvobitnom namenom da stoji na ulazu u Narodnu skupštinu. Danas se u skupštinskom holu nalazi njen gipsani odlivak, dok je odlivak ispred Palate pravde u Beogradu otkriven 21. maja 2002. godine. Izvor paralaksa.blog

Karađorđa je radio Petar Palavičini, a za Tomislava i Kocelja nisam našao.

Inače, skupštinski vodič kaže da su zgradu pošte napravili komunisti da bi razdvojili Skupštinu i crkvu sv. Marka. :ROFLMAO:
20191119_110811.jpg
20191119_110757.jpg

Vrh