Šta je novo?

Forumski kviz

Џентлменски, нема шта. Хвала.

Али пајсадово: Ко је, или шта је - кремастер?

Jel opet ima veze sa muzikom i gitarama? Kapodaster napravljen od krema?

To onaj kalup od plastike ili metala za filovanje i ukrasavanje torti od slaga/krema?

Morcheeba je čini mi se svirala na nekom festivalu na VRO...da li je to bio prvi bir fest, ne sećam se.
Jeste, zvao se Echo festival, mislim da je to bilo 2003. ili 2004. Išao sam preko pontona. Bili i Sonic Youth. Organizatori valjda ipak pukli sa lovom, pa se nije ustalio i zasenio Exit.

Ja bih rekao ovako bez guglanja da echo bio 2003. 🙂 a glavni razlog koji je meni ostao u sećanju je zbog tamošnjeg ekosistema to nije bilo moguće nastaviti... preglasna muzika zbog ptica, njihovih staništa i sl... mada jeste da sam festival kratko traje... ali tako mi je ostalo u sećanju 🙂 i da, samo je te godine održan i više nikad

Sme to da se gugla, nije to pitanje u kvizu 🤣

Нико да покуша даље, нема анатомичара међ нама?

Kremaster? ... I have no clue... ima veze sa anatomijom?

Хот.

Едит: Нешто размишљам, ко би могао да зна или погоди овако нешто? Набасао сам на термин играјући друштвену игру "Вујаклија", и ево шта наречена књига има да изјави: "Кремастер (фр.): мишић подизач муда".

@TheGray, позорница је ваша!

Poslednja izmena:
Ha ha, izvalio sam testis jer glede muške anatomije, najbliži su nečem kremastom.:ROFLMAO:

U kom trenutku bi ste voleli da vas neko obradi Hajmlihovim zahvatom?

Tako je Voxe, ono kad zalogaj ode nakrivo.

IMG_0309.jpeg

Набасао сам на термин играјући друштвену игру "Вујаклија",...
Играо си друштвену игру "Вујаклија", не знам да ли је то она иста коју сам ја играо пре неких 30-ак година.

Најтоплија препорука. Игра најмање 3 играча, уз чувену књигу М. Вујаклије. Играч, који је на реду, проналази у књизи занимљиву реч (која мора бити непозната свима). Када је нађе, саопшти је свима, и на папирић записује оригинални опис. Остали играчи смишљају што луђе идеје, за које би се могло помислити да су тачне. Након што се све идеје запишу на папириће, главни играч промеша, и прочита их јавно. Онда следе напади смеха, и гласање...

Да то је та игра коју сам масовно практиковао 90-их. Најчешће уз све ово што је @GOJE описао иде и испиајње неког алкохолног пића, тако да из круга у круг одговори постају све луђи, и основи циљ да се твој одговор наметне некоме као прави одговор се мења у то да твој одговор изазова што веће салве смеха.
Након више месеци играња, моје друштво је увело и модификације тако да у завршном кругу више се не узимају речи из Вујаклије већ припити играчи сами измишљају реч, и не гласа се за прави одговор већ за најсмешнију комбинацију реч-објашњење. Можда опис не изгледа баш најбоље али само играње доноси праву забаву, а сами играчи се донекле и едукују, са изузетко модификованог последњег круга.

Vrh